arkadaşlar CodeIgniter web sitesinde tutorials videolarını izledim ve resmen aşık oldum şu zamana kadar yazdığım kodların ameleliğini gördüm ufacık iş çok uzun zaman alıyormuşartık CodeIgniter ile çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum CodeIgniter ile ilgili Türkçe kaynak varmıdır acaba CodeIgniter nedir nasıl kodlanır ne ghibi avantajları vardır ?
hiç bir avatanjı yoktur...tamamen herifin yazdıgı classları kolaylık olsun diye kullanmaktan ibaret...artı spagetti kod, ci den daha hızlı calısır...bir ton zebellah gibi class ı yuklemek zorunda kalmassın...active record diye bir dalgası var..tamamen komedi...smarty e geç bence..onun template sistemini ogren..codeigniter bence gereksiz bir framework...ne yani $sql->db->query yazmak cok mu karizma iş...yaa yaz gitsin mysql_query i ....cache olayını biliyorsan...ne gerek var kardesim ci ye....
herkes tutturmus bir framework dalgası...hadi buyrun
http://alexeyrybak.com/blitz/blitz_en.html
bilitz benchmark diye bir dalga cıkartmıslar simdide...php nin saf halini geciyor...smarty mımarty de neymiş....var mı bunu bilen yok....o zaman bagımlı olmaktansa..performansa yonelik bilgileri hayal etsek daha super olur kanısındayım....otur spagetti yaz yaa...ama sorguyu her defasında goturme databaseye tum mantık bu...
illa ci ci...ne lan bu![]()
Kesinlikle katılıyorum deathisonitsway, bende bu işe bildiğim bir dili neden baştan öğreneyim mantığıyla bakıyorum ama yorumlara göre iş olanakları yüzünden ci yararlıymış. Bakalım daha neler göreceğiz...
aslında smarty biliyorum şu anda onu kullanıyorum saten smarty+ezsql + vsvs çeşitli classları birleştirerek oluşturduğum bi sistemim var ama ben dedim codeigniter alt yapısı olsun bide bunu deneyeyim herbişi varmış içinde die
CodeIgniter bir kişi tarafından değil, Expression Engine'i yazan EllisLab isimli firma tarafından yazılıyor
http://ellislab.com/company/team/
Karizma olsun diye değil de, yarın bir gün elindeki hazır sistemi başka bir veritabanına adapte etmen gerekirse, sana en az zahmeti vermesi için $this->db->query yazmış olmak hoş oluyor.
What we do for ourselves dies with us.
What we do for others and the world remains and is immortal.
Ben Hüseyin Bora Abacı'nın PHP Faces framework'ünü kullanıyorum kod yazımını acayip bir şekilde azaltıyor üstelik türkçe e-book'unda her şeyi anlatıyor ben CodeIgniter veya Zend gibi framework'ler kullanmıyorum ama PHP Faces işime çok yaradı diyebilirim
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks