Checked RadiButton kullandığınızda geçerli.
RadioGroup kullandığınızda ItemIndex özelliğine int atama yapmalısınız. Hiç birisi seçili değil için -1 seçim için 0,1,2,3 ... kaç adet kullandıysanız artık...
Formum açıldığında radio buttonlardan birinin otomatik seçili olmasını istiyorum. RadioButton1->Checked; yazıyorum form1 e ama olmuyor yazdığım fonk içinede yazdım ama seçili değil... teşekkürler
Checked RadiButton kullandığınızda geçerli.
RadioGroup kullandığınızda ItemIndex özelliğine int atama yapmalısınız. Hiç birisi seçili değil için -1 seçim için 0,1,2,3 ... kaç adet kullandıysanız artık...
Güce ve Geleceğe Güvenle...
Bende radio button kullanmak istiyorum 2 tane ama form açıldığında biri seçili olsun istiyorum gerekirse kullanıcı diğerini seçecek ama yazdığım şekilde olmuyor
Bu konuda hiç ayrıntılı bilgim olmasa da,
RadioButton1->Checked;
yazıldığında hiçbir etkisi olmadığını görebiliyorum. Olsa olsa, ona bir atama yapılmak istenmiştir. Eğer Checked'in türü bool ise, şu çalışabilir:
RadioButton1->Checked = true;
Ali
Ali hocam yazdığınız doğru.. Checked özelliğin adı, değeri boolean. Ancak comeng onu istediğini zannetsede yapmak istediğine onunla erişemez. Erişse de şık olmaz.
comeng arkadaşım; programın yüklenirken RadioButton larından birisini kodla seçtin. Kullanıcı diğerini seçmeye karar verdi ve tıkladı. Şimdi elinde iki tane seçili RadioButton var. Yine kodlamayla yeni durumu ayarlayacaksınız. 5-10 adet kullanacağın bir seçim tablosunu varsayalım. Sıkıntı.
RadioGroup kullanın, Items özelliğine istediğiniz sayıda seçenek yerleştirin, ItemIndex özelliğinden tercihleri yönetin. Sizin istediğiniz bu..
Tabii tüm bunlar sizi doğru algıladıysam geçerli...
Güce ve Geleceğe Güvenle...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks