DevC++ idesi ile yaptığım program çalışırken belli bir zaman sonra msvcrt.dll hatası verdiriyor bunu neden yapar _?
DevC++ idesi ile yaptığım program çalışırken belli bir zaman sonra msvcrt.dll hatası verdiriyor bunu neden yapar _?
Bildigimiz kadariyla tahminler:
- msvcrt.dll yok
- icinde hatalar var
- icindeki fonksiyonlari yanlis cagiriyoruz
Ali
MSVCRT kısaltmasını uzatırsanız , Microsoft Visual C Runtime'ı elde ediyorsunuz .
Bilgisayara Microsoft Visual C Runtime yüklemek sorunu çözer gibi geliyor ,
yada bir şekilde projeye dahil etmek .
Nedir hata mesajı?
Access violation reading at 0x.... mı ?
Kolay Gelsin
Bekir.
sayın;
@acehreli ;msvcrt.dll yok derken nerde yok onu anlamadım system32 içinde o dll var
@printf ;Bilgisayara Microsoft Visual C Runtime yüklemek sorunu çözer gibi demişsiniz deneyeceğim
@VanlochMonster ;hatayı tam olarak yazayım..
sayın @VanlochMonster cevap biraz geç oldu ancak evet dediğiniz gibi hata Access violation reading at 0x.... diye gidiyor_?
O zaman kodun hatali. NULL degeri olan bir pointer'in gosterdigi nesneye ulasmaya calisiyorsun.
Programi debugger ile calistirirsan hatanin nerede olustugunu gostermesi lazim.
Evet birseyleri myavuzselim arkadasımızın dedigi gibi silmissin veya sildikten sonra ne bileyim NULL testi yapıyorsun, bu tip sorunlardan kaynaklanabilir. Eğer problem debug modunda da cikiyorsa ne mutlu sanacozumu daha kolay, direk debug edebilirsin. Ama eğer sadece release mode da çıkıyorsa daha zorlu bir problem.
http://www.codeproject.com/KB/debug/...eleasever.aspx burada da bu tip problemler sıklıkla karsılasıldığı icin boyle bir toparlama yapılmış.
Eğer release modda ise, belki sen Visual Studio kullanmıyorsun ama yukarıdakilerini okuyup aşağıdakine benzer bir yontemi uygulayabilirsin.
http://www.codeproject.com/KB/debug/mapfile.aspx
Su boundschecker vb. programlarda isine yarayabilirler.
Bence biraz hafıza ayırma ve geri verme islevlerini ornegin copy constructorlarını atama operatorlerini kontrol et, eğer goremezsen yukarıdaki yontemlere basvurabilirsin.
Bekir.
Merhaba ben DevC++ 4.9.9.2 kullanıyorum ve bahsettiğiniz debug modunu nasıl uygulayacağım_?
Ben programı DevC++ idesinde debugger ile çalıştırmaya çalıştım fakat yapamadım benim projem .exe değil bir dll rica etsem yardımcı olsanızda hatayı bulsam. Derlenirken derleniyor fakat sizin söylediğinize göre demekki birşey yanlışki program çalışırken msvcrt.dll hatası veriyor.![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Yer İmleri