KUTALMIŞ benimde yazdığım ufak tefek biraz tökelek 32 bir os kernelimsi oldu. GUI olacak mı programında. Kaynak kod paylaşır mısın görmek isterim.
Diğer konuya gelirsek C++ öğrenmek için ben C öğrenilmesi gerektiği kanaatindeyim yani bence doğru yol bu uzun ama emin. Dinamik belleği yönetmek doğru class mantığı kurduğunuzda sorun değil bence. Bazı kaynaklarda refactoring diyorsanız az objeniz olacak diyorlar kesinlikle katılmıyorum. En kolay okuduğum kod her işi yapan bir objenin var olduğu kod ama sanırım biraz sıkıcı da olabiliyor. iyi bir unittest kullanım bilgisi ve ide ile anlamak kolay. Ben unittest olayını java öğrenirken öğrendim şimdi c++da kullanıyorum. Doğrusunu isterseniz main bile yazmıyorum bir obje yükleyip onun maini ile iş yürütüp herşey obje bamtığı ile kod yazınca cok da hakim olduğum kanaatindeyim. Hatta javanın mantığını anladığım günden beri bu işi c++da böyle yapıyorum.
Farklı diller bilmek çok önemli. lispi bile c++ için öğrenme çabasındayım. Ama delphi bu kategoride öğreneceğim dildeğil.
istisna yönetimi doğru kodlama ile c++da mümkün c++ java gibi sizi exceptiona zorlamıyor ama aynı mantıkla kod yazdın mı tadından yenmiyor.

LinkBack URL
About LinkBacks
Alıntı Yaparak Yanıtla

(Şaka bir yana, ben açıklayıcı başlıkları her zaman için çok daha yararlı buluyorum.)

Bookmarks