ps ve dw nin olmayışı çok kötü
ps ve dw nin olmayışı çok kötü
Photoshop :
http://luiscosio.com/how-to-adobe-ph...buntu-10-steps
Dreamweaver :
http://luiscosio.com/how-to-dreamwea...-10-easy-steps
printf, ileri seviye bi kullanıcının gerekli ayarları yapmasından sonra (bikaç yazılım eklenmesi gerekebilir), sistem özelliklerinin gücü yetiyorsa eğer; vista değil kralı gelsin Linux platformlarını geçemez. Vista dediğin nedir ki? her sn tamam mı? izin vercen mi? diye soran bi sistemdir. Onun aero efektleri varsa Linux un da babalar gibi comfize, beryl ı vardır, işte bunların yanında vista çok cılız kalır.
neyse....
Aero efektleri mesele değil , bende lisanslı home premium olduğu halde
aero'yu kapatıyorum .. ama Vistanın akıcılığı ile Ubuntu arasında çok çok fark var .
Hem ubuntu'yada linux'ada gıcık oldumPhp ile Mysql'yi bi bağlayamadım ya .
İngilizce biliyorum yinede internette o kadar aramama rağmen olmadı .
Phpmyadmin yükledim birde , localhost/phpmyadmin yazınca çıkmıyor .
VVV.howtoforge.com/ubuntu_lamp_for_newbies
burdakileri uygulamaya çalışmıştım
printf o zaman Pardus kur, 2 dakkada o dediklerini hallet. Ben Ubuntu'yu bilmem ama PARDUS' un çok iyi desteği var. Baktın bulamadın, Konversation ile irc.freenode a dal, bi ton insan var pardus kanalında, sorduğun an cevaplarlar.
Aslında çok kolay işler, öğrendikten sonra aaa diyor insan
Bu arada akıcılık mesele değil, ben şahsen son kullanıcı olmaktan nefret ederim. Son kullanıcının hiçbişeye hükmetmesini istemez genelde Microsoft. Vista da da öyle arka plana hükmetmek gibi bişey yok. Ama lnx platformlarında aç konsolu, kernele kadar müdahale et.
Şunu bilir şunu söylerim: Kendine coder, developer vs diyen adam, kesinlikle hdd sinin bir bölümünde lnx dağıtımlarından birini (pardus veya ubuntu tr de en yaygın sanırım) kesinlikle bulundurmalı ve arada bir en azından geçiş yapıp incelemelerde bulunmalı.
Konsoldan vs hata bulup, çözümleri için araştırmak, denemeler yapmak, uygulamalar yapmak.. hatta ve hatta biraz daha ileri gidip PİSİ paketi gibi şeyler yapmak insana acaip bi zevk veriyor. Nasıl Firefox çıktığında millet hükmetme konusunda deliye döndüyse (ie de özelleştirme 0, firefoxta plugin vs..), win den lnx a geçişte de başta afallıyor insan, ama o dönemi geçerse kendini çok fena kaptırıyor. Benden söylemesi![]()
Diğer konulara değinmeyeceğim.
Peki Ubuntu'da Paket Yöneticisi Synaptics'i kullanmadınız mı ?
Veya en azından şu 4 paketi (apache2, php5, php5-mysql, libapache2-mod-php5) kurduktan sonra yine mi çalışma ortamını oluşturamadınız ?
Ubuntu'da "sudo tasksel" ile LAMP server kurulabiliyormuş
bilgisayara format attıktan sonra öyle kurucam artık ...
Evet. Debian kurulumunda Tasksel otomatik olarak başlıyor ve bu makineyi hangi amaçla kullanacağınızı soruyordu, siz de Web Sunucusu, Veritabanı sunucu, Dosya Sunucusu gibi seçeneklerden birini veya birkaçını seçip, buna makinenizi bu işlemler için gerekli olan kurulumların yapılmasını sağlayabiliyordunuz.
Bunu Ubuntu'da yapabilmeniz için, konsol'da root yetkisiyle tasksel komutunu çalıştırmanız yeterli.
ArchlinuxLinux öğrenmek için birebir
![]()
Ba$ka hangi konularda? Her konuda demi$sin, iki program saymi$sin. Ben de sana Ubuntu'da olup da Vista'da olmayan pek cok program sayabilirim. Ama senin gibi sirf Ubuntu'da cali$ip Windows'da cali$mayan programlar yüzünden Ubuntu'nun Vista'dan daha iyi oldugunu savunmam (iki programla aksinin savunulamayacagi gibi).
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks