+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 2. sayfa İlkİlk 1 2
15 sonuçtan 11 ile 15 arası gösteriliyor

Konu: Yeni basliycam

acemi

yav iyi ama c ile c++arasındaki fark ne hangisi daha guclu hangisinden başliyim ne yapiim .saygilar.
    En onemli fark C++'in nesne yonelimli programlama dili olmasi.

Nesne yonelimli programlama yapmak istiyorsan C++'a, yapmayacaksan C'ye baslayabilirsin.

Eger C++ ogrenmeye karar verdiysen, C'ye hic takilmadan dogrudan C++'a baslaman bence daha iyi olur.

Fobus Adlı Üyenin Profil Grafiği
    .

eyvallah.

hmustak Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Persian
    PersianBulls

Ne öğrenmek istiyorsan, onun yakasını asla bırakma...
    Borçlu gibi yakasına yapış, ve alana kadar da bırakma..
    Hakan Müştak
    Ne yapacaksan yap, ama önce adam ol..!

Ceviz Üyesi

Önceleri sadece C vardı.. Onunla herşey yapılıyordu.. İşletim sisteminden büyük çaplı kurumsal uygulmalara kadar...

Sonra Simula ve Smaltalk çıktı. Bu diller (haslaten simlulasyon yapmak için -> simula) nesne yönelimli programlamayı programlama dünyasına kattılar..

Diğer taraftan piyasada bir çok kaliteli, deneyimli ve C'ye aşık C programcıları vardı. Bu drumda 80'li yılların başında C++ (C'nin sözdizimi + nesne yönelimli) doğdu.. Artık hemen hemen tüm ciddi projler C++ ile yapılmaya başlandı.. Yalnız işletim sistemleri (dolayısı ile sistem programlama) hariç. Bu alanada C programcıları devam etti..

Linux, UNix (ve türevleri..) hep C ile prgramlanan işletim sistemleri oldular. Bu geleneği MS bozdu ve NT'yi nesne yönelimli yaklaışım ile geliştirdi.

Diğer taraftan Visual C++ ile programlama yapmak gerçekten zor. Çünkü MFC gereğinden fazla karışık.. Bu durumda ortalık çabucak (fakat yetenekleri az) VB ve Delphi'ye kaldı gibi...

Doksanlı yılların ortasında çıkan Java gerçekten herkesi şaşırttı.. Hem internet ve Web programlama yapılııyor hemde platform bağımsız.. Yani büyük şirketlerin tüm işlerini yönetebilmek için Java ile program geliştirmek çook etkili hale geldi..

Öte yandan MS Java karşısında ben en iyisiyim dedi ve internete tam olarak entegre olan .NET'i çıkardı... .NET Java'ya cevap olarak görülse de .NET'te dil bağımsızlığı var.. İster C# ister VB.NET ister Delphi.NET veya herhangi bir .NEt uyumlu dili kullan.. Çünkü hepsi aynı sınıf kitaplıklarını kullanıyor ve aynı kurallara göre derlenip çalıştırılıyor...

Artık (maalesef ) .NET ile diller arasında güç farklılıkları kalmadı gibi. Ama bir kaç nokta var ki onlar da aşılabilir..

Sonuç olarak .NET'i platformunda programla.. (hem windows hem Web hem de Mobile programlama yapabilirsin.) Hangi dil ile rahat edeceğini düşünüyorsan onunla programla ama illa da C veya türevi diyorsan tabiki C#

Fobus Adlı Üyenin Profil Grafiği
    .

hmustak a: yakasına yapoşmayacak olsam burda olmazdım.oturur bi kitap alır kendi kendime bakardim.burda benden daha bilgili insanlardan ders alıyor sayılırım.saygılarımla.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)