+ Cevap Yaz
Toplam 15 sayfadan 4. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 8 14 ... En SonEn Son
147 sonuçtan 31 ile 40 arası gösteriliyor

Konu: Hangi diz üstü bilgisayarı tavsiye edersiniz?

Burayı boş bıraksam ha? sami Adlı Üyenin Profil Grafiği

Arkadaslar
    Diger konulari okudum.
    Yorumlar genelde sunu al bunu alma tarzinda olmus.
    Sizlere sorum bilgisayar muh. 2. sinif ogrencisiyim. Ihtiyaçlarim belli. Programlama ve grafik tasarim agirlikli çalisiyorum. Bunlari yaparken de yanda muzik $inliyorum arada da bir de film izliyorum.
    Sorum su intel mi AMD mi
    intelse neden intel AMD ise neden AMD ???

İptal Durumu vairail Adlı Üyenin Profil Grafiği

kesinlikle AMD ama 64bit 3200 öneririm ..

sebebi ise gayet basit cok performanslı calısması ve ısınma probleminin 64 bitte kalkması .. bende amd 64 bit 3200 var gayet memnunum intel ve digerlerine nazaran ..

Sivil Üye Gurhan Adlı Üyenin Profil Grafiği

Programlama ve grafik tasarim agirlikli çalisiyorum. Bunlari yaparken de yanda muzik dinliyorum arada da bir de film izliyorum.
    bence bu işler için notebook alma
    "Nefrete sevgiden daha çok güvenirim"
    Dedi Şeytan
    "Çünkü nefretin sahtesi olmaz."

evet bende dikkat etmemistim .. design isi yapacaksan özellikle notebook alma derim ..

ama isi tanıtmaya cıktıgında da notebook cok gerekli oluyor boyle durumlarda external ekran kartı takıp ram'i yukseltırsen daha ıyı performans alabılırsın.

Notebook hangi islerde kullanilir merak ettim?

pazarlamacılık ve programlama

Profilime bakarsan su an gezici konumda oldugumu gorursun. 1.5 ay içinde 4 kere ev tasimis biri olarak notebook u bahsi geçen islemler için kullanmak istiyorum.
    Nedense herkes esas sorunun disindaki seylerle ilgileniyor...

sami: grafık tasarım derken orta olceklı (photoshop, fireworks, flash) tasarım aracları kullanacaksan fazla sorun yasamassın ama multımedıa tasarımla ılgıleneceksen notebook alma derım ..

Agresif Üye turker Adlı Üyenin Profil Grafiği

grafik tasarım ile profesyonel olarak uğraşacaksan CRT monitör gerekli(veya bir notebook parası daha verip LCD de alabilirsin). Çünkü lcd monitörler bazı renkleri tam olarak doğru gösteremez ki bu durum bir grafik tasarımcı için istenmeyen bir durum. En azından ille de notebook diyorsan bile yanında bir de CRT monitör al.

Yeni çıkan her oyunu alıp oynayayım diyorsan yine notebook alma derim. Çünkü her yıl notebook'u upgrade yapma imkanın olmayacaktır. Özellikle ekran kartını...

Bilgisayar kullanımının %70'inden fazlası programlama,web tasarım,2D,3D çizim ile geçecekse notebook kullanılabilir. Arkadaşların da dediği gibi kucağına alıp müşterinin yanına gidersin. İstediği değişikleri hem kolayca yaparsın hemde yüz yüze görüştüğün için ne istediğini daha çabuk anlarsın, karşındaki insan da derdini kolayca anlatabilir.

AMD mi INTEL mi? Senin önerdiklerinin içinden sadece bir tanesi AMD gördüğüm kadarıyla. INTEL sana ne vaad ediyor? Kablosuz bağlantı + düşük enerji ihtiyacı olan bir işlemci + entegre ve performanslı grafik kartı. AMD ne vaad ediyor? Yeni modelleri kablosuz bağlantı + düşük enerji ihtiyacı olan bir işlemci + harici bir ekran kartı, eski modelleri ise intele göre daha fazla enerji tüketen bir işlemci ama daha fazla performans + harici ekran kartı.

Intel centrinio platformunu geliştirerek hem işlemci performansını hem de ekran kartı performansını artırmayı amaçladı. Amd ise kablosuz bağlantı ekledi, işlemcilerin tükettiği enerji miktarını azalttı. Yani intel ile özellikleri benzer oldu. Fakat aralarında ufak farklar var. Amd işelmcileri 64bit, intel ise 32bit. Amd sistemler genelde harici ekran kartı kullanıyorlar, intel ise ramden paylaşımlı kullanıyor(istisnalar var). Ekran kartının önemli olduğu tek nokta 3d çizim ve oyun. Eğer bu iki seçenek çokça kullanılacaksa yada ben arada bir oyun oynarım ama oynadığım zamanda UT2004 gibi oyun oynarım diyorsan harici ekran kartlı modellerden birini seç.

Tavsiyem;
    -Ben daha çok web tasarımı ve programlama ile uğraşacağım ama oyun oynarken de zevk almak istiyorum hem arada sırada 3D çizim ve modelleme falan da yaparım diyorsan AMD işlemcili, rami en az 1gb ve harici ekran kartı da iyi olan bir model beğen.
    -Ben web tasarımı ve programlama ile uğraşacağım pek de oyun oynamam, oynasam bile çok fazla sistem gereksinimi olmaz diyorsan, INTEL işlemcili ve rami en az 512 olan bir model beğen.
    -Bunların dışında ben profesyonel grafik çalışacağım, her oyunu oynamak isterim, günümün en az 5-6 saati 3d modelleme ile geçiyor diyorsan sen notebook bakmaktan vazgeç.
    -Dikkat ettiysen marka söylemedim. O kısım cebindeki paraya bakar.

İri Ceviz KaravanaBatu Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İskenderun

sami, eğer web tasarımı ve 2d grafikle uğraşacaksan bana göre en az 1 gb, 64 bit işlemcili bi model al. Çünkü ilerisini de düşünmek gerekiyor. Intel 64 bit e geçecek notebookta ama AMD şimdiden geçti bence sen de 64 bit al. 1GB ram ise ileriye dönük bi miktar. İlerde çok dert yaşamazsın. Eğer bi de ekran kartı ram den yiyosa 1 gb çok iyi olur ama paylaşımsız olması tercihin olmalıdır.Zaten programlama için ram şu kadar gerekir demeyeceğim. Senin arayışların grafik tasarım için olmalıdır.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)