Tamam cevap LVM imiş. Fakat şu adresteki işlemleri takip ederken "pvscan" komutunda takıldım. Çalıştırdığımda "No matching physical volumes found" mesajını döndürüyor.
Ne yapılmalıdır?
Merhaba.
Sabit disk kapasitesi 160GB olan sunucuma, ek olarak bir de 500GB sabit disk aldım. Suncum bir kamera suncusu (ZoneMinder+LAMP). Yeni diski takana kadar bütün veriler 160GB'daki /usr/share/zoneminder/events dizinine yazıldı. Benim yapmak istediğim ise, 500GB'ye bir sembolik bağ kurup, bundan sonra bütün kayıtları oraya göndermesini sağlamak değil de, 160GB'den taşan verinin, 500GB'den devam etmesini sağlamak. Yani kısaca yeni veri geldikçe 500GB'ye taşmasını istiyorum ve oradan devam etmeli. Bütün sığa dolduğunda ise, en eski veriden yani 160GB'den silmeli.
Bunu nasıl yapabilirim?
Tamam cevap LVM imiş. Fakat şu adresteki işlemleri takip ederken "pvscan" komutunda takıldım. Çalıştırdığımda "No matching physical volumes found" mesajını döndürüyor.
Ne yapılmalıdır?
pvscan ne oldugunu bilmemekle birlikte LVM ile diskleri birlestirip oyuncak hamuru gibi istedigin sekilde sekilendirebilirsin..
Fatih Ekrem GENÇ kendine özgü kişisel sitem.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks