Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Hayata Dair

LinkBack Seçenekler
Eski 08/10/2003, 21:43   #1 (permalink)
Öcü

Sedat Atif Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Fâni bir yer
Uyarı İngilizce Eğitim... İngilizce Eğitim... İngilizce Eğitim... Dersi anlamama pahasına!

Merhaba.

Sizce öğrencinin dersi anlamaması pahasına İngilizce eğitim yapmak ne kadar mantıklı/faydalı?
Sedat Atif hatta değil  
Eski 08/10/2003, 21:53   #2 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yada ilerde işimize yarayacak denilen ingilizcenin işimize yarayacak tarafı öğretiliyor mu?

Ve matematik kimya fizik ezber değildir diyen hocalar 2 gün sonra bir formülü ezberleyeceksin demeleri ne kadar mantıklı?

Mesela ben php'i ezberlemedim ama baştada tam bilemiyordum bazı komutları ne kadar çok kullandıysam o kadar çok aklımda yer edindi, demek ki hocalar ezberleyeceksin yerine bol örnek çözdüreceğim eğer hala hatırlamıyorsan ya sen çözmedin çalışmadın yada bende bir sorun var demeli...

Fakat hiç bir hocayı görmedim ki gerçekten kendisine pay çıkarsın...
Zerzevat Adam hatta değil  
Eski 08/10/2003, 22:12   #3 (permalink)
İptal Durumu

PsyX Adlı Üyenin Profil Grafiği

$omerbalyali++;

ehua seni gene değişken yaptım.
PsyX hatta değil  
Eski 08/10/2003, 22:36   #4 (permalink)
mingitaw

Mingitau Adlı Üyenin Profil Grafiği

Geçiniz azizim geçiniz burda laf söylemekle devran dönmez, alacan bir Fizik kitabı mesela Serway-Beichner' ın ki 5. Basımının Türkçesini ordan okuyup anlayacan bu kadar.

Biz de istiyoruz öyle olmamasını ama şu an yapacağın bişi yok. Zırlayıp zırlayıp ezberlemek zorunda kalır.

En iyisi siz olayı sınav değilde daha başka açılardan bakın

//Bu arada bizim matematikçiye Türkçe öğretecek biri aranıyor haberiniz ola

Enson 08/10/2003 22:43 tarihinde Mingitau tarafından düzenlenmiştir..
Mingitau hatta değil  
Eski 09/10/2003, 00:05   #5 (permalink)
Registered User

Bence tam bir ayılık.

Muhtemelen dedesi ya da babası fukara olan; yâni Türkiye'nin sosyetik ve ya aydın denen kısmının %99'u gibi; yâni en fazla üçüncü nesil olarak parayı görmüş bir genç kızın "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demesi kadar class, ciks velhâsılı ayıca birşey.

Adama bir dilin şintaksını verdikten sonra, onu kullanması ya da kelime dağarcığını geliştirmesi kendi bileceği bir iş, kendi çabası. Biz programlamayı çekirgelere saati 50$'dan bu şekilde öğretiyoruz, işin şintaksını, mantığını veriyor ve gerisini ona bırakıyoruz.
Ansugo hatta değil  
Eski 10/10/2003, 16:21   #6 (permalink)
...

HunTER Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bu konuyla ucuncu kez karsılasıyorum ve hala neden ınsanların bu durumun karsısında oldugunu anlamıs degılım.. Ornegın neden "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demek dıyenın dangalaklıgına degılde egıtım sıstemıne mal edılıyorkı?

Yada ben ıngılızce ogrenmek ıstıyen samımı bırıysem ıngılızce egıtım benım ıcın bulunmaz bı fırsat sayılmazmı? Kı daha oncede sormustum bı dılı ogrenmenın en ıyı yolu onu kullanmak degılmı?

Yanı bı cogumuz yetersız kullanım nedenıyle "this is a book" mertebesınde kalmadımı?
HunTER hatta değil  
Eski 10/10/2003, 16:54   #7 (permalink)
Öcü

Merhaba.

Benim İngilizce ile bir sorunum yok Allah’a şükür Ancak anlamadığım başka bir şeyler var.

“Biz dünyanın her yerinde çalışabilecek insanlar yetiştiriyoruz”
Peh! İngilizce anlattığınız için dersten bir şey anlamayan insanlar mı dünyanın her yerinde çalışacak?

“Yabancı öğrenciler var aramızda”
Türkçe öğrensinler o zaman. Hem yüzde kaçı oluşturuyorlar ki?

“Yabancı öğretmenler var”
Onlar da mı Türkçe öğrenemiyor? Ya da, işinin ehli öğretmen yok mu Türkiye’de?

“Biz öğrencilere bir yıl İngilizce eğitimi veriyoruz”
Peki o geçmesi çok zor olan hazırlık sınıflarından geçenler bile, neden “Hocanın dediğinden tek kelime anlamıyorum” diyor?

“Kural kuraldır! Bu okulda öğretim dili İngilizce’dir, ve İngilizce konuşulacaktır!”
Saçmaladığınızın farkında mısınız?

-

Olaya sınav açısından falan bakmıyorum. Üniversite nedir? İlgilendiğiniz konuda eğitim görebileceğiniz bir yerdir. Öğrencinin derdi sadece diploma almak olunca işler zorlaşır zaten. Benim derdim şu: Çok güzel şeyler anlatıyor olabilirler, ama öğrenci anlamayınca ne işe yaradı? (Sınavda çıkacak sorulardan falan bahsetmiyorum, anlatılan her şey sınavda çıkamayabilir, ama önemlidir) O zaman öğrenciye fazla seçenek kalmıyor. Ezberle / Kopya Çek / 10 Kat daha fazla zaman harca anlamak için vs. vs. (Böylece sadece sınavda çıkacaklara çalışma / sınavda kopya çekme teşvik ediliyor. Çıkmayacakları anlamak için zamanı kalmıyor ki!)

Madem İngilizce anlatılacak, bari baştan iyi öğretseler İngilizce’yi (ya da öğrenci öğrense!).

Bir de şu var. Yabancı bir öğretmen, dersin başında der ki (İngilizce olarak) “Ne söylediğimi anlayamıyorsanız daha yavaş konuşabilirim”, ama bu söylenileni kimse anlamadığı için kimse sesini çıkarmaz, öğretmen de “Anlıyorlar herhalde” diyerek bildiği gibi devam eder. Sonuçta öğrenciler gene anlamaz. Ya da anladığını zanneder ama yanlış anlar vs.
Çırak programcı usta programcıya dedi ki "Usta hadi Ceviz.Net foruma girelim bilgiyi paylaşalım". Usta dedi ki "Forum nedir? Ceviz nedir?" Çırak da şöyle dedi:"Sen ne biçim bi ustasın be usta yemişim senin ustalığını!" Ustaya Ceviz'i gösterdi ve usta aydınlandı. - M. Taç
Sedat Atif hatta değil  
Eski 10/10/2003, 16:57   #8 (permalink)
Öcü

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Bu konuyla ucuncu kez karsılasıyorum ve hala neden ınsanların bu durumun karsısında oldugunu anlamıs degılım.. Ornegın neden "Bu Cumartesi Boyfriend'im ile Layla'da hop hop yapiciiiz" demek dıyenın dangalaklıgına degılde egıtım sıstemıne mal edılıyorkı?

Yada ben ıngılızce ogrenmek ıstıyen samımı bırıysem ıngılızce egıtım benım ıcın bulunmaz bı fırsat sayılmazmı? Kı daha oncede sormustum bı dılı ogrenmenın en ıyı yolu onu kullanmak degılmı?

Yanı bı cogumuz yetersız kullanım nedenıyle "this is a book" mertebesınde kalmadımı?
İngilizce eğitim, İngilizce öğrenmek açısından güzel olabilir, haklısınız. Ama anlatmak istediğim şey, İngilizce eğitim yüzünden öğrencinin asıl anlaması gereken şeyi, dersi anlamadığı.
Sedat Atif hatta değil  
Eski 10/10/2003, 17:45   #9 (permalink)
...

Alıntı:
Ama anlatmak istediğim şey, İngilizce eğitim yüzünden öğrencinin asıl anlaması gereken şeyi, dersi anlamadığı.
Ee ama bu yıne egıtım sıstemının degılde bıreyın sorunu degılmı? Yanı madem bunu tercıh ettın oyleyse anlamak ıcınde gayret et? Dıger yandan,

Alıntı:
“Biz dünyanın her yerinde çalışabilecek insanlar yetiştiriyoruz”
Peh! İngilizce anlattığınız için dersten bir şey anlamayan insanlar mı dünyanın her yerinde çalışacak
Bu adam derste anlatılandan bısey anlamıyorsa dısarda kendınden ıstenenı nasıl anlıyacak? Yanı demek ıstedıgım emek yoksa basarıda yok.. Hem kımse onlara bunun kolay olucagını vaat etmedı degılmı?
HunTER hatta değil  
Eski 10/10/2003, 17:47   #10 (permalink)
...

Ha bu sıze zor gelıyorsa calıstıgım yerde ıngılızce bılmeyen lıse mezunlarına asgerı ucretle ıs verılıyor, basvurabılırsınız..
HunTER hatta değil  

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık