![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
merhaba birkaç anket eklemek istedim. //galiba biz anket ekleyemiyoruz. onun için burayı kullanacağız artık ![]() ben genelde haberleri epey takip ediyorum.Şu an durumum buna müsait. ve genelde olayları canlı yayınlar sayesinde birinci elden öğreniyorum. Ama medyada haberin çok farklı yer aldığına defalarca şahit oldum.Bazen sözlerin değiştirldiğini bazen ise aynı sözlerle başka manalara çekilebildiğine şahit oldum. her ne kadar yukardaki konularla tam bağlantısı olmasa da bir anket düzenlemek istedim. Katılımcılar için şimdiden teşekkürler Anket sorusu ile bir haberin kaç kişi tarafından bilindiği veya ilgilenildiği, genelde haber kaynağının ne olduğu gibi bilgiler amaçlanmaktadır. anketler aşadıdadır... Enson 23/10/2003 13:55 tarihinde eslem1 tarafından düzenlenmiştir.. |
| |
| | #2 (permalink) |
| Bir haber alıntısı: "Bugüne kadar araç vergileri ağırlığına göre alınırken, artık yeni düzenlemeyle kasko ücretine göre vergilendirme uygulanacak" soru 1 : Arabanız var mı ? Veya ile ilgili kanun-düzenlemelerle ne kadar ilgilisiniz? a)ilgim yok. hiç kanun-düzenleme duymadım . b)arkadaşımın var. bana "yine maliyeye trafik cezası ödediğini" söylüyor.ama kanun-düzenleme'lerden haberim yok c)ilgim yok ama medyada "ekvergi" konsundan haberim var. ödenmeyecekmiş.ödeyenlerinki seneye sayılacakmış. d)var. "haberde bahsedilen murat-ferrari farkının vergi olarak daha derinleştiğini biliyorum. Sonra ekvergiler çıktı. iki defa anayasa mahkemesinden döndü. medyada "ödeyenler vergilerinin üstüne bir bardak soğuk su içsin" haberini gördüm. Sonra başbakan ve maliye bakanı açıklama yaptı. "mağdur etmeyeceğiz". anayasa mahkemesine ato başkanı sinan aygün başvurdu. birinci vergi iptal edilince ikinci vergi için sinan bey'in tavsiyesi şöyle oldu "herkes ekvergiyi ödesim ama şerh koydursun. yoksa geri almınız güçleşir" dedi.birinci ekvergi "1 nisan 2003'ten önce alınan araçlara işlediği ve adaletsiz olacağı gerekçesiyle iptal edilmişti" e)diger Enson 23/10/2003 13:55 tarihinde eslem1 tarafından düzenlenmiştir.. |
| |
| | #3 (permalink) |
| soru 2 :Hangi haber kaynaklarını kullanıyorsunuz? a)showtv,atv,cine5haber gibi magazin artı haber yapanlar b)ntv,trt2,tv8,cnnturk,cnbc-e gibi haber,ekonomi kanallarından C)radyo (hangi radyo ?) d)internet (hangisi? ntvmsnbc,internethaber....) e)gazete (şu gazeteler....) f) a şıkkı + b şıkkı + e gibi bir seçenek g)hiçbiri h)diger soru 3 : Soru2'ye hiçbiri demediyseniz; aşağıdaki haberi duydunuz mu? veya hangilerinden duydunuz? "Bugüne kadar araç vergileri ağırlığına göre alınırken, artık yeni düzenlemeyle kasko ücretine göre vergilendirme uygulanacak" a) canlı yayınlarda duydum (filan kanal) b) filan tv'nin ana haberinden duydum c) komşumdan duydum d) duymadım e) diger Enson 23/10/2003 14:00 tarihinde eslem1 tarafından düzenlenmiştir.. |
| |
| | #4 (permalink) |
| soru 4: hangi haber kaynağına daha fazla güvenirsiniz? a) şu kanal'a b) şuna c) diğer soru 5: hangi haber kaynağına güveniniz daha az ? değiştirilmeden önceki soru5: hangi haber kaynağına güvenmiyorsunuz? a) şuna güvenmiyorum çünkü şöyle bir şey oldu "......." b) şuna güvenmiyorum haberi abartılı sunduğu belli c) diger.... Enson 23/10/2003 14:50 tarihinde eslem1 tarafından düzenlenmiştir.. |
| |
| | #7 (permalink) | ||
| Öcü Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Fâni bir yer
| Alıntı:
Bakarsam bunlara (özellikle NTV'ye) bakıyorum, çünkü diğerlerinin çoğuna güvenmiyorum. Ne zaman baksam sinirim bozuluyor. Bir haber oluyor mesela "Dün gece ormanda bir araba yandı, sabah kül olmuş halde bulundu" diye, habere koydukları görüntüde sokağın ortasında içinden dumanlar çıkan bir arabayı söndürmeye çalışan bir vatandaş görüyoruz. Hiçbir yerde de "arşiv" falan yazmıyor. Geçende NASA'nın mekiği düştüğünde de Challanger'ın görüntülerini gösteriyorlardı. (Tek sebep bu değil tabi) Ama son zamanlarda haberlere pek bakmamaya çalışıyorum. Hem zamanım olmuyor, hem de aklıma takılıyor birşeyler, işimi aksatıyor. Alıntı:
Bir de, bir tanıdığımla ilgili bazı haberler çıkıyor "Falanca şöyle söyledi" diye, ama o tanıdığım "Hadi ya, öyle mi söylemişim?" diyor. Bazen uydurma haber yapıyorlar yani. Bunu yapan da "saygın" bir kuruluş. Sonra diğer haber kaynakları ondan alıntı yapıyor ve söylenmeyen birşey söylenmiş gibi yayılıp gidiyor. Enson 23/10/2003 14:34 tarihinde Sedat Atif tarafından düzenlenmiştir.. | ||
| |
| | #8 (permalink) | ||
| Öcü Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Fâni bir yer
|
Ben yazıp yollayana kadar sen yeni sorular eklemişsin. Alıntı:
Alıntı:
| ||
| |
| | #10 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
Güvendiğim ve kesinliğinden amin olduğum haber kaynakları: AA, BBC, Reuters, AFP Mantıklı olan ve akademikanlamda konuyu incelyen yazarların yazılarını okurum. Attila İlhan' ın yakın tarihe göndermelerde bulunduğu yazılarını severim. Stratejik konuların detaylı analizlerde AVSAM' ın güzel yayınları var. Bir de kafa düzeltmek için Tuğçe Baran ve Selahattin Duman Enson 23/10/2003 16:37 tarihinde Mingitau tarafından düzenlenmiştir.. |
| |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |