+ Cevap Yaz
5 sonuçtan 1 ile 5 arası gösteriliyor

Konu: decicated server alicam yonetmesi zormudur?

Üye Foothill Adlı Üyenin Profil Grafiği

decicated server alicam yonetmesi zormudur?

Merhabalar decicated server almaya kadar verdim..hangi datacenteri onerirsiniz?

bazi Turk kuruluslari managed server olarak satis yapiyorlar..

Bir serveri yonetmek ,guvenligi vs almak zor bir ismidir?

ilk server kurulumundaki yapilacak islemler nelerdir?

serverda worpress ,vbulletin ve bazi video scriptleri bulunacak..ne gibi eklentiler kurmak lazim?

Huysuz Ihtiyar Sancar Saran Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Izmir

Duruma gore degisir.

Is ne kadar kritikse o kadar karmasik onlemler almak gerekir. Onlemler karmasiklastikcada bilgi seviyesi artar.

Ayrica guvenlik bir surec meselesidir. Yani surekli takip etmen kendini gelistirmen lazim...

Yerlileri bilmem

benim yurt disinda yonettigim bir iki sunucu var.

Herzner.de ye bakmani oneririm. Kurumlum 149 Euro 49 Euro ayda. 8 Gb Ram. quad cpu. 2 tb ye kadar unlimited ondan sonra hattin 10.mbit /s ye dusuyor.

Ha tabi makinayi kendin yonetiyorsun...

Heznerdede managed var. Kesmesse RackSpace veya Server Beach i deneyebilirsin. Onlar daha pahalli daha cincikli ozellikleri var.

TcpSecurity.com White Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    /etc/rc.conf

Foothill

Yurtdışı kaynaklı bir server almayı düşünürsen;

- Eğer saldırıya uğrayan veya çok hitli bir siten varsa, düzgün yerlerden hizmet alman gerekli ve buda sana pahalıya patlar. Yaklaşık olarak 400$

- Normal ziyaretçilerin varsa ve herhangi bir saldırı veya yüklenmelere maruz kalmıyorsan managed dahil 100$ ile 150$ arası bir fiyat ile işe başlayabilirsin.

- Herşeyi ben yaparım managed lazım değil vs.. dersen ki bu o kadar kolay değildir + güvenliğini kendin sağlayacaksın dedicated server 50$ dan başlar

Bu söylediğim sunucularda hardware firewall + cpanel veya plesk lisansı vs.. gibi şeyler hariçtir.

Türkiye 'deki host ve dedicated server satan kişilerin %90 ı sahtekar ve para kazanmak için her türlü numarayı yapan tiplerdir.

Hele malı satana kadar serveri bizden alırsan ücretsiz managed hizmeti veriyoruz diyenlerin daha sonradan birçok problem çıkardığını göreceksin.Eğer Türkiye 'den server almayı planlıyorsan dikkatli olmalısın.

Bir server için kurulumu yapılması gereken servisler kısaca şunlar :

Bind ( Dns server ) , SSH ( uzaktan erişim için ), FTP ( dosya gönderip alma paylaşım ) , Web ( Apache + PHP + Mysql + Phpmyadmin + Awstats vb.. ), Mail server, Yazılımsal Firewall ayarları ( iptables , ipfw, pf vb.. ), Gerekirse yönetim paneli ( Cpanel, Plesk, Webmin vb.. )
    Server Yönetimi + Güvenlik + Botnet, DDOS ve SYN Saldırılarına Çözümler --> TcpSecurity.com

Üye Foothill Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bu degerli bilgiler icin tesekkurler arkadaslar.

Mesela ornek veriyorum.managed olmayan bir server aldim.

serverda deneyimli birisine guvenlik onlemleri,gereksiz yazilimlardan arindirma,gerekli eklentiler vs standart bir serverda olan herseyi ayarladik.

Soruma gelince, bu ayarlari yaptikdan sonra ortalama kac haftada bir yada kac ayda bir tekrardan guvenlik onlemlerini gozden gecirmek gerek(genel olarak arkadaslar,belki 2 gunluk bi sure icerisinde php de acik olabilir.bunu goz onunde bulundurmuyorum) ?

not: ortalama kac ayna bir guvenlik onleminden kastim mysql,php,bind vs upgrade etmek degildir.Bunlari yapabiliyorum.

php.ini tarzi guvenlik dosyalarini guncellemeyi kastettim.

Huysuz Ihtiyar Sancar Saran Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Izmir

Bu ne yaptigina gore degisir. Mal satip kredi karti isleyeceksen, site ustunde daimi bir goz olmasi lazim...

Ama forum kurucam, efendim iste blog tur suduru budur dersen...

Varsa bir kankan kursun sana, 3 aydan 3 aya baksin yeterli olur diye dusunuyorum...

PHP dosyalarinin guvenligi baska konu. Onu onlari yazan adam dusunecek, sistem admini birebir bilmek zorunda degil...

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz