+ Cevap Yaz
4 sonuçtan 1 ile 4 arası gösteriliyor

Konu: php ve .NET i iyi bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen

Üye gxlrygt Adlı Üyenin Profil Grafiği

php ve .NET i iyi bilen arkadaşlar yardımcı olsun lütfen

arkadaşlar php-mysql li iyi biliyorum ancak a grubu şirketler programcı olarak .NET #C bilen adam arıyolar. bu yüzden acaba .NET öğrenmem ne kadar zamanımı alır. AJAX ı 3 günde öğrenmiş (javascript i iyi bilmemem dahilinde full ajax admin paneli hazırladım) biri olarak bana ne kadar sürebilceği hakkında bi tahminde bulunurmusunuz. başlamam mantıklımı? ne kadar sürede öğrenirim. ayrıca #c nedir?

Üye darkshadow Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

Hem PHP ile hem C# ile ilgilenen biri olarak şöyle anlatabilirim. PHP ile C# syntax bakımın az çok benzeşselerde platform olarak çok farklıdırlar. C# .NET platformunun nimetlerini kullanır. PHP ise kendi içerisinde gömülü gelen fonksiyon ve sınıfları kullanır. PHP'de php kodu ile html kodu birbiri ile içiçedir. C#'ta ise html kodu ayrı dosyada C# kodu ayrı dosyada saklanır. Ayrıca ASP.NET PHP'nin aksine olay tabanlıdır. Mantıkları biraz farklıdır. Yinede biraz çaba sarf ederseniz birkaç haftada kod yazabilecek düzeye gelirsiniz diye düşünüyorum. Ama birkaç ay tecrübe kazanmadan büyük projeler çıkarabileceğinizi sanmıyorum. AJAX bir dil değildir. Çok basit bir teknolojidir. Kendinize bu kısas olarak almayın bence.

Üye gxlrygt Adlı Üyenin Profil Grafiği

baya karışıkmış. gözüm korktu doğrusu ama bu gerekiyorsa öğrenmeliyim. peki şu anda bilgisayarıma nasıl kurarım .NET i. apache, php, mysql, phpmyadmin ayrı ayrı kurulmuş durumda. port ayarları falan vardı sanırım. basit bi şekilde anlatabilirmisin? teşekkürler

Üye darkshadow Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    İstanbul

.NET Framework 2.0 SDK yı

http://www.microsoft.com/downloads/d...4-C96D69C35DEC

burdan indirebilirsin. Hiçbir ayar yapmana gerek yok. O kendini kurar. Yalnız iş bununla bitmiyor malesef. C#'ta PHP'de olduğu gibi notepad'de yada basit metin editörlerinde kod yazmak çok zordur. Size tavsiyem Visual Studio 2005'i bir şekilde edinmeye çalışın. Size gerekli olan bütün programlar dökümanlar ve geliştirme araçları içerisinde bulunur. Bedava geliştirme aracı olarak bir tek SharpDevelopu biliyorum.

http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/

Ama onlada ticari uygulamalar geliştirebilirmi bilemem. .NET'de uygulama geliştirmek istiyorsanız kendinizi Visual Studio 2005'e alıştırmanız lazım. Muhtemelen çalışacağınız şirkettede size verilecek olan uygulama odur.

www.yazgelistir.com
    www.charpnedir.com
    www.maxiasp.net

Başlıngıç olarak size gerekli olan dökümanları bulabileceğiniz siteler.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)