![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2003
|
kullanıcı adı ve şifre sorup doğruluğunu kontrolediyorum. doğru ise bir session açıp gerekli sayfaya yönlendiriyorum. kontrolü ise; kontrol.asp sayfasınada session değeri true Değilse kullanıcı adı ve şifre sorduğum sayfaya yönlendiriyorum. true ise zaten açılansayfa çıkıyor.. ben session.timeout = 60 dedim kullanıcı adı ve şifre doğruluğu onaylandıktan sonra bu süreyi belirliyorum. Bu sistemi hep kullanmışımdır her hangi bi sorunla karşılaşmadım, session.abandon veya session değerini değiştirme veya içeriğini boşaltma gibi durumlar yapmadım. Sorun şuki kullandığım serverda session içeriği 1 dakika olmadan boşalıyor dediğim gibi ben kodlarla buna müdahele etmiyorum. süre bazen 1 dakika bazen 10 saniye de olabilir enteresan bi durum sanıyorum sorun serverda var.. ama ben session.timeout = 60 vermeme rağmen bu sorun devam ediyor. Bu konuda neler yapabilirim gerçi server yönetimi ile görüşeceğim.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 05/2004
|
cookie kontrolü yada cookie ye herhangi birşey yazdın mı -çünkü session cookie kullanarak yolunu bulabilen bir sistem ile çalışıyor-? yaptığım bir çalışmada sistem session yardımı ile ilerliyordu. hazır bulunan bir javascript tree kullanmam gerekti, bunu kullanan sayfa açıldığında bütün session uçuyordu. javascript i kotrol ettiğimde cookie yazdığını gördüm. cookie yazma iptal olunca sistem normale döndü. kontrol etmeni tavsiye ederim... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Dark Sider Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: ../Dark_Side
|
Hep bu bölümde biraz tuhaf laflar ediyorum gibi geliyor bana ama yine edecem.. Bence sorun explorer dan kaynaklanıyor. Session.Timeout verdiğin zaman muhtemelen ASP motoru gönderdiği oturum cookie sine bir expiration değeri atıyordur. Ben daha önceki tecrübelerimden gördüm ki explorer 5 (ve galiba 6) bu tür 10-20-30 dakikalık cookielerde saçmalıyor. Bunu da çalışmayan düzgün çalışmayan sayfaya Mozilla gibi başka bir tarayıcı ile görünce gördüm. Explorer ile çalışmayan oturum yönetimi Mozilla ile bal gibi çalışıyordu. Sorun Server tarafında değil bence.. Saygılar..
__________________ Do or do not. There is no try. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
@abconder cookie falan yok yani anlattıklarımın dışında her hangi bir kod yok. @cou 2003 server olunca ne farkı oluyor? @mkarabulut firefox ile sorun çıkmıyor. Fakat kullanıcı adı ve şifre sorduğum yerde şifre doğru olmasına rağmen şifre sayfasına yönlendiriyor.. 5-6 kere denedikten sonra girebiliiyor.. Benim özellikle ie de bu sorunu çözmem lazım çünkü karşımdaki kişiler ie dışında kullanmazlar. (ie de ne gibi ayarlar bu sorunu çözer?) Kodlardan yana bi şüpheniz olmasın her hangi bi sorun yok |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Sessionun ne zaman kapatıldığı belli olmuyor bazen 15 saniye bazen 5-6 dakika bazen 15 dakika .. Ne şekilde kapatılıyor bulamadım. kendi serverımda tekrar denedim iis 5.1 kullanıyorum, herhangi bi sorun yok sanıyorum hostun serverı ile ilgili bi durum. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Eski Fındıkçı Üyelik Tarihi: 10/2004 Yer: Anadoluhisarı
|
Windows 2003 serverda aynı sorunları bende yaşadım bu sorunu microsoft büyük ihtimalle ya bi service packle halledecek veya halletti benim haberim yok. Benim şahsi fikrim windows 2000 veya windows xp host tutman çünkü halen windows 2003 oturmuş bir işletim sistemi değil.
|
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Sorun serverdan kaynaklanıyormuş tahmin ettiğimiz gibi.. Aplication pool açıp sorun çıkmaması sağlandı. 'xxx' belleğinin dolup application kendini restart etmesinden kaynaklandığını söyledi Serverımın teknik destek elemanı. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Seçenekler | |
| |