+ Cevap Yaz
Toplam 6 sayfadan 1. sayfa
1 2 3 4 5 ... En SonEn Son
54 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Linux'a Başlangıç

Onaysız Üye
    Yer
    İstanbul

Linux'a Başlangıç

Arkadaşlar siz diyeceksiniz şimdi "git forumu oku" felan diye, şöyle bi bakıyorum ama herkes başlamış ilerlemiş ve ilerlediği yerde takıldıklarını soruyo bense şuan da yeni bi başlangıç yapıyorum ve kavramlara baya bi yabancıyım ben gibi bir sürü kişide ilk etapta aklına gelecek ilk soru neden linux ve hangi versiyon, ayrıca PHP ile hangi versiyonun senkronizasyonu daha iyi ve performans gibi sorular ve forumda bu başlıkta tam bilgilendirici, bu işte uzman kişilerin yorumlarını barındıran bi başlığada rastlayamadım genel olarak bu yazdıklarım ve deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim

İyi çalışmalar ...

energy engineer
    Yer
    Ankara||Istanbul

İngilizce'niz varsa internet ebook dolu ,
    tek sorun onları okuyacak zaman bulmak (benim sorunum)
    ingilizce yoksa türkçe forumlardan şurdan burdan , Pardus kaynaklarından araştırıp öğreneceksiniz.

Kronik Atatürkçü Coldplay Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    10. köy

Bu oturup ebook okumakla falan olacak i$ degil. Öncelikle bir Linux türünde karar verip kurmak gerek. Ben yakla$ik 3 yildir Ubuntu kullaniyorum, cok memnunum. Pardus kullanan arkada$lar da onu methediyorlar. Bu ikisinden biri olabilir mesela. Uluslararasi yaygin kullanim ve dolayisiyla gerek donanim destegi, gerek paket destegi, gerekse kullanirken problem oldugunda soracagin kitle destegi acisindan Ubuntu'yu secmek daha mantikli olabilir.

Linux'u kurduktan sonra oturup bir Linux kitabi okumak yerine sorun oldugunda hep adim adim gitmek lazim. Diyelim bir tar paketi indirdin, bu nasil acilir nasil kurulur bunu internette ara$tirip bulacaksin. Birkac kere yapinca ögreniyor insan. Sonra mesela WLAN ayarlaman gerekti, google'da veya forumlarda anahtar kelimelerle ara$tirip bulacaksin veya soracaksin. Ben böyle böyle ögrendim, her sorun icin hep adim adim.

Üye dirtycoder Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

ilk önce harddiskini 2 partisyona ayır ve birine linux kur birinde windows kalsın linuxu kurcala ihtiyacın olan uygulamaların linux versiyonlarını kur,aynı işi gören başka uygulamalar kur yoksa wineyle çalıştır.Sonra windowsu sil ve sadece linux çalış.

Kronik Atatürkçü Coldplay Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    10. köy

Alıntı dirtycoder, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    ilk önce harddiskini 2 partisyona ayır ve birine linux kur birinde windows kalsın linuxu kurcala ihtiyacın olan uygulamaların linux versiyonlarını kur,aynı işi gören başka uygulamalar kur yoksa wineyle çalıştır.Sonra windowsu sil ve sadece linux çalış.
    Evet benim laptopta da iki i$letim sistemi kurulu mesela. yerine göre hangisi lazimsa onunla cali$iyorum. Ubuntu kurarsan kurulum CDsi partitisyon yapmak icin otomatikman öneri yapar ve kendisi bu i$i halleder. Yani Windows'ta önce Partition Magic gibi bir program kurmaya falan gerek yok. Tabi partitisyon yaparken her zaman dikkat etmek gerekir. Birkac kere Partition Magic ile sistemi sifirladigim oldu.

Üye sevketk Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İZMİR

Linux ilk başlarda gerçekten çok canını sıkacak. Tıpkı sudan çıkmış balık gibi hissedeceksin. Ama elin bir alıştımı vazgeçilmez bir tat ve keyif. Dayanman gerken 2-3 ay. Başka bir şey kurma (kendini zorla) böylece her şeyi çözmek zorunda olduğun için (eğer sabırlı isen) başarırsın (gemileri yakmak gibi bişey). Linuxla uğraşan herkeze birazcık hacker kokusu siner, bilgi seviyen gelişir. İlk başta çok komik durumlara düştüm, çok komik sorularda sormuş olabilirim ama İYİKİ YAPMIŞIM

Üye sevketk Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İZMİR

A hangi sürüm diyorsan, Hiç farketmez adı internette en çok telaffuz edilenlerden birine dal. Sonra zaten sana uygun olanı seçersin. Gerisi boş.

Onaysız Üye
    Yer
    İstanbul

peki arkadaşla bu linux kulanmanın php ye kattığı artı değer nedir ? Ve hep genelde istenilen ; "linux php bağlantısına sahip olmak" gibi bişeydi sanırım , iş ilanlarında okuduğum kadarıyla bu ne demektir ?

Onaysız Üye
    Yer
    İstanbul

Sonuçta windowsta'da geliştirmek mümkün veya sunucu üzerinde

energy engineer
    Yer
    Ankara||Istanbul

Alıntı blue-code, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Sonuçta windowsta'da geliştirmek mümkün veya sunucu üzerinde
    Linux'ta apache'de .htaccess kullanabilirsiniz , her açıdan süper bişeydir .
    Örneğin seo'lu link yapabilirsiniz , mod_rewrite ile .

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz