Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 1 2 En SonEn Son
13 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Kişisel gelişim misyonerliğin yeni yüzü mü

BiGaNe Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    istanbul
    Ceviz Üyesi

Varsayılan Kişisel gelişim misyonerliğin yeni yüzü mü

Kişisel gelişim kitaplarına dikkat...
    Eklenmiş Dosyalar
    "HANGİ ÂNIMIN İÇİNDE BEN VARIM?!"

Mingitau

eee ?

Şimdi kişisel gelişim kitaplarını ve toplantılarını düzenleyen arkadaşların bunlar dışında başarısı olmuş mudur, buna bakmak yeterli olur sanırım, 3. parti komplo teorilerine girmeye gerek yok. Mesela hatırlarım dil öğrenmenin püf noktalarını anlatan bir uzman, ki iş gereği olan kısmı hakkında bir dilin hiç bir şey bilmemekteydi, o kadar kendine yabancı olmuştu ki fikirlerini hiç bir dille anlatamıyor ve mağara adamı döneminin yüzeysel anlatım işaretlerine başvuruyordu. Bir bayıcı konferans iki el kol hareketiyle güzel hale getirilmez ki...

Onaysız Üye

Ben misyonerliğe normal, doğal hatta "olması gereken" olarak baktığım içindir ki kişisel gelişim kitaplarının -varsa- misyonerliği bana çok normal geliyor.

Üzerine vazife bilen herkes misyonerlik yapmalı.

BoraN Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    kayıp
    .

Bende birtakim kisisel gelisim kitaplari okumustum bir aralar. Dini bir yonlendirme ile karsilastigimi hatirlamiyorum. Tuketici ve kendi merkezinde yasayan bir insan da ol(a)madim (ne yazik ki). Oyle olsam daha farkli yerlerde olurdum saniyorum.
    Bir yerde suç varsa, orada adalet yoktur... [Platon \ Eflatun]

BiGaNe Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    istanbul
    Ceviz Üyesi

cevap yazan sevgili arkadaşlar. Makaleyi hakkaten okudunuz mu (?)
    "HANGİ ÂNIMIN İÇİNDE BEN VARIM?!"

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul
    ...

Eger kısı arayıs ıcındeyse ve bahsedılen kıtaplar bu arayısa cevap verebılıyorsa sorunda yok demektır.. Ornegın kısının ıslamıyete ılıskın suphelerı varsa, yada allaha ınanıyor ama onu tanımlayamıyorsa ve ardından okudugu Bagavad Gita 'da aradıgını bulduysa bunda ne yanlıslık varkı?

Yanı herkes musluman olmak yada allaha ınanmak zorunda degıl degılmı? Bazısı buna ınanmak ıstemıyebılır ve onu yargılamak bıze dusmez..

Kaldıkı arayısda soylendıgı gıbı bu kıtaplardan oturu degıl.. Hatta bana kalırsa bu kıtaplar o arayısın sonucları.. Ornegın kendınızı dusunun.. Daha zayıf bır dını egıtım almıs olsaydınız, ınandıklarınıza bu kadar sıkı sarılabılırmıydınız?

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul
    ...

Olayı daha da somutlastırırsam ben, dını butun(!) bır aılenın mensubu olarak bahsedılen ve acıkca hırıstıyan propagandası yapan kısısel gelısım kıtaplarından bırını (Uzuntuyu bırak, yasamaya bak) okudum ve bundan etkılenmedım.. Hatta bu propaganda benı rahatsız ettı bıle dıyebılırım..

Dıger yandan bana nıspeten daha zayıf bı dını egıtım almıs olan esım, yıllarca suren arayısını -hemde baska hıc bır kısısel egıtım kıtabı okumadan- sımdılık Bagavad Gita ıle sonuclandırdı..

Oyleyse cıkıp kısısel egıtım kıtapları hırıstıyan mısyonerlıgı yapıyor demeden once, bız musluman mısyonerlıgını ne derece becerebılıyoruz bunu sorgulamak lazım..

mkarabulut

Misyonu olmayan bir şey gereksizdir.

Onaysız Üye

Alıntı BiGaNe, mesajından alıntı:
    cevap yazan sevgili arkadaşlar. Makaleyi hakkaten okudunuz mu (?)
    Okumuştum. Oldukça da gereksiz buldum diyebilirim. Gereksiz derken, bana birşey katmadı, ufkumu açmadı, düşünce sistemi derinden etkilemedi demek istiyorum.

Belki benim kişisel gelişim kitaplarının esiri olmamdır. Belki de hristiyan bir misyoner? Kim bile...

Ceviz Üyesi

Arkadaşlar bu kitapları yazan adamlar hristiyan ve onlarda farkında ki din olmadan ve dine uygun yaşanmadan, bireyin ruh dünyasını olgunlaştırmadan kiisel gelişim olamaz...

Asıl bizim aparıcı yazarlarımızın bu kitaplardaki fikirleri aynen almalarını konuşmalıyız. Kimse Türk-İslam alimlerinin kitaplarından yola çıkıp kişisel gelişim kitabı yazmıyor galiba bu ülkede.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)