![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: Antalya
|
Bence evlilik var olan bağlılığın yasallaştırılmasıdır. Evlilik zaten insanların kendi içlerinde vardır. Hani sen işinle evlisin derler ya gerçektende işine bağlıdır adam o yüzden evlisin derler sanırım. Sizce ?
__________________ Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir. M.K.A. Why Not: Kişisel Web Güncem |
| |
| | #2 (permalink) |
| Kayıtsız Üye Üyelik Tarihi: 02/2004
|
toplumsal bir kuraldır. sevgiyi tanıdıklara tanımadıklara ispatlama yoludur...birbirine bağlılığın imzasıdır..parmaktaki yüzük sadakatin temsilidir(ilerde parmağa lehim olarak takılacaktır) önemli bir kurumdur..Türk ailesi için çok mühimdir..aile birliği kurulmadan yaşanan duygusal yada cinsel yakınlaşmalar cinayet sebebi olabilmektedir.belki özel durumlarda aşkı zedeleyen bir duruma vesile olabilir.ikiye ayrılır mantık evliliği aşk evliliği... günümüzde gelişmiş(!) ülkelerde eş cinsel evliliklere izin verilmektedi.yanlıştır. evililik esra ceyhanın dediği gibi önemli bir kurumdur..ama esra ceyhan için iyi bir reyting kaynağıdır..(ünsüz konuklara evliliğin nekadar muakkdes olduğu konusunda yaptırımlar yapmaya çalışan bu hanım gönül yazar gibi bu işi dejenere etmiş kişileri sevecenlikle karşılar..sonra programına garnitür niyetine biz evleniyoruzu katar) bu evlilik ne menem birşeymiş böyle. |
| |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2004 Yer: Work Sweet Work
|
kendi adima evlilk bir yuzuk ve bir imza... kiz arkadasima karsi duygularimi ya da sorumluluklarimi yuzuk ya da imzanin olmamasi degistiremez.. ama ise disaridan bakinca - ailem, kiz arkadasimin ailesi, tanidiklar vs.. - hiperaktif'e katiliyorum.... evlilik sevgiyi dier kisilere gosterme, ayni zamanda bizim toplumumuz geregi kadinin haklarini koumadir... burasi yanlis anlasilmasin.. kadin korunmaya muhtac bir varlik demiyorum... bizim toplumumuz geregi...
Enson 21/03/2004 10:12 tarihinde x-Acto tarafından düzenlenmiştir.. |
| |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: Antalya
|
Kısacası yani düşüncem doğru var olan bağlılığın yasallaştırılması yani herkeze beyan edilmesi. Evlilik sadece bir yüzük ve bir imza değildir haklımıyım ?
__________________ Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir. M.K.A. Why Not: Kişisel Web Güncem |
| |
| | #6 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2002
|
Eğer çocuk düşünülmüyorsa tamamen gereksiz ve insanı sıkıntılara düşüncelere boğan bağ, Etrafımda evli olmadığını bildiğim, ama sadece etraflarına öyle gözükmek zorunda olan bunun içinde, sahte düğün, nişan yapan tanıdıklarım var.
__________________ Yedekleme yap! |
| |
| | #7 (permalink) |
| beyhude ömrüm Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: Rize
|
Yaşanan ilişkinin aleni olması, toplumsal açıdan da gayr-ı meşru olmamasını sağlayan güzel bir kurumdur. Suyu çıkarılmıştır. Ansugo bacıma da katılıyorum. (Feministlerin duymaması konusunda :P)
__________________ ustanun işine karişilmaz! |
| |
| | #8 (permalink) |
| The ZeroTimeR Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: Monitor Onu
|
Iki insanin, birbirlerine olan bagliligini topluma aciklamasinin en direkt ve en guzel yoludur. Parmaklara takilan yuzukler bu bagin sembolleri olmakla beraber, geline veya damada gunluk hayatta sulanmaya kalkacaklara bir uyari, gelinle damada bir hatirlatma semboludur. En azindan eskiden bunun bir anlami vardi. Eskiden gereksiz $eyler icin insanlar ayrilmayi du$unduklerinde en az 2 kez, cocuklari varsa 4 kez du$unurdu. $imdi iki dakikada bitiriveriyorlar i$i. Bendeniz evlilik kurumunun gerektirdiklerini yerine getirebilecegimi ve ayni $ekilde bana uygun bir e$ bulabilecegimi zannetmedigim icin evlenmeyi du$unmuyorum, aramiyorum.
__________________ "Bazilari, ba$arili insanlarin oyle dogduklarina inanir. I$te ben burada diyorum ki, gercek $ampiyon atindan 10 defa du$en, 10 defasinda da atina yeniden sicrayan adamdir!" Jean Driscoll Boston Maratonu tekerlekli sandalye 6 kez birincisi. Paralympic Altin Madalyali Atleti. (c) ASA The ZeroTimeR |
| |
| | #9 (permalink) | |
| beyhude ömrüm Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: Rize
| Alıntı:
__________________ ustanun işine karişilmaz! | |
| |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |