1- Bunu yaptığınızda sizin eserininzin, mülkünüzün, malınızın aynı işlevselliği gösteren bir kopyası çıkartılamaz..
2- Noter den ürünü onaylatırsınız, telif hakkı alırsınız...
3- Hiç bir fikrim yok, noter ile görüşün...
Merhaba!
Arkadaşlar ticari bir program yazmayı düşünüyorum ve yazılım dünyasında Lisans-Patent(?) işleri nasıl yürür, nasıl olur bir bilgim yok... bildiğiniz gibi bir ürün üzerinde hak iddia edebilmek için o ürünün size ait olduğunu kanıtlayan bir belgeye ihtiyaç duyarsınız;
1-bu belge nedir (patent?)?
2-Nereden alınır?
3-Patent alma süreci nasıl işler? maddi içeriği nedir?
şimdiden Teşekkürler...
1- Bunu yaptığınızda sizin eserininzin, mülkünüzün, malınızın aynı işlevselliği gösteren bir kopyası çıkartılamaz..
2- Noter den ürünü onaylatırsınız, telif hakkı alırsınız...
3- Hiç bir fikrim yok, noter ile görüşün...
eet benimde merak ettiğim bir konu noterden tecil ettirdiğimi biliorum ama fiyatı ne kadar bilmiorum çünkü bende öğrenci bilgi sistemi yazıorum
Beynimiz Keşke RW Olsa... Hiç Düşündünüz mü?
beyler noterden tasdik olmuyor ben araştırmıştım zamanında, Kültür bakanlıgına gitmeniz gerekiyor veya patent firmaları ile görüşün
Yeni baslayan bir firma iseniz fazla masraf etmenizin bir anlami yok. Sadece reklam faaliyetlerine baslamadan urununuzun ismini tescil ettirmekte yarar var. 42. ve 9. siniflarda tescil islemleri yapmaniz yeterli. Yaklasik masrafi 800 YTL kadar oluyor.
Daha fazlasini yapmak isterseniz, bizim kendi urunlerimiz icin destek aldigimiz bu konuda uzman avukat arkadaslarimiz var sizi yonlendirebilirim.
kolay gelsin...
p=2^q-1 prime <== q>2, cosh(2^(q-2)*log(2+sqrt(3)))%p=0
tescil ettirmesemde olur biz öğrenciyiz fakiriz google paramıda vermio![]()
Beynimiz Keşke RW Olsa... Hiç Düşündünüz mü?
şirket olmadıktan sonra yada bu işten gercekten hatrı sayılır bır mıktar kazandırmayacak bır programsa bence gerek yok bu kadar masrafa
biraz geç gördüm bu konuyu ama..
bundan sonra okuyanlar için yazmış olalım.
Kültür bakanlığında "Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü" ne Yazılım tescil başvurusu yapılması gerekiyor.
Bakanlığa ait hesap numarasına 60 YTL kadar para yatırıyorsunuz
ve bakanlıkta bu birime Programın önemli kodlarını döngülerini Text olarak CD ye çekip gidiyorsunuz. Tüm kodları koymanıza gerek yok. Sizin olduğu anlaşılacak kadar alabilirsiniz. Posta yolu ilede yapılabiliyor bu başvuru işlemleri.
Bazı firmalar bu işi 500 YTL kadar bir fiyata yapmaktalar. kesinlikle farklı bir işlem yapmıyorlar. onlarda bakanlık aracılığı ile yapıyorlar.
şahıs olarakta başvurabilirsiniz. şirket olmasına gerek yok.
www.kulturturizm.gov.tr
0312 310 0773
sağlıcakla
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar... Uzun süredir bu başlığı takip edemiyordum, zaten bu sürede Linuxçu oldum, artık hayrına çalışıyorum![]()
@Anadolu27
Öncelikle teşekkürler. Peki bu işlemlerin ortalama süresi ne kadar?
@xian_Servers
İlginç olan bir yeri yok. Çünkü işlemin yanlış. (0/0 belirsizliği var.)a=1, b=1 ise; a=b
a²-b² = ab-b²
(a+b)(a-b)/((a-b) )=( b(a-b))/((a-b) )
(a+b)=b
a+b=b =>1+1=1 =>1=2
İLGİNÇ DEĞİL Mİ ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks