+ Cevap Yaz
Toplam 7 sayfadan 4. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 7 En SonEn Son
62 sonuçtan 31 ile 40 arası gösteriliyor

Konu: C dilinden sonra hangi dil?

Okan Akyüz okanakyuz Adlı Üyenin Profil Grafiği

KUTALMIŞ benimde yazdığım ufak tefek biraz tökelek 32 bir os kernelimsi oldu. GUI olacak mı programında. Kaynak kod paylaşır mısın görmek isterim.
    Diğer konuya gelirsek C++ öğrenmek için ben C öğrenilmesi gerektiği kanaatindeyim yani bence doğru yol bu uzun ama emin. Dinamik belleği yönetmek doğru class mantığı kurduğunuzda sorun değil bence. Bazı kaynaklarda refactoring diyorsanız az objeniz olacak diyorlar kesinlikle katılmıyorum. En kolay okuduğum kod her işi yapan bir objenin var olduğu kod ama sanırım biraz sıkıcı da olabiliyor. iyi bir unittest kullanım bilgisi ve ide ile anlamak kolay. Ben unittest olayını java öğrenirken öğrendim şimdi c++da kullanıyorum. Doğrusunu isterseniz main bile yazmıyorum bir obje yükleyip onun maini ile iş yürütüp herşey obje bamtığı ile kod yazınca cok da hakim olduğum kanaatindeyim. Hatta javanın mantığını anladığım günden beri bu işi c++da böyle yapıyorum.
    Farklı diller bilmek çok önemli. lispi bile c++ için öğrenme çabasındayım. Ama delphi bu kategoride öğreneceğim dildeğil.
    istisna yönetimi doğru kodlama ile c++da mümkün c++ java gibi sizi exceptiona zorlamıyor ama aynı mantıkla kod yazdın mı tadından yenmiyor.

ftpyt
    misafir

Madem c++ c nin söz dizimini kullanıyor,piyasada başlangıç için güzel c dili kitapları var,peki c++ öğretecek kaynak okuyucuya başlangıç için basit bir dil kullanacak mı? Son kullanıcı için gerekli hassasiyeti gösterebilecek mi?Bunlar bence önemli.Diğer bir görüş de,programlamayı bilmeyen kişilerin direk olarak nesne yönelimli mantığı kavramasının zor olacağı yönünde,işin bu yönüne hiç dikkat çekilmemiş.Belki de Ali hocanın,c bilen kişilerin c++ diline geçtiği zaman endişesi olduğu noktalar açısından sorunları ortadan kaldıracak bir makale veya kitap yazması faydalı olabilir.Yani bir nevi tecrübelerini aktarır.Yani c ile c++ nın mantık yönünden ayrıldığı noktalar,c dilinde yapılıp da c++ dilinde yapılmaması gereken hususlar ile ilgili.O zaman endişeleri sona erer
    KUTALMIS,ben senin dediklerine bir şey demiyorum;doğrudur c çok zor bir dil olabilir,incelikleri çok önemli olabilir.Sen sistem programcılığı bazında ele alıyorsun ve çok zor diyorsun,ben ise programlama mantığını ve söz dizimini öğrenmeye yönelik söylüyorum mesele bundan ibaret.Bugün gerek Java gerekse c# ,söz dizimi olarak c nin özelliklerini barındırmıyor mu ?Evet.Peki özellikle c dili kaynaklarının son kullanıcıyı hedefler şekilde bir bilgi sunması ve bu kaynakların bu yönden c# ve Java kaynaklarından daha zengin olmasını göze alırsak eğer neye dayanarak gereksiz dediğini merak ettim.Tamam (en azından benim gördüğüm) webden son kullanıcıyı hedefleyen kaynaklarda gördüm.Örneğin c ile Java'nın syntax ını kıyaslayalım(C dilini fazla bilmediğimden ve Java bilmediğimden bu kadarla kalıyorum)
    --Java--
    public class Merhaba
    {
    public static void main(String[] args)
    {
    System.out.println("Merhaba");
    }
    }

--c--
    #include<stdio.h>
    int main( )
    {
    printf("Merhaba");
    return 0;
    }
    Algoritmik yapıyı kavrama açısından Java dili ile c dilinin aynı etkiyi ortaya koyabileceğini düşünüyor musun?Benim anlayabildiğim kadarıyla,sen c öğrenen kişilerin "ben c öğrendim" demelerine bozuluyorsun.Ama benim bahsettiğim şey bu değil.c öğrendiğin zaman yapabildiğin en iyi programı yaz beraber bakalım diyorsun,benim bir iddiam yok,ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: c öğrenmeye çalışan insanlar,programlama mantığını oturtmak için sıkı bir çalışma ile bir kaç ay içinde hesap makinasından tut da kullanıcı ile etkileşimli uygulamalara kadar bir çok program yazıyorlar.Belki sen o programların kalitesini yeterli bulmayabilirsin ama benim demek istediğim şeyi anlatmaya yetiyor.

Alıntı KUTALMIS, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Kaan hocanın deyimiyle C# dilinin kuralları C++ dilinden 20 kat daha azdır

Siz daha iyi bilirsiniz,dilin iç olanakları olduğu kadar bunun dışında da olanakları var.Bunlar dikkate alınarak mı"C# dilinin kuralları C++ dilinden 20 kat daha azdır" denilmiş? Üstelik dili öğreten Java ve C# kitaplarına bakınca oldukça hacimli olduklarını görüyoruz Ayrıca veritabanı işlemleri için ayrı bir öğrenme süreci gerekir.
    Benim amacım tartışmak değil,sadece kafama takılan noktalar bunlar.
    okanakyuz,Java iyi hoş ama diğer dillere göre performası düşük.Al bak sana bir test:
    http://www.emrealadag.com/python-c-java-karsilastirmasi-comparison-%e2%80%93-hanoi-towers-314.html
    Ben Java ile boş bir masaüstü uygulama oluşturup da (Netbeans daki standart uygulama) jar haline getirdiğimde bile c# ile yapılmış bir uygulama yanında göz kararı belirgin bir fark gözlemliyorum.(windows ortamında)Üstelik sisteminiz iyi değilse Netbeans ortamı ile proje gerçekleştirmek daha da uzar diye düşünüyorum.Eclipse yi de bir ara denedim,ancak onda sanırım masaüstü uygulamalar için görsel(Desing) çalışılamıyor anlayabildiğim kadarıyla.Python da iyi güzel de bir de sağlam bir geliştirme ortamı olsa ne güzel olurdu.Masaüstü,konsol,web ve mobil uygulamaları için en azından sharpdevelop gibi bir ıde olsa ve bir derleyicisi olsa.Açık kaynak muhabbeti olduğu zaman topluluk muhabbeti yapan kişiler bir zahmet bu durumu bize açıklasınlar.
    shurzan,deneyimlerini aktardığın için teşekkürler.

ftpyt
    misafir

(Konuyla doğrudan ilgisi yok)Aşağıdaki linkte çok ilginç bir yazı okudum
    http://www.fazlamesai.net/?a=article&cmode=nested&sid=5360

c++ da çöp toplayıcı yok deniyor ancak biraz araştırdım sanırım resmi olmasa bile c++ için çöp toplayıcı varmış,kullanan var mı?

Ali Çehreli

Konu başlığı "Bir Soru" olunca her şey konuyla doğrudan ilgili oluyor. (Şaka bir yana, ben açıklayıcı başlıkları her zaman için çok daha yararlı buluyorum.)

Bjarne Stroustrup her zaman için çöp toplayıcının kütüphanelerle halledilmesi gerektiğini savunmuştur.

Ben hiç kullanmadım.

C++0x, bir çöp toplayıcı ABI getiriyor. Benim şimdilik anladığım, programa "şu çöp toplayıcıyı" kullanacağım demek ve gerisinin yine otomatik olarak halledilmesi olacak. Yani dil, çöp toplayıcının sorunsuzca eklenmesini sağlıyor ama kendisi çöp toplayıcı getirmiyor.

C++, belki bir "dil eki" (technical report) olarak ileride kendisi de yapacak.

Ali

Sipekülatif java c# tartışmasına girmeyeceğim. Binlerce yerde tartışılmış bir konu bu. Ben sorulara cevap vereyim. Eclipse ile yapılan her işlem birer plugindir. http://www.eclipseplugincentral.com/ adresinde ararsanız swing ile ilgili 28 plug in oluğunı görürsünüz. Python için iyi bir IDE de eclipse aynı zamanda.. Eksiklikleri yok mu pyDevin böyle eksiklikleri var. Açıkkaynak tartışmasına girmeyeceğim yine.

C++ ile hiç GB kullanmadım. Ama neden olmasın

encore une fois sinforlove Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    antalya

şu anda herb sutterin kitabı kucağımda , açtım bir iki sayfa geçtim , kitabı nasıl okumalı kısmına geldiğimde altta bir cümle beni yıktı; "Bu kitaba başlarken,C++ konusunda temel bilgilere sahip olduğunuzu kabul ediyorum.Aksi takdirde,.............. çeşitli C++ ve C kitaplarını incelemenizi öneririm. Ve kitabı kapattım, bu konuyu okumaya başladım .
    c# ta kütüphaleri kullanabiliyorum, kısa zamanda elime, çalışacak somut programlar geçti.Ama Ali hocanın arkada neler dönüyor öğrenmek istersen cümlesi hep içimde, C++ öğrenmek istedğimi söyleyince hocalarımda dahil acayip acayip bakıyorlar sanki , Bir soru Ali hocam tavsiyenizi yanlış okumuşum sanırım, ilk temel başlangıç kitabı ne olabilir. sınıf ve nesne kavramını anladım(c# üzerinden) , yanlışlarım çok ama... konuyu açan C den C++ a geçmeyi düşünüyor , bende C# ve ikisini takip etmeyi
    bulanık sulara gömülmüş hayallerimle kutsuyorum sizleri,sizin gibileri

Ali Çehreli

sinforlove, karışıklığa üzüldüm.

Temel kitap konusu hep açılıyor; sitede aratabilirsin. Bence o kitapları okuyanların fikirlerini dinlemek gerek.

Uzun zaman önce Herbert Schildt'in "C++ Temel Öğrenim Kılavuzu"na bakmış ve beğenmiştim. Başkalarından da iyi şeyler duydum.

Deitel & Deitel'in kitabının adını duyuyorum.

Nette de kaynaklar olmalı...

Ali

C++ öğrenirken takip ettiğim kitap da o zamanlar C bilgisi istiyordu. Her dil seviyesi bir şeyler katıyor insana mesela kendimden tespitlerde bulanayım.. Basic dili ile if, else , for gibiyapıları öğrendim., Assambly ile yazdıklarımın neye dönüştüğünü, visual basic ile hiç birşey öğrenmedim , c ile assamblyden bildiğim bellek işlerinin ve basic ile bildiklerimin orta yolunu öğrendim. c++ ile dinamik belleğin ve sınıfların önemini öğrendim. java ile herşeyi obje düşünmenin unit testin önemini öğrendim, php ile webin önemini öğrendim, python ile lfarklı veri tiplerinin de gerektiğini öğrendim, haskell ile programın fonksiyonlar cinsinden yazılabileceğini öğrendim, lisp ile programlama dillerinin yapısal olarak listeler ile ifade edilebileceğini öğrendim. C++ ve java ile kod yazıyorum ve herbir aşamada öğrendiklerim bir yerde çıkıyor. Ben aynı dil aileleri yerine farklı dil ayleleri (fonksiyonel, liste bağımlı, nesne tabanlı, komut tabanlı vs) ile dile süper hakim olunmasa da bir süre göz atmanın yararlı olduğu kanaatindeyim.
    Daitel bana uzun ve yorucu geldi daha hızlı veren kitaplar mevcut 21 günde bilmemne ile uzman programcı olun demiyorum varsın 10 sene sonra doğru düzgün iş çıkartayım ama birisi 10 sene sonra kodladığım kodu gördüğünde adama bak nakış gibi işlemiş hiç aklıma gelmeyen bir çözüm yolu ile üstelik desin bu beni daha da tatmin eder. Tabi bunda benim kişisel tatminlerle iş yapmamın etkisi de var.

Üye

başlıktaki tüm mesajları okumadım, bu yüzden eğer konuyla çok alakasız bir şey söylersem ve/veya daha önce belirtilmiş bir şeyi tekrardan buraya yazarsam mazur görün

bence "c'den sonra hangi dil?" sorusunun cevabı, "ben ne yapmak istiyorum" sorusunda gizlidir. c dili aslında bir bakıma latince gibidir. iyi, ama çok iyi öğrenen herhangi biri, başka bir programlama dilini öğrenmek için en fazla 5 gün harcar.

eğer şimdiki aklım olsaydı biraz markup language bakardım c'den sonra. (html, php, javascript vb.)
    ayrıca,
    çoğu kişi c# ve java'yı çok benzer zanneder ancak ikisi gerçekten çok başka programlama dilleridir. amaçları da çok farklıdır. eğer tam bir object oriented programlama dili öğrenmekse amaç, önce c++(oop'yi kavramak amaçlı) daha sonra da c# veya java tavsiye ederim.

peki ne zaman c# ne zaman java?

eğer desktop application konusunda yoğunlaşmak istenirse, c# implementasyon ve performans bakımından çok üstün. fakat desktop application'dan çok computing işiyle ilgilenecek programcılar kanımca javaya yönelmeli. belli bir satır sayısından az kodlarda c# büyük bir fark atarken, çok çok büyük ve hesaplamaya dayalı projelerde java gerçekten çok işlevsel olabiliyor. özellikle java, algoritmaların sınırsız olduğu bir dünya.

hatta, java kullanarak kendi programlama dilinizi bile oluşturabilirsiniz!!

ayrıca, çok yeni bir dil belki ama benim fikrim, d programlama dilinin gerçekten güzel bir dil olduğu.

energy engineer
    Yer
    Ankara||Istanbul

Nesne tabanlı programlama öğrenmek için bence C++ doğru bir seçim değil,
    C++'ta nesne tabanlı programlama opsiyonel durumda, procedural kodda yazabilirsiniz.
    C# ve Java gibi dillerde nesne tabanlı programlama(OOP) çok daha öncelikli, bu dillerin standart kütüphaneleri tamamen nesne tabanlı. bu dillerde adeta OOP'u yaşayarak öğreniyorsunuz.
    ...

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz