arkadaşlar bu konu da da yardımcı olabilirseniz projemi noktalamış olacağım, lütfen ufak bir fikir verseniz yeterli.
arkadaşlar ellerimle oluşturduğum textbox tabanlı blog yazma şeyinde [br] yazıldığı takdirde yorumlanırken site <br> ye çevirtip boşluk diye okutabiliyorum. Ben şöyle birşey istiyorum [br] yazmak gerekmeden otomatik olarak boşluk olarak yere [br] eklemesini istiyorum
replace("72 karakter uzunluğunda boşluk bırakıp ","[br]") gibi bir metod denediysemde başarılı olamadı. Freetextbox falan kullanın demeyin arkadaşlar sadece bu prensipler çerçevesinde yardımcı olunuz.
teşekkürler
arkadaşlar bu konu da da yardımcı olabilirseniz projemi noktalamış olacağım, lütfen ufak bir fikir verseniz yeterli.
anov: verdiğiniz adreste dediklerinizi yaptım fakat başarılı olamadım size projemden bahsedeyim kod olarak.
text'te yazdıklarım [br] [b] gibi komutlar cevir diye bir fonksiyonla çevriliyor aşağıdaki gibi
text'te yazdıklarımı da önizleme için button'ın click'ine label1.text=cevir(textbox1.text) yaparak erişiyorum.Kod:Public Function cevir(ByVal veri) Dim metin As String Dim cevir1 As String cevir1 = "<" Dim i As Integer For i = 1 To Len(veri) metin = veri.replace("[", cevir1) Next Dim metin2 As String Dim cevir2 As String cevir2 = ">" For i = 0 To Len(metin) metin2 = metin.Replace("]", cevir2) Next Return metin2 End Function
sizin dediğinizi uygulayarak şöyle yaptım label1.text=cevir(textbox1.text.replace("\n","<br> ")) tüm varyasyonları denedim [br] olarak [/br] <br> </br> ama fayda etmedi
yardım ederseniz çok sevinirim
şunu da hallettik mi projem bitmiş olacak, lütfen sayın anov
"\n" yeni satır demektir. Yeni satır bırakabilmek için TextBox nesnesinin TextMode özelliği "Multiline" olmalıdır. Verdiğim örnek bir C# koduydu. Belki VB.net yeni satır karakterini farklı olarak alıyor. Revlis buralarda olsaydı o daha detaylı bilgi verebilirdi sanırım. VB.net te yeni satır temsilcisi eski VB deki gibi vbCrLf midir yoksa başka bir şey midir bilmiyorum.
enter ı metin içerisinde ararken vbCrflf veya vbNewLine olmadı chr(10)&chr(13) kullanılır.
Kod:Label1.Text = cevir(blog.Text.Replace(vbCrlf, "[br]"))
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks