arkadaşlar merhabalar ilk sayfadaki yazılım patenti konusuna benzer bir mesaj bırakmıştım...ama sanırım konunun acılış tarihi eski diye arkadaşlardan pek ilgi görmedi..eger bir maruzatı yoksa tekrar sormak istiyorum...

anladıgım kadarıyla türkiyede yazılımlara petent verilmiyormuş...avrupada'da öyle patent sadece abdede varmış..türkiyede tescil yaptırılıyormuş...yani bilinen adıyla "copyright" şimdi sorun şu ki;

benim uluslararası alanda tescil,tasdik veya patent alarak herneyse bir ticari yazılım programının haklarını almak istiyorum...aşaıda bir site var(yanlış anlmayın site reklamı yapmıyorum..zaten forumdan arkadaşlar tanır)..site ilgililerine konuyla ilgili mail yolladım ancak cevap henüz alamadım...

www.yazilimtescil.net

arkadaşlar patent ofisleri maddi olarak 3000 ytl'den fazla masraf cıkartıyorlar...bir ögrenci olarak karşılamam cok zor...tübitakdan burs destegi nasıl alınır bilmiyorum....

ama prosedüre bogulmadan daha uygun maddi olarak ısbn numarası alınıyormuş sanırım...

ısbn bir eseri uluslarası platformda haklarını koruyabilir mi

veya sizce ne yapmam gerek bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim..muhakak bu konuda şirket sahibi ve tescil almış..ceviz üyeleri vardır..cevaplarınızı bekliyorum... saygılarımla...