Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon
Bulunan 1 den 10 - Toplam 17
msvcrt.dll hatası nedir ? - - Programlama - Ceviz Forum
  1. #1
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    27-Kasım-2007
    Nereden
    c++ World
    Mesaj
    168

    Soru msvcrt.dll hatası nedir ?

    DevC++ idesi ile yaptığım program çalışırken belli bir zaman sonra msvcrt.dll hatası verdiriyor bunu neden yapar _?

  2. #2
    Ali Çehreli
    Üyelik Tarihi
    19-Ekim-2002
    Mesaj
    4,973

    Varsayılan

    Bildigimiz kadariyla tahminler:

    - msvcrt.dll yok
    - icinde hatalar var
    - icindeki fonksiyonlari yanlis cagiriyoruz

    Ali

  3. #3
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    09-Ağustos-2008
    Nereden
    Ankara||Istanbul
    Mesaj
    2,072

    Varsayılan

    MSVCRT kısaltmasını uzatırsanız , Microsoft Visual C Runtime'ı elde ediyorsunuz .
    Bilgisayara Microsoft Visual C Runtime yüklemek sorunu çözer gibi geliyor ,
    yada bir şekilde projeye dahil etmek .

  4. #4
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    26-Şubat-2008
    Mesaj
    326

    Varsayılan

    Nedir hata mesajı?

    Access violation reading at 0x.... mı ?

    Kolay Gelsin

    Bekir.

  5. #5
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    27-Kasım-2007
    Nereden
    c++ World
    Mesaj
    168

    Varsayılan

    sayın;

    @acehreli ;msvcrt.dll yok derken nerde yok onu anlamadım system32 içinde o dll var

    @printf ;Bilgisayara Microsoft Visual C Runtime yüklemek sorunu çözer gibi demişsiniz deneyeceğim

    @VanlochMonster ;hatayı tam olarak yazayım..

  6. #6
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    27-Kasım-2007
    Nereden
    c++ World
    Mesaj
    168

    Varsayılan

    sayın @VanlochMonster cevap biraz geç oldu ancak evet dediğiniz gibi hata Access violation reading at 0x.... diye gidiyor_?

  7. #7
    Ceviz Üyesi Yavuz Soytürk Üyenin Avatarı
    Üyelik Tarihi
    30-Mayıs-2004
    Mesaj
    961

    Varsayılan

    O zaman kodun hatali. NULL degeri olan bir pointer'in gosterdigi nesneye ulasmaya calisiyorsun.

    Programi debugger ile calistirirsan hatanin nerede olustugunu gostermesi lazim.

  8. #8
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    26-Şubat-2008
    Mesaj
    326

    Varsayılan

    Evet birseyleri myavuzselim arkadasımızın dedigi gibi silmissin veya sildikten sonra ne bileyim NULL testi yapıyorsun, bu tip sorunlardan kaynaklanabilir. Eğer problem debug modunda da cikiyorsa ne mutlu sana cozumu daha kolay, direk debug edebilirsin. Ama eğer sadece release mode da çıkıyorsa daha zorlu bir problem.

    http://www.codeproject.com/KB/debug/...eleasever.aspx burada da bu tip problemler sıklıkla karsılasıldığı icin boyle bir toparlama yapılmış.


    Eğer release modda ise, belki sen Visual Studio kullanmıyorsun ama yukarıdakilerini okuyup aşağıdakine benzer bir yontemi uygulayabilirsin.

    http://www.codeproject.com/KB/debug/mapfile.aspx

    Su boundschecker vb. programlarda isine yarayabilirler.

    Bence biraz hafıza ayırma ve geri verme islevlerini ornegin copy constructorlarını atama operatorlerini kontrol et, eğer goremezsen yukarıdaki yontemlere basvurabilirsin.

    Bekir.

  9. #9
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    27-Kasım-2007
    Nereden
    c++ World
    Mesaj
    168

    Varsayılan

    Merhaba ben DevC++ 4.9.9.2 kullanıyorum ve bahsettiğiniz debug modunu nasıl uygulayacağım_?

  10. #10
    Ceviz Üyesi
    Üyelik Tarihi
    27-Kasım-2007
    Nereden
    c++ World
    Mesaj
    168

    Varsayılan

    Ben programı DevC++ idesinde debugger ile çalıştırmaya çalıştım fakat yapamadım benim projem .exe değil bir dll rica etsem yardımcı olsanızda hatayı bulsam. Derlenirken derleniyor fakat sizin söylediğinize göre demekki birşey yanlışki program çalışırken msvcrt.dll hatası veriyor.

Sayfa 1 - Toplam 2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yer İmleri

Mesaj Yetkileriniz

  • Yeni konu açmaya yetkiniz yok
  • Cevap yazmaya yetkiniz yok
  • Eklenti yüklemeye yetkiniz yok
  • Mesajınızı düzeltmeye yetkiniz yok
  •