![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Jedi Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Hamunaptra
|
Arkadaşlar, özellikle son 1-2 senede amazon.com dan alış-veriş yapmış olan varmı? Eğer var ise bu konuda bana bilgi verebilirmi. Yani shipping masrafrafları vs. konusunda. Örneğin 100-200 $ lik bir sey aldigimizda ne kadar ek para ödememiz gerekiyor. Mesala Fedex veya DHL direk eve getiriyor, dolayisiyla biz sadece kargo parasinimi veriyoruz?, yoksa elektronik bir sey aldigimizda ek olarak bir vergi daha vermemiz gerekiyormu? |
| |
| | #2 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
Aldığın ürünün miktarına bağlı. Mesela bildiğim kadarıyla 5 kitap için vergi yok ama 6 kitap için var. (Kitap için kalkmışta olabilir.) Bunun yanında tabiiki Fedex ya da DHL' in alacağı miktarda ağırlığa bağlı. Booklet Speech.NET 8yaklaşık 300gr) bana 5 $ a gelmişti. Ama MS' in bir anlaşması var mı yok mu bilmiyorum |
| |
| | #3 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
|
2 sene önce kitap almıştım. Yaklaşık 2-3 kiloluk bir kitap. Gemi ile 5 ya da 10$ masraf almışlardı, bir ay da gelmişti. Yok uçak ile istese idim 35$ alacaklardı ama iki günde gelecekti. Tabi iki sene öncesinin fiyatları. Zâten shipping fiyatları ürün seçtikten sonra görülebiliyor(du). |
| |
| | #4 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
acil bisi degilse benim adresime gonder cok cuzzi shipment odersin. aralikta bir arkadas turkiyeye gelir onunla sana yollarim istersen.
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| |
| | #5 (permalink) |
|
Sharp Zaurus SL5500 almayi dusunuyom. 249$ civarinda. http://www.douwantit.com/web/splash.do << bole bir site onerdiler. Mantik olarak urunu bu sirket uzerinden aliyorsun, onlar senin yerine gumruk vs. masrafi odetmeden belli bir komisyonla getiriyorlar. Hatta gecen gun bonus kartin bir kampanyasi elime gecti. 2 + 4 taksit yapiyorlarmis. Cep bilgisayari almak istiyorum. Ama Türkiye 'de cidden cok pahali. Mesala Axim 5 Pocket PC ler bir cok yabanci sitede 300 $ iken, Türkiye 'de ki alis veris sitelerinde 500 $ civari. Bilmiyorum ne yapacam... sanal_programci : Saolasin eger bir cozum bulamazsam bakariz. |
| |
| | #6 (permalink) |
| wanna sleep more Üyelik Tarihi: 11/2002 Yer: CA
|
bestbuy.com circuitcity.com compusa.com genelde buralar cok ucuzdur. thanx giving var bu persemve cogu sey %30 ucuz :P
__________________ http://www.msnetprogrammer.net/blog (MCP & MCTS & MVM) |
| |
| | #7 (permalink) |
|
sanal_programci : Peki ben buradan alip senin adresine ship ettirsem. Sen onu bana kargo ile yollasan ne kadara mal olur. Yani daha once Türkiye 'ye kargo ile bişi yolladınmı? Benim anlamadigim bazi urunler direk gelirken, bazilari icin gumruk parasi hatta gumruge gitmen gerekiyor... |
| |
| | #8 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Birşey sorabilirmiyim? Siz internet bankacılığı ve internetten alışverişi ne kadar sıklıkla yapıyorsunuz? Güvenlik olarak ne tür önlemler almalıyım? Yani banka yada firma bir sorun çıkarmasa da ağ dinlenebilir, pc'de casus olabilir vs. gibi...
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| |
| | #9 (permalink) |
|
Ben hepsiburada.com dan 1-2 senedir alisveris yapiyorum. Ayrica internet bankaciliginida kullaniyorum. Firewall ve virus programi kurulu. O yuzden spy birsey yapamiyor. Bunun haricinde kullandigim kredi karti nin ait oldugu banka bazi avantajlar sunuyor. Ağ ın sniff edilmeside abarti bir olay. Ama en guvenlisi sanal kart kullanmak. Alisveris yapmadan ocne internetten karta para koyuyorsun alisveris yapiyorsun. Sanal kart sadece bakiyesi kadar kullanilabiliyor. |
| |
| | #10 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Evet sanal kartı biliyorum ayrıca öyle internette avantajlar sağlayan(fatih hocamın söylediği gibi) bankalar hangileri?
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |