Turker ve Batu[kuzen] yorum ve yardimlariniz için tesekkurler.
Turker ve Batu[kuzen] yorum ve yardimlariniz için tesekkurler.
Batu bu arada verdigim linklerden tavsiye ettigin AMD Sempron yani Celeron benzeri bi islemci bilmem dikkatini çekti mi?
Abi ben sana sempron demedim ki. 64 bit al dedim. Bu ay PCnet Kasım sayısında amd ve intel notebooklar incelemesi var. Bulabilirsen tabi dergiyi.
Kendine iyi bak
Tamam abi onceden konustugumuz dizussunden bahsediyom...
Dikkat etmeden tavsiye etmistin..
Neyse.
Abi millet geyik çevirmis durmus. :@
Gorunene gore sen çizimle ugrasacaksin
ve seçtigin modeller
Intel mobil Centrino M740 Sonoma 1,73 GHz 533MHz 2 MBL2 Cache
ıntel centrino pentium M 760 2,0Ghz Sonoma
turu islemciler içeriyor.
Su gerçek ki AMD autocad vb çizim programlarinda intelden ustun ama su donemde kalite bir monitore sahip AMD islemcili bir notebook bulmak imkansiz.
Ozellikleri goz onune aldigimda Fujitsu siemens Amilo M3438G seçmelisin derim.
Çunku grafik tasarim yapacaksan iyi gorme yetisine sahip olmalisin. Yuksek çozunurlukte ekran kullanmalisin ki hem detaylari iyi yakalayasin hem de çizimine daha fazla hakim olasin.
Senin için Fujitsu siemens Amilo M3438G i oneririm
Merhaba,
Bikaç gündür araştırma yapıyorum, açıkçası notebook piyasası kafamı karıştırdı.
Piyasada rağbet görmesi açısından Hp, Dell, Toshiba ve Ibm olarak 4 marka içinde araştırıyorum. Bu markalardan 1000 $ geçmeyecek bir bütçeye alınabilecek notebook tavsiyeleriniz nelerdir.
Sual de bilgiden doğar, cevap da. (Mevlana)
Bir kaç konuyu birleştirdim. Bazı mesajlar arasında kopukluk olabilir.
@hakangur:
HP PY421EA ~ 1100$
HP NX6110 ~ 1000$
HP NX9020 ~ 1000$
HP NX9105 ~ 950$
DELL Latitude D600 ~ 950$
TOSHIBA Satellite L10-117 ~ 1100$
TOSHIBA Satellite L10-195 ~ 1000$
IBM 1834-S5G ~ 1000$
Çok fazla seçeneğin yok gibi gözüküyor.
Oyun oynayanlar Notebook almasınlar. Yukarıda da söylendi gerçi ama yeniden tekrar etmekte fayda var. Tabii teknoloji gelişiyor ama notebook'ların lcd monitörlerinin tazeleme oranları çok düşük. Bunun yanında paylaşımlı grafik kartları pek performans vermiyor.
Yani oyun için notebook alınacaksa işlemci ve ramden öte lcd ekranın yenilemesi, kontrastı ve ekran kartının ne olduğu çok önemli. Tazeleme ekranı düşük bir ekranda ya da basit bir bütünleşik ekran kartı ile işlemciniz ne kadar kuvvetli olursa olsun son oyunları oynamanız mümkün değil.
Notebok alırken bence önemli olan diğer kıstaslar var.
Bunlardan birincisi Harddiskin genişliği. Eğer 40GB alırsanız iki günde dolacağına garanti verebilirim. En az 100GB'lik bir hd almalısınız.
İkinci kıstas DVD-Rom + Cd-rw combo yerine DVD-RW'li bir notebook almanız. Bu bence çok önemli bir unsur. Verileri network'e yedekleyip oradan DVD'ye basmak size zor gelmiyorsa es geçebilirsiniz.
Üçüncü olarak Ram önemli. 512 Ram çoğu zaman yeterli değil. Artık RAM fiyatlarının düştüğü gözönüne alınırsa en az 1GB ram'li bir notebook almak en azından kısa bir süre rahat rahat çalışmanızı sağlar.
Dördüncü olarak sistemde bulunan kablosuz teknolojilerde önem kazanıyor. Belki hiç kullanmam dediğiniz bir bluetooth'u, bir wireless bağlantıyı bazen o kadar arıyorsunuz ki anlatmak mümkün değil. Kablo trafiğinin azalması da elbette iyi bir unsur oluyor. Çoğu telefon artık bluetooth'lu olduğu için, bluetooth'lu bir çok cihaz türediği için (kulaklık, vs...) gerekli bir durum.
Bundan sonra bir notebook alacak olursam bahsettiğim kıstaslara daha fazla önem gösterirdim. Eğer oyun oyanmayacaksam ya da grafik işlemler yapmayacaksam, yani internette gezinmek, program yazmak için 1000$ civarı bir notebook fazlasıyla iş görecektir. Ama oyun oynayayım, grafik çalışayım, notebook'a birşeyler depolayayım diyeceksem yukarıdaki tüm kıstaslara göre özenle inceleme yapar öyle alırdım. Ve bu gene marka alacağıma daha tam marka olmamış ama fiyatları neredeyse 200$ ( ki bu 200$ ile kalmıyor. Daha fazla şey istediğinizde fiyat farkı astronomik olarak büyüyor ) aşağı olan fason notebooklardan alırdım.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks