6 yıldır kullanmış olduğum bilgisayarlarda devamlı Microsoft İşletim Sistemlerini kullandım. Açıkcası memnunumda. fakat son bir kaç yıldır sitelerim için almış olduğum VPS linux tabanlı olması benim linux türevi bir işletim sistemi kulanmamı da zorluyor. Açıkcası merakta etmiyor da değilim.
Kurmak istediğim Linux türevi işletim sisteminin (bundan sonra adı LINOS olarak yazacağım) konsolunu ağırlık olarak kulanacağım. multimedya için minimum düzeyde kullanmayı düşünüyorum. bana konsolu kullanırken bol bol yardım ipucları veren bir LINOS olursa sevinirim.
Ayrıca LINOS'a yeni program kurmak için işkence çektirmemesi tercihimdir.
Ayrıcq LINOS un konsoldaki komut setleri diğer linoslardaki komut seti ile aynı yada çok yakın olmasını istiyorum.
Umarım fazla bir şey istemiyorum.
Çevremde Red Hat, Suse, Centos, Debian gibi tavsiyeler aldım ve alıyorum. Çok fazla tavsiye olduğu için karar veremedim.
pazar günü bir Pardus denemem oldu fakat kuramadığım için CD den çalışan sürümünü kulandım. Onun gibi cancanlı gözü dolduran OS istemiyorum. hafif olsun ve sadece konsoldan kullanabileceğim bir şey olsun yeterç
Kolay gelsin.
dip not:
Diğer bir konu da ben Windows XP ile kullanmaya karar vereceğim linos'u aynı PC de kullanmayı düşünüyorum.
Acaba LINOS'u VMware gibi bir yazılım ile Windows XP içinde kullanmamı tavsiye edersiniz yoksa LINOS için ayrı bir partition hazırlıyp onda mı kurmamı tavsiye edersiniz?
Bilgisayarımın özellikleri :
AMD ATHLON 4200 64 BİT 64X2 DUAL-CORE 940 (AM2)BOX
ASUS AMD M2NPV-MX NF6150 DDR2 800 940PİN AM2 S+V+L
LG GSA-H10A 16X8X16X32X48 DVDRW
320 GB SEAGATE SATA2 7200.10 16MB
2 GB KINGSTON DDR2 533 MHZ RAM (2adet X 1GB)

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks