Arkadaşlar program dan çıkarken kapat butonuna bastığım zaman bir mesaj vermesini istiyorum.
Örnegin: "kapatmak istediğinizden emin misiniz" evet hayır gibi butonların da olmasını istiyorum...
Şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar program dan çıkarken kapat butonuna bastığım zaman bir mesaj vermesini istiyorum.
Örnegin: "kapatmak istediğinizden emin misiniz" evet hayır gibi butonların da olmasını istiyorum...
Şimdiden teşekkürler...
Enson 01/03/2008 10:13 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir. Sebep: Türkçe yazım hataları düzenlendi.
Form'un FormClosing eventinde istediğiniz yapabilirsiniz.
Kapatma işlemini FormClosing 'de durdurmak için;
e.Cancel = true; // yeterli olacaktır
İyi çalışmalar.
Kardes ben daha yeniyim c# da. Ben programdaki kapat butonuna basınca mesaj vermesini istiyorum. Emin misiniz filan diye. Sen yanlış anladın galiba...
Bir de ayrıntılı anlatırsan sevinirim... İlgilendiğin için sağol...
Enson 01/03/2008 10:15 tarihinde anov tarafından düzenlenmiştir. Sebep: istiorum, saol gibi kelimeler düzenlendi, (tekrarında konu kilitlenecektir)
Kapanması sırasında soru sorulmasını istediğin formun properties penceresinden events a tıklayıp FormClosing eventine çift tıkladığında Formadi_FormClosing metodu oluşacaktır. Bu metoda yazdığın kodlar form kapanacağı zaman tetiklenir. Senin istediğin işi yapan form_closing metodu şuna benzer birşey olur:
Kolay gelsin.Kod:private void Formadi_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e) { DialogResult result = MessageBox.Show("Programi kapatmak istediginizden emin misiniz?", "Uyarı", MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Warning); if (result == DialogResult.No) e.Cancel = true; }
zahir farklı birşey anlatmamıs sadece biraz teknik konusmus..
her nesnenin olayları vardır(click,mouse_up falan filan) formClosing de form nesnesinin kapanma olayıdır.bu olay içine istediğin kodları yazınca form kapanırken bu kodlar calısır.
bu olayı olusturmak için properties üzerinde bir şimşek işareti gibi bişi var onu form seciliyken tıkla ve oradan formClosing yazan yere çift tıkla...form kapanırken calısmansını istediğin
e.Cancel = true; ==>parametre degeri dogru ise(1 ise) .. işlemini yap yani kodları işlet...
kolay gelsin
bazen sistem dengelenmek için bozulur...
yorumlarınız için ıkınızede tsk ler ark lar...halletimm...basarılarınızın devamını dilerim...burda daha cok sorum olacak ilerde yine yardımcı olursanız sevinirim...
Hep bana hep bana olmaz, birazda senden birseyler görmek isteriz..
ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir..
http://www.volkanyildirim.org
yardımcı olabileceğim bi konu varsa seve seve yardım ederim bende...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks