+ Cevap Yaz
10 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Tavsiye İstiyorum:Hangi linux sürümü?

READ ONLY
    Yer
    MERSİN

Tavsiye İstiyorum:Hangi linux sürümü?

6 yıldır kullanmış olduğum bilgisayarlarda devamlı Microsoft İşletim Sistemlerini kullandım. Açıkcası memnunumda. fakat son bir kaç yıldır sitelerim için almış olduğum VPS linux tabanlı olması benim linux türevi bir işletim sistemi kulanmamı da zorluyor. Açıkcası merakta etmiyor da değilim.
    Kurmak istediğim Linux türevi işletim sisteminin (bundan sonra adı LINOS olarak yazacağım) konsolunu ağırlık olarak kulanacağım. multimedya için minimum düzeyde kullanmayı düşünüyorum. bana konsolu kullanırken bol bol yardım ipucları veren bir LINOS olursa sevinirim.
    Ayrıca LINOS'a yeni program kurmak için işkence çektirmemesi tercihimdir.
    Ayrıcq LINOS un konsoldaki komut setleri diğer linoslardaki komut seti ile aynı yada çok yakın olmasını istiyorum.
    Umarım fazla bir şey istemiyorum.
    Çevremde Red Hat, Suse, Centos, Debian gibi tavsiyeler aldım ve alıyorum. Çok fazla tavsiye olduğu için karar veremedim.
    pazar günü bir Pardus denemem oldu fakat kuramadığım için CD den çalışan sürümünü kulandım. Onun gibi cancanlı gözü dolduran OS istemiyorum. hafif olsun ve sadece konsoldan kullanabileceğim bir şey olsun yeterç
    Kolay gelsin.

dip not:
    Diğer bir konu da ben Windows XP ile kullanmaya karar vereceğim linos'u aynı PC de kullanmayı düşünüyorum.
    Acaba LINOS'u VMware gibi bir yazılım ile Windows XP içinde kullanmamı tavsiye edersiniz yoksa LINOS için ayrı bir partition hazırlıyp onda mı kurmamı tavsiye edersiniz?

Bilgisayarımın özellikleri :
    AMD ATHLON 4200 64 BİT 64X2 DUAL-CORE 940 (AM2)BOX
    ASUS AMD M2NPV-MX NF6150 DDR2 800 940PİN AM2 S+V+L
    LG GSA-H10A 16X8X16X32X48 DVDRW
    320 GB SEAGATE SATA2 7200.10 16MB
    2 GB KINGSTON DDR2 533 MHZ RAM (2adet X 1GB)

İptal Durumu

ben çok distro kurdum hiç birine bir türlü ısınamamıştım yani windows tan vazgeçemiyordum fakat IRC`deki bazı arkadaşların tavsiye ve yardımları ile Slackware Linux kurdum 4 ay oldu şuan için sadece ps ve flash animasyonlarında işim olduğu zaman windows`a geçiyorum bence Slackware Linux`ı bir dene istersen kurulum dvd si bile gönderebilirim

Registered User

Hemen hemen bütün dağıtımlar, senin isteklerini rahat rahat karşılar.

VMware kullanırsan avantajin, bir işletim sisteminden diğerine geçerken makineyi resetlemek zorunda kalmazsin.

Üye siya Adlı Üyenin Profil Grafiği

Daha önce VMware'e MAndrake Linux'u kurmuştum Vmware ile makineyi resetlemek zorunda kalmazsın acemi'nin dediği gibi bu açıdan çok avantajlı
    Ben de tekrardan linux kurmayı ve açıkçası bu sefer tamamen Linux kullanmayı düşündüğüm için Linux'u çok iyi bilmediğimi belirterek bir araştırma yapım ve çoğunlukla Ubuntu kullanmam tavsiyesi ile karşılaştım. Yeni başlıyorsan en uygununun Ubuntu olduğunu söylüyorlar

Perl Programlama perlci Adlı Üyenin Profil Grafiği

Ubuntu özellikle yeni başlayanlar için kolay bir kurulum ve kullanım kolaylığı sunuyor. Benim tercihim Debian Gnu/Linux tür. http://www.debian.org.tr/
    adanzyephp.com
    PHP,CSS,AJAX,PERL

BayTank waldo Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bence tavsiye istedikçe aklın daha çok karışacak. Şimdiden bir kaç tane linos ismi geçti bile. Acemi'nin dediği gibi hemen hemen hepsi işini görecektir.

25 Karakteri Kullanan Üye IcenGuard Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38

ubuntu kur mesela

debian türevi olmasını tavsiye ederim ama. debian a alıştım baska dağıtım pek kullanmak istemem.
    Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net

İptal Durumu

Alıntı waldo, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Bence tavsiye istedikçe aklın daha çok karışacak. Şimdiden bir kaç tane linos ismi geçti bile. Acemi'nin dediği gibi hemen hemen hepsi işini görecektir.
    tüm distrolar bir yana debian slackware ubuntu bir yana

Üye

bence ne yapmak istedigin onemli eger "ben sadece masaustu kullanacam internete girecem muzik dinleyecem word excel yazacam" felan diyorsan pardus tam sana gore. ustelik ntfs disklerinide gorup yazabilir. bence tam Türk kullanicilarina gore. pardusu kurup kullanmaya direk baslayabilirsin.

eger ihtiyacin farkliysa server(lar) kuracam yada daha baska isler yapacam vs. diyorsan Suse yada Kubuntu isini gorur. ben Kubuntu kullaniyorum ve cok memnunum ustelik forumlarda tam problemine gore cevabi bulabilirsin.

ayrica vmware kurmak istemiyorsan onun yerine sectigin dagitimlarin live cd lerini takip deneyebilirsin. boylece bilgisayarini sadece restart etmen yeterli olur.

Üye mrcplus Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

@furina
    Kurmak istediğim Linux türevi işletim sisteminin (bundan sonra adı LINOS olarak yazacağım) konsolunu ağırlık olarak kulanacağım. multimedya için minimum düzeyde kullanmayı düşünüyorum. bana konsolu kullanırken bol bol yardım ipucları veren bir LINOS olursa sevinirim.
    Ayrıca LINOS'a yeni program kurmak için işkence çektirmemesi tercihimdir.
    Ayrıcq LINOS un konsoldaki komut setleri diğer linoslardaki komut seti ile aynı yada çok yakın olmasını istiyorum.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)