+ Cevap Yaz
Toplam 2 sayfadan 2. sayfa
İlkİlk 1 2
12 sonuçtan 11 ile 12 arası gösteriliyor

Konu: session.timeout ilginçliği..

keep it alive devill35 Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    izmir

yani şimdi aynı sorun bendede var ama application pool a müdahaleyi serverın teknik elemanımıyapıyor yoksa benmi yapacağım???
    .- -.-. - .. ...- . ... . .-. ...- . .-. .--. .- --. . ... .-. --- -.-. -.- ...

Üye sakirsensoy Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    kütahya - tekirdağ

arkadaşlar session.timeout sunucuyla alakadar bi kod olduğu için bendede bazı sorunlar yaşatıyodu. aslında çok büyük kolaylık sağlayan bir yöntem ama ne yazıkki sunucular yüzünden insanı çileden çıkarabiliyor. buna bir çözüm veritabanı yoluyla sağlanabiliyor. anladığım kadarıyla sisteminizde veritabanı bulunmakta(kullanıcı adı & şifre). yöntem şöyle işliyor. eğer kullanıcı adı doğru ise veritabanındaki mesela oturumlar adlı tabloya yen i bir kayıt ekleniyor. şu id ye sahip şu kullanıcı şu tarihte ve saatte giriş yaptı diye. sizde sayfanızda bu veritbanındaki kayda göre kullanıcıların sisteme giriş yapıp yapmadığını sorguluyorsunuz. yalnız sayfanın en başında veritabanındaki oturum adlı tablodaki giriş saatlerini inceleyip mesela 60 dakikayı geçen oturumları silen bir komut oluyor. böylece sistemde kullanıcı tarayıcıyı oturumu kapat demeden kapasa bile sorun oluşmuyor. oturumu kapat olayınada veritabanındaki kaydı silen bir komut veriyoruz. olay bu kadar. basit bi method aslında. ama biraz uzun anlattım galiba. şahsen ben uyguladım işe yarayan bir metod. uygulamak isteyenlere yardım edebilirim.
    Enson 15/07/2008 23:46 tarihinde sakirsensoy tarafından düzenlenmiştir. Sebep: cümle kurgulama hatası.

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)