Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Hayata Dair

LinkBack Seçenekler
Eski 30/03/2004, 15:16   #1 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi
Varsayılan bill abiden yeni bir "hersey cok daha güzel olacak" duyurusu

Bill Gates: Donanım 10 yıl içinde bedava olacak

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, ''bilgisayarların yakın gelecekte ses ve elyazısını tanıyacağını ve donanımların 10 yıl içinde neredeyse bedava olacağını'' söyledi.

Gates, San Diego'da düzenlenen teknoloji sempozyumunda yaptığı konuşmada, ''donanımların tam olarak bedava olacaklarını söylemiyorum ama, server'lerin gücü dikkate alındığında, şebekenin gücü kısıtlayıcı bir faktör olmaktan çıkacak'' diye konuştu. Gates'in bu sözlerle bir şebeke sistemi içinde birbirlerine bağlı bilgisayarları kastettiği ve internet hızındaki artıştan söz ettiği ifade edildi.

''Yakın gelecekte, sesle komut alan ve elyazısını tanıyan bilgisayarların, günümüzdeki Windows işletim sistemi kadar yaygın hale geleceğine'' işaret eden Gates, ''üzerinde 30 yıldır çalıştığımız pek çok mesele önümüzdeki 10 yıl içinde çözüme kavuşacak'' açıklamasında bulundu.

''Microsoft'un araştırma-geliştirme için bu yıl içinde 6.8 milyar dolar harcamayı planladığını'' kaydeden Bill Gates konuşmasında, ''yazılımların güvenilir ve güvenlikli olmasının kendileri açısından hala birinci önceliği koruduğunu'' vurguladı.

http://www.zaman.com.tr/?bl=bilisim&...40330&hn=31263

-----------------------------------------------------------------------------------

microsoft'un bu gibi basin demecleri genelde "aman sakin baska alternatif isletim sistemlerini tercih etmeyin biz daha güzelini yakin zamanda cikaracaz"diye yorumlanir.

arkadaslari sizin yorunlariniz ney?
Eski 30/03/2004, 15:21   #2 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Soyledıklerıne katılıyorum ama bana 10 yıl cok kısaymıs gıbı geldı..
HunTER hatta değil  
Eski 30/03/2004, 15:34   #3 (permalink)
Uye

epic Adlı Üyenin Profil Grafiği

[img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/pagerror.gif[/img]Sayfa görüntülenemiyor

Aradığınız sayfa şu an kullanılamıyor. Web sitesi teknik sorunlar yaşıyor olabilir ya da tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.Lütfen bunları deneyin:
  • <LI id=instructionsText1>[img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/refresh.gif[/img] Yenile düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.
    <LI id=instructionsText2>Sayfanın adresini Adres çubuğuna girdinizse doğru yazdığınızdan emin olun.
    <LI id=instructionsText3>Bağlantı ayarlarınızı doğrulamak için Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. Bağlantılar sekmesinde Ayarlar'ı tıklatın. Buradaki ayarlar, yerel ağınızın (LAN) yöneticisi ya da Internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından yapılanlar ile eşleşmelidir. <LI id=list4>Ağ Yönetici'niz etkinleştirdiyse Microsoft Windows ağınızı inceleyip ağ bağlantı ayarlarınızı otomatik olarak bulabilir.
    Windows'un bu ayarları arayıp bulmasını istiyorsanız,
    Ağ Ayarlarını Bul'u [img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/search.gif[/img] tıklatın <LI id=instructionsText5>Bazı siteler 128-bitlik bağlantı güvenliğini zorunlu tutmaktadır. Yüklü güvenlik güç derecenizi belirlemek için önce Yardım menüsünü sonra da Internet Explorer Hakkında'yı tıklatın. <LI id=instructionsText4>Güvenli bir siteye erişmeye çalışıyorsanız Güvenlik ayarlarınızın bunu desteklediğinden emin olun. Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. Gelişmiş sekmesinde güvenlik kısmına kayın ve SSL 2.0, SSL 3.0, TLS[img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/pagerror.gif[/img]Sayfa görüntülenemiyor

Aradığınız sayfa şu an kullanılamıyor. Web sitesi teknik sorunlar yaşıyor olabilir ya da tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.Lütfen bunları deneyin:
    • <LI id=instructionsText1>[img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/refresh.gif[/img] Yenile düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.
      <LI id=instructionsText2>Sayfanın adresini Adres çubuğuna girdinizse doğru yazdığınızdan emin olun.
      <LI id=instructionsText3>Bağlantı ayarlarınızı doğrulamak için Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. Bağlantılar sekmesinde Ayarlar'ı tıklatın. Buradaki ayarlar, yerel ağınızın (LAN) yöneticisi ya da Internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından yapılanlar ile eşleşmelidir. <LI id=list4>Ağ Yönetici'niz etkinleştirdiyse Microsoft Windows ağınızı inceleyip ağ bağlantı ayarlarınızı otomatik olarak bulabilir.
      Windows'un bu ayarları arayıp bulmasını istiyorsanız,
      Ağ Ayarlarını Bul'u [img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/search.gif[/img] tıklatın <LI id=instructionsText5>Bazı siteler 128-bitlik bağlantı güvenliğini zorunlu tutmaktadır. Yüklü güvenlik güç derecenizi belirlemek için önce Yardım menüsünü sonra da Internet Explorer Hakkında'yı tıklatın. <LI id=instructionsText4>Güvenli bir siteye erişmeye çalışıyorsanız Güvenlik ayarlarınızın bunu desteklediğinden emin olun. Araçlar menüsünü sonra da Internet Seçenekleri'ni tıklatın. Gelişmiş sekmesinde güvenlik kısmına kayın ve SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0'a ilişkin ayarları değiştirin.
    • Başka bir bağlantıyı denemek için [img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/back.gif[/img] Geri düğmesini tıklatın.

Sunucu ya da DNS Bulunamadı Hatası
    Internet Explorer

1.0, PCT 1.0'a ilişkin ayarları değiştirin.
  • Başka bir bağlantıyı denemek için [img]res://C:WINDOWSSystem32shdoclc.dll/back.gif[/img] Geri düğmesini tıklatın.

Sunucu ya da DNS Bulunamadı Hatası
Internet Explorer

epic hatta değil  
Eski 30/03/2004, 15:41   #4 (permalink)
beyhude ömrüm

Ali Sarı Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Rize

Eveything will be better yani :P

Tabi tabi tabi :P
Eski 30/03/2004, 16:06   #5 (permalink)
iptal dumuru

Alıntı:
HunTER, mesajından alıntı:
Soyledıklerıne katılıyorum ama bana 10 yıl cok kısaymıs gıbı geldı..

anliyamadin Hunter.
Ne bazda kisa bir süre.
Eski 30/03/2004, 16:19   #6 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bı bazı yok Benım kısısel tahmınım bu Yanı bana bu on yıl degılde yırmı yada otuz yıl ıcınde gerceklesecekmıs gıbı gelıyor..
HunTER hatta değil  
Eski 30/03/2004, 16:25   #7 (permalink)
Eski Cevizci

alper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: .

fena olmazdı o zaman bilgisayarlarımızla arkadaşımız karşımızdaymış gibi muhabbet edebileceğim demektir
alper hatta değil  
Eski 30/03/2004, 16:29   #8 (permalink)
iptal dumuru

bill bunu istediginden degil.
diyer alternatif isletiim sistemleri asiri gelismeye basladigindan yapicak.
babasnin hayrina degil tabiyki
Eski 30/03/2004, 16:35   #9 (permalink)
iptal dumuru

Alıntı:
alpery, mesajından alıntı:
fena olmazdı o zaman bilgisayarlarımızla arkadaşımız karşımızdaymış gibi muhabbet edebileceğim demektir

yaw bill bahsetigi seyler yeni degilki
bir ara MAc isletim sistemin icinde ses komutla calisma sisemi vardi, ama gelistirilmedi randiman vermedi ondan.
bilgisayar basinda durup simdi sunu yapmasi icin ne demek gerekli düsünmek yerine mausla ona tiklamak daha hizli.

yazi tanima sistemleri halen var ve surekli gelisiyor
özelikle palm teknolojisi icin pc üzerindeki versiyonunu denedim. ancak mausla yazi yazmak okadar eglenceli degil. maus kalem almak lazim. sistem cok guzel programmlanmisti öyleki senin yazini ögreniyordu
yani sen ona su yazdigimi yanlis tanidin.
benim kastim suydu dedikce senin el yazini ögreniyor.

ama bir isletim sisteminyle birlikde satilan versiyonu yok tabi
ekstradan satin almak gerekiyor

Enson 30/03/2004 16:42 tarihinde fgenc tarafından düzenlenmiştir..
fgenc hatta değil  
Eski 30/03/2004, 18:01   #10 (permalink)
mingitaw

Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bece bu olayı bizden birilerine sormalı zira 70 lerde ABD insanı Uzay yolu hayalini kurmuştur, bizde ise Ankara' daki adamın İstanbuldaki aşna fişnesiyle hemen irtibat kurması hayali kurulmuştur, şimdilerde biz ne hayali kuruyoruz?

Gelelim olayın aslına Bill Bey daha yeni yeni bişiler bulmuşken, yaklaşık olarak 60 larda şu anki en iyi dil yapılmış bulunuyordu. Yani 45 lere anca geldik bir 60 lara gelelim önce sonradan gelsin şunun bunun tanınması, Bu arada MS Speech e çöp desem bana kızacak birileri var mı?
Mingitau hatta değil  

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık