Merhaba,
Ben muhasebe ile iligili bir program yazıyorum. Web tabanlı olan bu program için ASP kullanıyorum. Bir veritabanında müşteriler, hesap kartları ve hesap hareketleri için (tablo isimleri bunlar değil) tablolar var. Hesap hareketleri tablosunda, her ayın başında belirli bir tutar borç olarak müşterilerin hesabına işleniyor. Bu borç tutarının belli bir son ödeme tarihi var. Eğer müşteri bu son ödeme tarihinden sonra ödeme yaparsa son ödeme tarihi ile ödeme yaptığı tarih arasındaki gün farkı kadar kişiye gecikme faizi uygulanması gerekiyor. Ancak üst üste ödeme yapılmayan aylar için de bu işlemin tekrar tekrar yapılması ve sonunda toplam işlenmesi gereken faiz tutarı bulunması gereklidir. Mesela Nisan ayı için faiz işletilecek diyelim ama müşteri aynı zamanda Mart ayının borcunu da ödememiş olsun ama Şubatın'kini de ödemiş olsun ve geriye de bakiye kalmış olsun. İşte bu tür karmaşık borçlandırma işlemleri yapabilmek için bir algoritma uygulamam gerektiğine inanıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir, ya da yardımcı olabilecek başka bir kişiyi tavsiye ederseniz sevinirim. İyi günler.

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı Yaparak Yanıtla
Bookmarks