Anket Sonuçlarını Göster: asp.net mvc ye geçiş hakkında durumunuz? (Açık anket)

Oylayanlar
34. Bu anketi oylayamazsınız
  • Şu anda zaten asp.net MVC kullanıyorum.

6 17.65%
  • İstiyorum, ancak geçiş için hazır değilim.

8 23.53%
  • Bir sonraki projede geçiş düşünüyorum.

4 11.76%
  • Geçişi düşünmüyorum. Web Forms ile yazmaya devam edeceğim.

2 5.88%
  • Hele bir asp.net öğreneyim, MVC ye de bakacağım bir ara.

6 17.65%
  • Geçişi düşünmüyorum. MS dışı bir platform ile(php, jsp) devam edeceğim.

2 5.88%
  • asp ve/veya asp.net kullanıcısı değilim. (Geçerken uğradım, oy kullanayım dedim)

6 17.65%
+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 1. sayfa
1 2 En SonEn Son
16 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: asp.net mvc ye geçiş (anket)

Varlığa izin veren boşluk anov Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Mavi kabarcığın içi

asp.net mvc ye geçiş (anket)

asp.net MVC konusunda ceviz.net kullanıcılarının profilini çıkartmak istedim.

Ankete verilecek cevaplar herkes tarafından görüntülebilir.

Web Forms ile devam etmeyi mi, bir an önce mvc ye geçmeyi mi düşünüyorsunuz?

Eğer geçtiyseniz memnun musunuz?

Geçmemeyi düşünüyorsanız neden?

Geçmeyi düşünüyor ama geçemediyseniz neden?

Linq iyidir Revlis Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Antalya

Bir sonraki proje dedim, ama bir sonraki projenin ne zaman elime düşeceğine bağlı zira daha öncede geçiş düşündüysemde mağlum hemen her projede zaman çok kısıtlıdır, yeni öğreniyor olduğum bir kavram ile çalışmak oldukça zor. Ve açıkçası çok oturmuş gibi durmuyor. Anov gel öğret bana Hızlı öğrenirim merak etme

Varlığa izin veren boşluk anov Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Mavi kabarcığın içi

Hele ben bir geçeyim

Bu arada MVC için alt bölüm açılması gerektiğini düşünüyorum. Konu sayısı artmadan onu da bir ara halletmeli...

Linq iyidir Revlis Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Antalya

O kolay, yeterince mesaj gelsin hele

.Net-kolik writeLine Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Bursa

Uzun zamandan beri mvc framework kulllanıyorum. Preview 3 ten beri takip ediyorum sanırım. Öncelikli geçiş sebebim yeni asp.net kanadındaki yenilikleri hararetle takip ettiğim zamanlara denk gelmesi, o sıralarda vaktimin bol olması ve webforms'taki şu urlrewriting tekniklerini sevememiş olmamdı.

Şimdi ise tekrar webforms'a döndüğümü düşünmek bile kabus geliyor. O kadar alıştım ki mvc'nin rahatlığına bir türlü geriye dönecekmişim gibi gelmiyor ama düşmez kalkmaz bir allah büyük konuşmamak lazım.

Mvc'de en çok hoşuma giden kısmı ise 3rd party kütüphaneler sayesinde server ve client taraflı validation olaylarının tek merkezden yönetilebilmesi, kolay kullanılabilir ve genişletilebilir olması. Ve gene ThemeEngine mantığı ile joomladaki template mantığının mvc de oturmuş olmasıda var. MultiCulture yapının mvc de daha kolay bir kullanımı olduğunu düşünüyorum. Ve en önemlisi de web standartlarına tamamen uymak size kalmış. En temiz html çıktısını almanız için sizi yönlendiriyor diyebilirim. Webforms'un html çıktılarındaki bir sürü viewstate ve bilmediğimiz onlarca veriyi üretmiyor en güzeli tabi webforms kontrollerini kullanırsanız gene üretiyor kontrollerin mantıklarından dolayı. Gereksinim duymuyorum genelde bu kontrolleri kullanmaya.

Yer
    Bursa

Birşey daha mvc de'de yazılan kodlar ve yazım kuralları daha derli toplu oluyor benim gözümde. Bazen öyle zamanlar oluyorduki webforms zamanlarında bir işlemi hangi tarafta yapıldığını bulamıyordum. Extensionlarda mı, codebehind'tamı yoksa direk sayfa içindemi gibi bir sürü konum ortaya çıkıyor. 3 katmanlı yapı bazen 2 bazen de tek katmana düşüyordu. Sanki bana spagetti kod yazıyormuşum gibi bir rahatsızlık veriyordu bu durum. Mvc de ise controller, view mantığından dolayı daha derli toplu kod yazılıyor.

Windows 7 bayram_celik Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Kayseri

Alıntı writeLine, mesajından alıntı: Mesajı Gör

Mvc'de en çok hoşuma giden kısmı ise 3rd party kütüphaneler sayesinde server ve client taraflı validation olaylarının tek merkezden yönetilebilmesi, kolay kullanılabilir ve genişletilebilir olması.
    ASP.NET MVC 2 CTP 2 yakında (haftaya veya bu hafta sonu) çıkacak ve Validation standart içinde client serverside, tabiiki areas ve EditTemplate ve ViewTemplate'leri felan var. Clint side validation, ı kulanmak bir satır galiba Html.EnableClientSideValidation();
    MVC kullanımına gelince WebForms u hiçbir zaman sevememiştim halen de sevmiyorum .NET 4 de bile. ASP.NET MVC preview 3'den beri takip ettim ve hemen kullanmaya başladım. Çokda memnunum hele 3rd partylerde yavaş yavaş popülerliğinden dolayı hemen atlamaya başladılar. Mesela Telerik yakında menu grid gibi componentlerini MVC için çıkaracak. JQuery power tabiiki. MS in JQuery i desteklemesi de güzel birşey kurumsal şirketlerin böyle açık kaynak kodlu framework'lere geçini daha kolaylaştırır.

Gerçi ben Kayseri'de kalıyorum ve bu şehirdeki şirketler, kurumsal veya değil,profesyonel yazılım ve website ne demek anlayan yok o yüzden'de ben hobby olarak ilgileniyorum.
    Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.

Yer
    Bursa

Valla bayram_celik hocam MvcValidationToolkit kullanıyorum veri kontrolleri için. Kendi veri kontrollerimi ekledim artık bu kütüphane bende dosya boyutunu, resim genişlik ve yüksekliklerini bile kontrol ediyor. O kadar kolaylaştıki işim anlatamam bu kütüphane sayesinde. Umarım gelen validator da bunun kadar güçlü olur. Gerçi extensionlarla hallederiz olmazsada

Üye

MVC şu an çok yavan. Microsoft un hele bi başlatalım bakalım tutacak mı diye çıkarttığı bi şey bence.

Yakında acaip değişiklikler ve geliştirmelerle yeni versiyonları çıkar diye düşünüyorum ....
    Peki Mevcut mvc ile geliştirdiğimiz projeler o zaman ne olacak ??? Halbuki bin takla atmıştık o projeyi yazarken.....

Kalın sağlıcakla.

Yer
    Bursa

Nasıl yani @ftuncer arkadaşım. Mvc ilk microsoft'un çıkarttığı birşey değil ki. Php de de var. Java da da var. Yavan derken biraz açıklarsan sevinirim. O kadar proje geliştirdiğim halde mvc'de yavan olan kısımlarının gözüme çarpmamış olması ilginç. Beni aydınlatırsan sevinirim mvc nin yavanlıkları hakkında

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz