![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004
|
Merhaba.Bir soru ile tekrar dan karşınızdayım Şimdi ben Dx-Ball Gibi deişik oyunlar gordum ve düşündümki herhalde bu oyuna cok fazla uğraşılmamıştır dedim ama yapanın emeğine gerçekten saygı gösteririm. Şimdi benim amacım böyle dandik te olsa bir oyun yazmak.Bunu yazmak istiyorum çunku ben yazdım diyebileceğim.Dx-Ball oyununu turkceleştirdim açılış vs.. deiştirdim ama bu düşünürsünizki yetmiyor. Şimdi böyle bir oyun nasıl yazılır.Bunu yazmak için ne bilgisi gerekir ve ya bu tür bir oyun yazan varsa bunun kodlarını buraya yazıp acıklama yapabilirmi.Yeni başladığım için böyle sorular sizi sıkabilir ama sizde düşününki yeni başladığınızda siz nasıldınız ![]() Herneyse bu Konuda bana yardım edecek olanlara (dua) ederim ![]() TeşekkurLer |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Öyle diyorsunda nasıl olacak.Telefon oyunları nasıl yazılıyormuş hem.Şimdi diyorumki buraya acık kod koysanız bize de öğretseniz.Bu kod bu işe yarıyor şuraya sunu yaparsanız şu değişir vs. deseniz kötümü olur.ne guzel öğreniriz. Neyse yine de saoL |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Dostum http://www.flashokulu.com/Forum/Detay.asp?ID=7773 adresinde tam aradığın şey var. Ama Flash'ı basite almayın, o topicte gördüğünüz adam 600 satır kod yazdım diyor... Cep telefonları içinse hepsinden daha zor, sırf bir oyun için Java (aslında Java 2 Micro Edition) öğrenmeye değer mi? İyi günler |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 05/2004
|
java diğerlerinden daha kolay. hem basit oyunlar için sanırım bazı programlar vardı. zaten oyle olmasa piyasada bu kadar cep oyunu olur mu? tabi bi de işin ekonomik yonu var. cep oyunundan para kazanmak daha kolay. netekim korsanla falan başın pek derde girmiyor. eee para olunca millet de yapıyor. demek ki para kazanılabilinecek olsa türkiye den de güzel oyunlar çıkacak.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 10/2003
|
Dx-Ball gibi bir oyun?Böyle bir oyun yazmadım.Fakat benzerini yazmıştım.Çok amatörceydi.Şimdi koda baktığımda ben bile anlamam Ama hala çalışıyor.Java kullanmıştım. Eğer uğraşacaksan fikir vereyim. Orada,topun sekmelerini filan sağlamak istiyorsan.Bölüm bölüm harita oluşturursun dizileri saklarsın.2 boyutlu dizi,şu yüzden ekranı dikdörtgenlere böldüğünü düşün.Bu dikdörtgenler kırılabilecek ve kırılamayacak olmak üzere nesnelerle dolduracaksın her haritada.Topun sekmelerini;Rectangle classı'nın intersect metodu ile belirleyeceksin.Yani top bir nesneyle kesişiyorsa topun gidiş doğrultusunu ona göre değiştirirsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |