+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 1 2 En SonEn Son
13 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Ubuntuya Geçmek İstiyorum

Webmixture Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Localhost
    Ceviz Üyesi

Varsayılan Ubuntuya Geçmek İstiyorum

Arkadaşlar Merhaba
    Ben Lanet Olası Windows İşletim Sistemimden kurtulmak istiyorum (üstelik win7 orj sürümümden) evet bu işletim sisteminden kurtulup ubuntuya geçmek istiyorum (mümkünse türkçe sürümü ve son sürümü) Arkadaşlar bu ubuntu cdlerin (dvdde olabilir)fiyatları ne kadar nereden temin edebilirim,Derhal ubuntu kurup özgürlüğüme kavusmak istiyorum,Yaşasın Özgür Yazlımı

Yer
    Localhost
    Ceviz Üyesi

Flood yapmış olmıyayım arkadaşlar (edit linkini bulamadım gözlerim iyi görmüyor ) bana Ubuntunun hangi sürümünü önerirsiniz sadece web tasarim php programlama ve internet için kullanacağım

Ferhat Özdemir Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Mersin
    BlueNight

google da ubuntu tr download diyre arartirsaniz bulabilirsiniz.

BitaMig Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Dünya
    Truth is only skin deep

http://www.ubuntu.com/GetUbuntu/download ubuntunun sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

BitaMig Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Dünya
    Truth is only skin deep

Yer
    Localhost
    Ceviz Üyesi

Çok Çok teşekkür ederim arkadaşlar hemen inceliyorum

dirtycoder Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul
    Ceviz Üstadı

Yalnız ilk önce sana tavsiyem. Sun virtual box gibi bir ürünle ubuntuyu makinana kurarak denemeler yapman. Kullandığın bilgisayarın marka ve modelini bir arama motorunda aratıp ubuntu için driverı olup olmadığını nereden ve nasıl yükleneceğini öğrenmen. Bende ilk linux cdleri elime geçtiğinde direk bilgisayara kurmuştum; ancak bir sürü zorluklarla karşılaşmıştım. Bir de ben senin yerinde olsam 2 işletim sistemi birlikte dual boot çalıştırırdım. Elinde zaten orijinal bir windows işletim sistemi var aynı zamanda da Linux olsun. Sadece windowsta yapabileceğin işlemleri windowsu açıp yaparsın.
    Ben ben olduğum için sen sensin.

CyberScrape Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul
    Ceviz Üyesi

Yerinde olsam ubuntuya geçmezdim.Pardus kullan türklere destek ol xD Hemde daha önceden linux tabanlı işletim sistemi kullanmadıysan çok sıkacatır.Kendimden biliyorum 1 ayda alışmıştım

Yer
    Localhost
    Ceviz Üyesi

Peki ben şimdi ubuntuyamı geçeyim yoksa pardusamı?
    ben hangisinde daha rahat php çalışabilirim?
    hangisi phpmyadmin kurmamda bir sorun çıkarmaz
    ben oyun oynamam arkadaşalr
    bilgisayarıda alalı 2 ay oldu 2.400 TL ye Corei5 işlemci ve hd5770 ekran kartı var 4gb remde dahl şimdi bu sisteme ben hangisini kurmalıyım veya tavsiye ettiğiniz başka linüz sürümleri var mı

Ceviz Üyesi

Epeyce bir süre linux kullanan biri olarak sana önerim @@dirtycoder dediği gibi eğer linux tecrüben yoksa konsol alışkanlığın filan önce virtualbox türü programlarla windows üzerine kurup bir süre alışman bilgisayarını yeni aldığına göre büyük ihtimal driver sorunu çekmeyeceksin. İlk zamanlar alışmak biraz zor olacaktır senin için ama daha sonra elin alışınca mantığı anlayınca windows'un hammallık olduğu anlayacaksın
    php geliştireceksen ubuntu çok iyi seçim olacaktır senin için ubuntu üzerine apache2 php5 mysql phpmyadmin kurulumu adlı makaleyi okuyup uyguladıktan sonra, php için IDE seçmen gerekecek bence en iyi php IDE Eclipse üzerine kurulmuş php developers.

Ubuntu-tweak'ı mutlaka kurmanı öneririm çünkü ık kullanılan programları tek tıkla kurup kaldırabilirsin.
    Kullanacağın programlar genelde.
    Video izlemek için VLC player,Mp3 dinlemek için Rhythmbox , msn için Amsn , internette gezinmek için firefox yada opera olacaktır.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz