+ Cevap Yaz
Toplam 6 sayfadan 6. sayfa
İlkİlk ... 2 3 4 5 6
54 sonuçtan 51 ile 54 arası gösteriliyor

Konu: Linux'a Başlangıç

Üye

en iyi bilgi, tek başına, bol çaba, bol uykusuzluk, bol ekitap ve sorularla öğrenilir.

Üye aamederen Adlı Üyenin Profil Grafiği

Pardus kur. Bol Türkçe kaynak, yardım için çırpınan bir takım ve Özgürlük İçin! gibi bir slogan. Pardus'u kur ama kurmadan önce kurulum ile ilgili kaynakları tara. İlk kullanımda Windows'tan vazgeçme. Adam gibi kurduktan sonra Özgürlük İçin'in İlk Adımlar ve Nasıl kısmındaki belgeleri oku. Ağrısız sancısız bayağı kullanır duruma gelirsin.

Üye
    Yer
    inetpub

Alıntı printf, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Ubuntu güvenlik hariç hiçbir konuda Vista'yı geçemez ,
    Dreanweaver , Photoshop gibi programların Linux versiyonu yok
    ama Photoshop yerine açık kaynak program GIMP var .
    YOK ARTIK DAHA NELER! kernel çekirdeğini (vanilla) vistaya yeğelerim.DOnanım desteği. Driver geliştirme kolaylığı, açık platfrom.... Ve daha birçok şey. Linuxda alternatifleri var o dediğiniz yazılımlarım. www.osalt.com

... Jules Adlı Üyenin Profil Grafiği

şimdi gördüm başlığı şöyle üstün körü bir okudum ..

konunun windows mu linux mu şeklinde gitmesi cidden vahim çünkü türkiye'de ne zaman bir gnu/linux muhabbeti ortaya atılsa direk konu windows mu linux mu şekline dönüşüyor. Bu da türkiye'nin bu konudaki gelişimi engelliyor..

Gnu/Linux kullanımında belli bir aşama kaydedince anlayacaksınız ki windows ile "linux" birbirlerine rakip bile değiller esasında farklı kulvardalar.

Ama windows'dan "linux"e geçmek isteyen bir kullanıcının en çok telafüz edilenlerden birini indir başla şeklinde başlaması çok zor zira slackware,gentoo gibi dağıtımlar şevkini kıracaktır. Son kullancıya yönelik bir dağıtımdan başlaması daha makul bu konuda en iyisi kuşkusuz UBUNTU'dur.

"PS,Dreamweaver gibi yazılımlar linuxde yok" şeklinde linux'den soğuyacaksanız bence hiç başlamayın bile .. ama merak gidermek isteyenlere bu tür yazılımların alternatifleri mevcut hatta hangisi hangisinin alternatifi olduğuna karar vermek kullandıktan sonra size düşüyor. yok ben illa onları istiyorum diyenlere "wine" gibi windows programlarını çalıştırmak için emülatörler var onu da geçtim virtualbox üstünde istediğiniz herşeyi çalıştırabilirsiniz vs.vs.

+ Cevap Yaz
Toplam 6 sayfadan 6. sayfa
İlkİlk ... 2 3 4 5 6

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz