@punkky lenovo yeni değildir. yılların ıbm
acer hp den daha az sorub çıkarır.
alıcağınız 1000 tl lik notebooklardan fazla bir şey beklemeyin.
@punkky lenovo yeni değildir. yılların ıbm
acer hp den daha az sorub çıkarır.
alıcağınız 1000 tl lik notebooklardan fazla bir şey beklemeyin.
Marifet Ücrete Tabidir.Ücretsiz Marifet ZAYİDİR.
Dizüstü bilgisayar alırken dikkat edilmesi gereken hususlar diye bir başlık var diye hatırlıyorum, yine de ben tekrar yazayım aklım yettiğince:
1) Ekran boyutu ve teknolojisi: Amacınıza uygun boyutta ve çalışma koşullarınızda sorun çıkarmayacak şekilde olmalı. Örneğin bazı ekranlarda görüntü çok nettir fakat çok parlar. Yani ışıklı ortamda rahat çalışamazsınız.
2) İşlemci: Kullanacağınız programların önerilen sistem gereksiniminden az olmamalıdır. Hatta ve hatta ihtiyacınız olan işlemci gücünün en az 1.5 kat daha fazlasına sahip bir işlemci seçin.
3) Bellek: Kolayca yükseltilebilir ve fiyatlar şu an için uygun, o yüzden en fazla bellek desteğini araştırın. 4GB ve 8GB sınırları şimdi moda. Unutmayın 32Bit bir işletim sisteminiz yoksa 3GB'tan daha fazlasını kullanamazsınız.
4) Ekran kartı: Oyun oynamak ve 3B tasarımla uğraşmak için istemiyorsanız çok çok yüksek bir şey olmasına gerek yok fakat anakarta tümleşik olmayan bir tane seçmeniz yararınıza olur.
5) Pil ömrü: Masaüstü bilgisayar gibi kullanacaksanız pek önemi yok fakat sıklıkla taşıyacaksanız ortalama yükte en az 2.5 saat giden bir model seçin.
6) Sabit disk: Büyük olması her zaman için iyidir. SSD diskler pahalı ve kapasitesi düşük hala. O yüzden en az 250 GB sabit diske sahip bir model seçin. İlerde yükseltmek olası ama ben yapan kişi göremedim henüz.
7) Optik sürücü: Kesinlikle bir optik sürücüye ihtiyaç duyacaksınız, öyle ya da böyle. Blu-ray piyasaya çıktı fakat şimdilik DVD yazıcıdan fazlasına ihtiyaç duymuyoruz. LightScribe özelliği olursa iyi olur. Tabi işinize göre.
8) İşletim sistemi: Windows XP ya da Linux kullanmak istiyorsanız MS'ye boşu boşuna para vermenize gerek yok. Üzerinde MS işletim sistemi olmayan bir ürün daha ucuz olacaktır fakat almışken Windows 7'ye ücretsiz yükseltilebilen bir modelde seçebilirsiniz.
9) Ek yazılımlar: Vallaha Lenovo hariç içerisinde "aman aman bu yazılım çok iyiymiş, çok lazımmış" denilebilecek bir yazılımla gelen bilgisayar görmedim fakat çeşitli bundle'lara sahip bir bilgisayar sizi lisans ücretlerinden kurtarabilir.
10) Malzeme kalitesi, işçilik, kalite: En önemlisi bu bence, diğerlerinin hepsinin çözümü var fakat bunun yok. Örneğin ACER'ın şu ucuz modelleri bu konuda "çöplük", kimseye ACER önermiyorum bu yüzden. İki yıl içinde 4 tane ACER aldım/alınmasına aracılık ettim, hepsinde sorun çıktı.
11) HDMI, DVI-A ve VGA çıkışı: Bu çıkışlardan hangisi işinize yarıyorsa ona sahip bir model seçin. Sonradan başınızı kısa süreli ağrıtabilecek bir konu.
12) e-Sata çıkışı: Bazı harici diskler artık bu veriyolunu kullanıyor, dizüstünün bu çıkışa sahip olmasında yarar var.
13) FireWire çıkışı: Destekleyen ek donanımlar için mantıklı bir eklenti.
14) Servis: Önce yetkili servisleri araştırın. Her ne kadar 30 iş günü içinde sorununuzu halletmeleri gerekliysede oturduğunuz yere yakın servisi olan bir marka seçin.
15) Ek kartlar: Belki televizyon izliyorsunuzdur, bunun için ek donanım almak yerine içinde tv tuneri olan bir model seçebilirsiniz.
16) Kablosuz iletişim: Artık bilgisayarlarda infrared yok, olanlar da uzaktan kumanda için. 11g Wireless standart olsa da her modelde bluetooth yok. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz.
17) Tuş takımı: Çok fazla sayılarla işlem yapıyorsanız numerik tuşları olan bir model seçebilirsiniz. Bilgisayarı satın almadan önce kesinlikle tuştakımını kullanın. Alışmak zor olmasın.
18) Ses sistemi: Subwooferlı dizüstü gördükten sonra önemli denebilir fakat pek bir şey beklememek lazım.
19) Web kamerası: Olsa iyi olur.
20) Çanta: Sağlam koruması olan bir çantayla beraber satın alın.
21) Geriye dönük uyumluluk: Windows XP desteği olan dizüstü piyasada var mı bilemiyorum fakat kullanmak zorunda kaldığınız yazılımlardan birinin XP harici bir işletim sisteminde çalışmadığını düşünün, kötü değil mi? En azından satın almadan önce internette araştırma yaparak -kötü durumda sizi kurtaracak- hayati sürücüleri bulmaya çalışın ki bir sürü modelin var.
İşlemci Markası: Intel
İşlemci Tipi: Atom N270
İşlemci Hızı: 1.6 Ghz
Sistem Belleği: 1 GB DDR2
Sabit Disk Kapasitesi: 160 GB
Ekran Kartı Tipi: Paylaşımlı
Ekran Boyutu: 10.1"
Ekran Tipi: LED
Ekran Çözünürlüğü: 1024x600
İşletim Sistemi: Windows XP Home
Kablosuz İletişim: Var
Ethernet: 10/100
Kart Okuyucu: Var
Kamera: Var
Batarya: 6 Hücreli Li-ion
Ek Özellikler: 6 Saate varan pil ömrü
Ağırlık: 1.3 Kg
Garanti Süresi: 2 Yıl
Renk: Siyah
Kaynak:www.teknolojix.com
Benim sizlere tavsiyelerim şu şekilde
Öncelikle ne amaçlı kullanacaksınız.Eğer oyun oynamayıda düşünüyorsanız farklı,yok ben internet,ofis işleri,msn,film,müzik v.s. işlerde kullanacam diyorsanız farklı dizüstü almanızı tavsiye ederim.
Yukarıda arkadaş güzel tavsiyelerde bulunmu ama ben bunların hepsine katılmıyorum.Sebebi şu ayda yılda bir belkide kullanmayacağınız bir özellik küçükte olsa dizüstünün fiyatının yükselmesine sebep oluyor.
Öncelikli olarak dikkat etmeniz gerekenler işlem,ram (Mhz'i çok önemli hala 667 mhz ramli dizüstü satılıyor mesela) harddisk,kamera,wireless,web camera,monitörün özelliği.Bunlar birinci derecede önemli olanlardır.
Bunlardan sonrası sizin ihtiyaç ve zevkinize kalmış.Mesela ben bluetooth kullanmıyorum o denele bluetooth pc benim için o kadar önemli değil.Ekran karı ve ses kartı yukarıda da dediğim gibi sizin zevkinize göre tercih edileceklerden biri.Blu-ray ve LightScribe yaygın değil şuan ve onlar yaygınlaşıncaya kadar zaten dizüstünüz eskimiş olur.
Asıl burda önemli olan bu masaüstü içinde geçerlidir günü kurtaracak ürün almaktan geçer.Sizi ortalama 2 yıl götürecek bir pc (zevkinize göre değişir) alırsanız 2 yıl sonra onu çöpe dahi atsanız şuan alacağınız daha pahalıdan daha ucuza maletmiş olursunuz.
Tabi mümkün olduğunca özelliği yüksek olan pc uygun fiyata ise tavsiye ederim.Mesela ben sizlere 1 kaç model tavsiyesi yapabilirim
1- SAMSUNG R522-JS01TR INTEL CORE 2 DUO P7450 2.10GHZ 4GB 320GB 15.6
2-HP COMPAQ 610 INTEL CORE 2 DUO T5870 2.0GHZ 2GB 320GB 15.6
3-SAMSUNG R522-JS02TR INTEL CORE 2 DUO P8700 2.53GHZ 4GB 320GB 15.6
4-LENOVO (IBM) IDEAPAD G550 INTEL CORE 2 DUO P7450 2.13GHZ 3GB 250GB 15.6"
Benim tavsiyelerim bunlar tabiki bunlardan daha iyilerde mevcut ancak bir ürün alınırken kâr edilir.
Sizin ihtiyacınıza göre tercihlerde değişir
Bilişim dünyasından haber ve bilgi için
Web Sayfası: www.gelecekonline.com/net/org
Mobil Sayfa: www.gomobil.in www.gelecek.mobi
Makul bi fiyatta iyi bir laptop arıyorsanız Toshiba Satellite A300'ü kesinlikle tavsiye ederim, he ama yok paraya kıyıcam diyorsanız tabi ki HP Compaq serisinden birşeyler tavsiye ederim. 8710W mesela![]()
Ağustos sonlarında aldığım SAMSUNG R522-XS08TR INTEL C2 DUO P7350 4GB RAM 320GB HDD 15.6" den çok memnunum. Modern Warfare 2 dahil tüm oyunları rahatlıkla oynayabildiğim gibi windows 7 de driver vb sorunlarlada karşılaşmıyorsunuz.Win7 hepsini otomatik tanıdığı gibi Samsung desteği de var.
Ayrıntılı bilgiye SAMSUNG ulaşabilirsiniz.
Bilişim dünyasından haber ve bilgi için
Web Sayfası: www.gelecekonline.com/net/org
Mobil Sayfa: www.gomobil.in www.gelecek.mobi
İşlemci Markası: Intel
İşlemci Modeli: Core Duo T4200
İşlemci Hızı: 2.0 GHz
Sistem Belleği: 1 GB DDR2
Sabit Disk Kapasitesi: 250 GB SATA
Ekran Kartı Modeli: Intel GMA X3100
Ekran Boyutu: 15.4
Ekran Tipi: LCD
Ekran Çözünürlüğü: 1280x800 WXGA
Optik Sürücü: DVD RW DUAL
İşletim Sistemi: Windows 7 Starter
Kablosuz İletişim: Var
Ethernet: 10/100
Kart Okuyucu: Var
Batarya: Li-ion
Ağırlık: 2.7 Kg
Garanti Süresi: 2 Yıl
HEDİYE: WEBCAM
http://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=7985
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks