![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Meraklı Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Merhaba arkadaşlar, Şu anda kar amacı gütmeyen bir organizasyon için ayrıntılı bir VB ve MySQL tabanlı bir program hazırlıyorum. Bu konuda bir kaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz. 1. MySQL'deki bir tablonun alan adlarını (field) VB'den ya da SQL sorgusundan nasıl alabilirim? (alan sayısı çok fazla olduğundan dolayı bu yola başvurmalıyım) ![]() 2. VB'de textbox'ın içine yazılmış yazının tırnak işareti (') içermesi durumunda doğal olarak veritabanına SQL cümlesi ile gönderildiğinde "syntax error" veriyor. Bunu çözmenin bir yolu var mı? 3. MYSQL'de tablodaki alanların değişken tiplerini tanımlarken tarih seçtiğim alanlarda "ALLOW NULL" dediğim halde boş gönderdiğim değerleri otomatikman "0000-00-00" olarak değiştiriyor. Bunu başka bir değer yapabiliyorum ancak ben sadece boş olmasını istiyorum. 4. Bu aslında çoğu kişi için kolay olmasına rağmen benim bir türlü çözemediğim en büyük sorunum. Elimde dört ayrı tablo var. VB'de bir form aracılığıyla bu tabloların tümü içinde aynı anda arama yapmak istiyorum. Bu tablolar gerçekten geniş tablolar, ilki 60-70 civarında field'a diğer üçü de 15 civarında field'a sahipler. Örnek vermek gerekirse büyük tablo kişileri içeriyor. Diğerlerinden ilki büyük tablodaki her bir kişinin gittiği okulları, ikincisi aile bireylerini, üçüncüsü ise çalıştığı kurumları içeriyor. Bu son üç tabloda da büyük tablodaki id'nin aynısı tanımlı ve bir kişiye ait birden fazla kayıt içerebiliyorlar. Ben SELECT FROM WHERE LIKE komutları ile arama yapmak istiyorum ancak aynı anda döt tabloda arama yapmalı. Yani Ahmet isimli İstanbul Üniversitesine gitmiş, Mehmet isimli kardeşi olan A şirketinde çalışmış adamı bul dediğimde getirmeli. Bunu tek bir SQL cümlesi ile yapabilir miyim? Evet ise nasıl yapabilirim. Sanırım JOIN ile olacak bu iş ama onu da çözemedim. (Çok mu karışık oldu )Şimdiden teşekkürler. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Meraklı Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Cevabınız için teşekkür ederim ama bunu zaten biliyorum. Ben kesme işaretini yine de kullanmak istiyorum. Asıl sorunum bu, geçici olarak sorunu söylediğiniz şekilde zaten çözdüm ancak burada bilgi kaybı oluşuyor.
|
| | |
| | #4 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Maxipower'in cevabini sanirim yanlis anladiniz. Verdigi cevap, sizin istediginiz sey. 1- show columns from tablo_adi; 3- 0000-00-00 olmasini engelleyemezsin. Bu veriyi gosterilken sorunu coz. Deger 0000-00-00 ise birsey gosterme 4- JOIN kullanman lazim. Basitce formati su sekilde SELECT tablo1.* tablo2.* FROM tablo1 INNER JOIN tablo2 ON tablo1.alan = tablo2.alan WHERE ... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |