+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 1. sayfa 1 2 En SonEn Son
11 sonuçtan 1 ile 10 arası gösteriliyor

Konu: Şuna Benzer Birşey Arıyorum.

Ceviz Üyesi

Varsayılan Şuna Benzer Birşey Arıyorum.

Merhaba.
    http://www.areskurye.com/kurye-fiyatlari.php sitedeki hesaplama tablosu gibi birşey nasıl yapılır. Yada örnekleri varmı .Yardımlarınız için şimdide tşk.

warekurt Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Çikolata,Kek :D
    "Watashi wa L des"

Hazır'ı olabilir. Ancak bulamazsanız "en kısa yol algoritması" konusunu bir araştırın. O algoritmada noktalar arası mümkün en kısa mesafeyi buluyorsunuz ve bunu örneğin belli bir kilometre başı çarpan ile çarpıp yuvarlayarak bence yapılır.

Ceviz Üyesi

bunu benzer bir yapıyı www.biskurye.com için yapmıştım. Mantık basit, önce bölge oluşturuyosun 8 bölge vardı biskurye (+ekstra bölge) de sonra her bölegeye pnelden ilçeleri ekliyosun. ve bi tablda 1. bölgeden 2.bölgeye normal, ekspres vs.. gönder diye fiyat giriyosun. Bunu kaç bölge varsa o kadar ekliyosun.

arama sırasında ziyaretçi ilçeleri seçiyor, sonuçta ilçelerin bağlı olduğu bölge kodlarında fiyat çıkıyor.

Bunun bir adım büyütmek istersen il eklersin, yani bölgeden önce il seçilir ile bağlı bölgeler ve bölgelerin fiyatları.

Ceviz Üyesi

Alıntı abidost, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    bunu benzer bir yapıyı www.biskurye.com için yapmıştım. Mantık basit, önce bölge oluşturuyosun 8 bölge vardı biskurye (+ekstra bölge) de sonra her bölegeye pnelden ilçeleri ekliyosun. ve bi tablda 1. bölgeden 2.bölgeye normal, ekspres vs.. gönder diye fiyat giriyosun. Bunu kaç bölge varsa o kadar ekliyosun.

arama sırasında ziyaretçi ilçeleri seçiyor, sonuçta ilçelerin bağlı olduğu bölge kodlarında fiyat çıkıyor.

Bunun bir adım büyütmek istersen il eklersin, yani bölgeden önce il seçilir ile bağlı bölgeler ve bölgelerin fiyatları.

Merhaba. Benim istediğimde bunun gibi. Mesela DB deki ayarlamaları nasıl yaptınız ? bende 4 farklı bölge var. Tam algılıyamnadım daha doğrusu

Ceviz Üyesi

tum secenekleri 2 combobox daki db ye kaydet yanlarına fiyatlarını da yaz sonra da bir karsılastırma sorgusu kullan mesela yer1 yer2 fiyat gibi alanları kullanabilirsin db de. sonra yer1=1 and yer2=1 then fiyat=18 tl gibi bir örnek olabilir.

Ceviz Üyesi

1) merkezler tablosu: merkezismi (not), bolgeno (rakam) (Örnek: MECİDİYEKÖY : 1) (Sadece yönetim erişimi)

Bölge no benim sistemde 1 den 9 a kadar, 9 ekstara bölge

2) bolgefiyatlari tablosu: kalkis (rakam), varis (rakam), abonepaket (para birimi), abonezarf (para birimi), pesinpaket (para birimi), pesinzarf (para birimi) (Örnek: 1: 2 : 12,00 TL : 12,00 TL : 6,00 TL : 6,00 TL ) (Sadece yönetim erişimi)

Abone için ayrı fiyat, olmayanlar için ayrı fiyat. Abone olup olmadıklarını üye girişi yapmaları ile aglılıyor. Kalkis varış merkezler tablosundan gelen merkez idleri.

3) gonderiler tablosu: (Hem yönetim hem ziyaretçi) burası çok detaylı kabaca, paketin alınacağı yer, gideceği yer, abone durum, takip no, tarih, paket durumu vs. Önemli olan paket alınacağı ve gideceği yer, bunu merkezler tablosundaki merkez adlarına göre (id nosu) yapıyoruz. Formda ziyaretçiye seçtiriyosun sitede gönderi yap dersen anlarsın zaten. Bunun dışında ziyaretçiye fiyat oluşumunu gösterme, gönderi takip işlemi, araçlı gönderi, gece gönderisi fiyat farkı vs. istemediğin kadar özellik ekleyebilirsin ama temel olarak bu 3 tabloda işi bitirebilirsin. Ben bunlara ek olarak online müşteri temsilcisi görüşmesi gibi bir özellik bile ekledim.

Ceviz Üyesi

Mutsuz

1) merkezler tablosu: merkezismi (not), bolgeno (rakam) (Örnek: MECİDİYEKÖY : 1) (Sadece yönetim erişimi)

Bölge no benim sistemde 1 den 9 a kadar, 9 ekstara bölge

2) bolgefiyatlari tablosu: kalkis (rakam), varis (rakam), abonepaket (para birimi), abonezarf (para birimi), pesinpaket (para birimi), pesinzarf (para birimi) (Örnek: 1: 2 : 12,00 TL : 12,00 TL : 6,00 TL : 6,00 TL ) (Sadece yönetim erişimi)

Abone için ayrı fiyat, olmayanlar için ayrı fiyat. Abone olup olmadıklarını üye girişi yapmaları ile aglılıyor. Kalkis varış merkezler tablosundan gelen merkez idleri.

3) gonderiler tablosu: (Hem yönetim hem ziyaretçi) burası çok detaylı kabaca, paketin alınacağı yer, gideceği yer, abone durum, takip no, tarih, paket durumu vs. Önemli olan paket alınacağı ve gideceği yer, bunu merkezler tablosundaki merkez adlarına göre (id nosu) yapıyoruz. Formda ziyaretçiye seçtiriyosun sitede gönderi yap dersen anlarsın zaten. Bunun dışında ziyaretçiye fiyat oluşumunu gösterme, gönderi takip işlemi, araçlı gönderi, gece gönderisi fiyat farkı vs. istemediğin kadar özellik ekleyebilirsin ama temel olarak bu 3 tabloda işi bitirebilirsin. Ben bunlara ek olarak online müşteri temsilcisi görüşmesi gibi bir özellik bile ekledim.

Merhaba. Benim ki bu kadar karışık olmayacak zaten. Üyelik falan yok. Sadece Combobox tan birici mahalleyi 2. comboboxtan da ikinci mahalleyi seçecek.

Mesela DB de
    1.Bölge 2.bölge fiyat 2 3.bölge Fiyat 3
    --------- ---------- ------- ------- -------
    Alemdar mh. Ahmet Mh. lesi 10 Gazcılar CD 25
    ...
    ..
    ..
    Mesele 1.bölge nin fiyatı sabiz zaten. 2. bölge de nereyi seçerse seçsin. fiyatı sabit. yani. 1. bölgeden hangisni seçerse seçsin. Eğer 2. combobox ta yer 3. bölge veya 4. bölge olsun. fiyatını göstereck bu şekildemi olacak.

Amacım hazıra konmak falan değil Sadece işin mantığını anlamaya çalışyorum.

Ceviz Üyesi

Hoş

Alıntı Arshimet, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Merhaba. Benim ki bu kadar karışık olmayacak zaten. Üyelik falan yok. Sadece Combobox tan birici mahalleyi 2. comboboxtan da ikinci mahalleyi seçecek.

Mesela DB de
    --------- ---------- ------- ------- -------
    Alemdar mh. Ahmet Mh. lesi 10 Gazcılar CD 25
    ...
    ..
    ..
    Mesele 1.bölge nin fiyatı sabiz zaten. 2. bölge de nereyi seçerse seçsin. fiyatı sabit. yani. 1. bölgeden hangisni seçerse seçsin. Eğer 2. combobox ta yer 3. bölge veya 4. bölge olsun. fiyatını göstereck bu şekildemi olacak.

Amacım hazıra konmak falan değil Sadece işin mantığını anlamaya çalışyorum.
    Neyse Çözdüm. bittimi buraya atacam. Tşk ederim herşey için.

Ceviz Üyesi

bu tablo mantığında neden 3 fiyat var anlamadım.

mahalleye göre mi fiyat ayarlıcan bölgeye göre mi kuryeler bölgeye göre fiyat oluşturuyolar. yani fiyat tablosu oluştur ve

1. bölgeden 1.bölgeye
    1. bölgeden 2. bölgeye
    1. bölgeden 3. bölgeye
    ...
    ...
    2. bölgeden 1.bölgeye
    ...
    ...

sonra zaten mahalleler bölgelere bağlayacağın için fiyatlar bölgeye göre çıkacaktır.

en mantıklısı bu.

ama hallettim demişsin. sonuca farklı farklı yollardan oluşur. kolay gelsin.

Ceviz Üyesi

bu tablo mantığında neden 3 fiyat var anlamadım.

mahalleye göre mi fiyat ayarlıcan bölgeye göre mi kuryeler bölgeye göre fiyat oluşturuyolar. yani fiyat tablosu oluştur ve

1. bölgeden 1.bölgeye
    1. bölgeden 2. bölgeye
    1. bölgeden 3. bölgeye
    ...
    ...
    2. bölgeden 1.bölgeye
    ...
    ...

sonra zaten mahalleler bölgelere bağlayacağın için fiyatlar bölgeye göre çıkacaktır.

en mantıklısı bu.

ama hallettim demişsin. sonuca farklı farklı yollardan oluşur. kolay gelsin.
    Üstad dediğin gibi yaptım ama bir farkla Ben grup id belirledim. böylece hem fazla yer kaplamamış oldu hemde daha basite indirgemiş oldum. Birde Yönetim panalinden Gruba eklemek basit olacak. Yeni bir başlıkta açtım. ama sorgulamada sorun yaşıyorum. yani 1. bölgeden 8 bölgedeki fiyatı nasıl çıkartıracam onu bilemiyorumm durdu beynim. bu aralar Alkolda almıyoruma ama.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz