Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Hayata Dair

LinkBack Seçenekler
Eski 05/06/2004, 00:58   #1 (permalink)
25 Karakteri Kullanan Üye

IcenGuard Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
Varsayılan Elektronik, robotlar, anket

İnternet den elektronik malzeme(Direnc,kapasitor, tumlesik devreler, mikro islemci....) almayı dusnur musunuz? Online PCB baskısı gibi servisler isinize yarayabilir mi?

(Programlana bilir) Robot lar la ilgilenirmisiniz? nasil yapılcagını bilseniz, yapmak ister miydiniz?

Kısaca elektronik ve hobi amaclı bir e-magza hosunuza gider mi? Arayıpda bulamdıgınız seyler var mı bu konuda?
Eski 05/06/2004, 01:31   #2 (permalink)
Ben bir başkasıdır.

Ateşbalığı Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kendini kopyala,kopyayı çalıştır...

Piyasa araştırması
Robot değilde ben birara zeplin yapmaya çalıştım, helyum çok pahalı olduğu için yarıda kaldı.Bir arada deniz altı yapmayı düşünmüştüm,ama yapamdım,ciddi alet edevat ,atölye gerktiriyordu.İnternette herbir zıbırını anlatan kaynaklar var ama ingilizce tabi.Çocukkende maket uçak hastasıydım.Hobi olayı bir hastalık,çukulata almaz maketler için para biriktirirdim.Ve bu hastalığı yaşayan yüzlerce insan var kanısndayım.

Hiç robot yapmayı denemedim, ayrıntılı basit şekilde anlatan bir kaynak olursa yaparken acaip zevk alcağıma eminim.Hobi sitelerinin tutacağını düşünüyorum.Ama sınırlamamalı kendini site.Uçurtma yapımından robot yapımına kadar her tür hobi vs anlatılmalı bence.

Sevgiler,
Eski 05/06/2004, 22:21   #3 (permalink)
Eski Cevizci

alper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: .

Bir ara discovery channel'da helikopter nasıl yapılır diye bir program vardı hala devam ediyor mu bilmiyorum 500-600USD arasına müthiş helikopterler falan yapıyorlardı gerekli malzeme alet edavat hepsinin tam listesini falan veriyordu
alper hatta değil  
Eski 06/06/2004, 03:29   #4 (permalink)
Eski Cevizci

ratrex Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: ankara

valla bizim okuldan salak bir çoçuk gel beraber bir savaş robotu yapalımdiyor cocuk muhasebeci ve bu gidisle beni katil edecek cok kolay bir işmiş gibi başşediyor robot yapmaktan
ratrex hatta değil  
Eski 06/06/2004, 22:22   #5 (permalink)
Eski Cevizci

alper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: .

Alıntı:
ratrex, mesajından alıntı:
valla bizim okuldan salak bir çoçuk gel beraber bir savaş robotu yapalımdiyor cocuk muhasebeci ve bu gidisle beni katil edecek cok kolay bir işmiş gibi başşediyor robot yapmaktan
O tip arkadaşlardan uzak durmak gerek
alper hatta değil  
Eski 06/06/2004, 22:41   #6 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Alıntı:
IcenGuard, mesajından alıntı:
İnternet den elektronik malzeme(Direnc,kapasitor, tumlesik devreler, mikro islemci....) almayı dusnur musunuz? Online PCB baskısı gibi servisler isinize yarayabilir mi?
Evet düşünürüm . Benim küçüklüğümde TEES diye bir set vardı . İçinde modüler olarak söküleybıl ve takıleybıl (bu da dilime takılmış) dirençler , kondansatörler transistörler vardı . Bunarın nasıl birleştirilip radyo , amplifikatör, flip-flop yapılacağını anlatan bir de kitabı vardı . Bunları yaparken çok eğleniyordum kendimi Nikola Tesla falan sanıyordum . Ne günlerdi ya. Şimdi olsa yine alırım tabi bu sefer 6502 , PLC 'ler falan kullanılıyor her halde.

Alıntı:
(Programlana bilir) Robot lar la ilgilenirmisiniz? nasil yapılcagını bilseniz, yapmak ister miydiniz?
Robotlar ile çok ilgilenirim . www.elektronikhobi.com 'un kurucusu ve Elektronik Hobi kitabının yazarı Güçlü Tugay sayesinde bu konuda iyi başlangıçlar yapıldı sanırım . Tabi ODTÜ Robot Topluluğu 'nu da unutmamak gerek .

Alıntı:
Kısaca elektronik ve hobi amaclı bir e-magza hosunuza gider mi? Arayıpda bulamdıgınız seyler var mı bu konuda?
Çok güzel bir fikir ve inanın beklemediğiniz kadar rağbet görecektir .

Enson 07/06/2004 03:11 tarihinde muharrem_tac tarafından düzenlenmiştir..
muharrem_tac hatta değil  
Eski 07/06/2004, 01:28   #7 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Asıl meslegım elektronık, ama o ısı hıc yapmadım.. Yınede bılgısayar kontrollu basıt bı elektronık duzenek hazırlamayı hep ıstedım.. Ornegın klavyeden odanın ısıklarını acıp kapatmak gıbı Yanı hobı amaclı buna benzer konulara yer verılırse neden olmasın..
HunTER hatta değil  
Eski 07/06/2004, 16:57   #8 (permalink)
redial
misafir

Internetten devre elemani almayi cok isterim, zaman zaman 'dur sunu bir calistirayim' dedigim devrelerle karsilasiyorum, hemen her defasinda, yok bu entegreyi bulamayiz, yok bu pic 2 3 gunde gelir, yok o diyotlardan artik gelmiyo seklindeki cokuntulerle vazgeciyorum. Bunun en son ornegi, gecenlerde bir bebe markette gordugum bebek telsizinin 150 kusur milyon fiyatini gorunce, 'ne var bunda, bunu bende yaparim' seklindeki hevesimin elektronikcilerde parca ararken son bulmasidir.
Bu arada, kendimide bilmiyor degilim, parcalari bulsamda, projenin sonunu getirme ihtimalim cok dusuk (Malum coluk cocuk, is guc )
Sonuc olarak, istanbula 1 saat mesafedeki izmitte bile oyle her aradiginizi bulamiyorsunuz, bu yuzden aradiginiz herseyi bulabileceginiz bir sanal market ise yarar.

Aklima gelmisken, http://www.eproje.com/ adresinde de benzeri bir calisma yapiliyordu...

Eski 07/06/2004, 17:36   #9 (permalink)
Ben bir başkasıdır.

Ateşbalığı Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Kendini kopyala,kopyayı çalıştır...

Yalnız şöylede bir durum var,bebek telsizinden aklıma geldi , konumuzla çokda alakalı olmasada alakalı
Bende piyasada şeffaf mumların içine midye kabukları koyup harkuluşahane mumlar görüyordum çok hoşlaşıyordum.Ne varki bunları yüzmilyonlu fiyatlara satıyorlar diyordum.
Vazosu 5 olsa diğer olaylarda beş olsa falan diyordum.Ama evdeki hesap pazara uymuyor.Eğer profösyönel olarak yapılmıyorsa çok pahalıya maloluyor.O şeffaf mumu eritmek için kaç tüp parası harcadım

Sevgiler,
Eski 08/06/2004, 23:35   #10 (permalink)
OOP Mania

sımone Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ya benimde bu bilgisayar kontrollü otomasyona çok merakım var hatta bende bi ara Hunter ın dediğine benzer bişeyi yapmayı kafaya koymuştum bilgisayardan bir program aracılığı ile bilgisayarın yanındaki ışıkları açıp kapama kısma açma gibi işlemleri yapacaktım ama hiç vaktim olmadı ama yinede kafamda var hala. Bu arada robot da çok harika bi olay bence ve hep istemişimdir.Genelde çocukken kumandalı arabaların motorunu söker acayip acayip arabalar yapardım kendime)Birde geçenlerde bizim bölümdeki üst sınıftaki elemanlar böyle belli bir hızın üstünde geçen görüntüyü takip eden bi robot yapmışlar çok hoşuma gtmişti bende isterim diye tuttudum
sımone hatta değil  

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık