Office xp'de word de tezim için içindekiler sayfası oluşturmak istiyorum ..ama bir türlü olmuyor..bunu yapabilecek başka bir program varmı..bilen varsa lütfen bilgilendirsin
teşekkürler
Office xp'de word de tezim için içindekiler sayfası oluşturmak istiyorum ..ama bir türlü olmuyor..bunu yapabilecek başka bir program varmı..bilen varsa lütfen bilgilendirsin
teşekkürler
Metni yazarken başlıkları stil seçeneğini kullanarak işaretle. Sonra EKLE - BAŞVURULAR - DİZİN ve TABLOLARI seç İÇİNDEKİLER TABLOSU sekmesinden yapabilirsin.
Yerli bir yazarın yazdığı 1000 sayfalık bir programcılık kitabında "if" deyiminin geçtiği sayfalar Word'den yararlanılarak dizinde yer alması sağlanmıştı. Tabii ki "if" deyimi hemen her yerde kullanıldığı için dizinde if deyimi için 200 kadar sayfa numarası işaret edilmişti. Tabii "if" deyiminin nerede anlatıldığını öğrenmek üzere dizine bakan okur 200 öneri ile karşılaştığında...
İşin açıkçası Word belgenizi hazırlayıp bir kopyasını bastırın. Sonra sayfaları bir kez dizin hazırlarken bir kez de içindekileri hazırlarken tek tek gözden geçirin. Her bir satıra önce dizinde yer almasını istediğiniz kavramı ardından boşluk vermeden sayfa numarasını yazın. Devamın bu kavramları sıralayıp sekme içeren stil hazırlayıp düzenleyin. Yıllardır yazdığım bütün kitapların dizinlerini ve içindekilerinin kendim el ile kısa sürede hazırlarım.
Son düzenleyen MEHMET, 07-Aralık-2006 saat 09:26. Sebep: Kelime Düzeltme
Memik YANIK-www.memikyanik.net
Dizin tablosunu elle hazırlamak için sağ tarafa hizalı sekme içern ve önce karakterli bir stil hazırmamak gerekir. Devamında yazıcıdan çıkışı alınmış sayfalar dikkatlice taranarak aşağıdaki gibi tablo hazırlanır. mail adresini iletirseniz size örnek dizin ve içindekiler tablosu gönderirim. Böylece aslında hazırlaması hiç te zor olmayan stilleri kendiniz hazırlamak zorunda kalmazsınız
Temel Veritabanı İşlemleri571
Table Kontrolü571
DatabaseName Özelliği571
Session Nesnesi572
TableName Özelliği572
GetAliasName Metodu572
Tabloları Açmak573
Active Özelliği573
DataSource Kontrolü574
DBEdit Kontrolü574
DataSet Özelliği574
Sonra bu satırlar sıralanarak metne hazırlanan stil uygulanır. Ekleme noktası sayfa numarasının başında iken Tab tuşuna basılarak sayfa numarası sağlanır ve aşağıda verilen şekle dönüşmesi sağlanır. Sekmeler buraya taşınmadığı için sayfa numaraları sağa tam hizalanamadı
A
Abs() Fonksiyonu............226
AcceptButton Özelliği......339
ActiveControl Özelliği......317
Add Code Template........39
Add Metodu..................370
Add Minutes Metodu.......265
Add New Project............80
mail adresinizi iletirseniz size örnek dizin ve içindekiler tablosu gönderebilirim. Böylece aslında hazırlaması hiç te zor olmayan stilleri kendiniz hazırlamak zorunda kalmazsınız
dosyanın boyutu ve içeriği özel değilse burada dosya olarak eklerse ileride size mail atan inasnlar olmaz gibi. Yanlış mı düşünüyorum.
http://blog.bilgirehberi.net/icindek...ideolu-anlatim
burda anlatmıslar
18k hit. google da "word içindekiler sayfası hazırlama" diye aratınca 2. sıra. seyo budur.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Yer İmleri