![]() | |
| | #1 (permalink) |
| . Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: kayıp
|
2 gün önce ekran kartımı değiştirdim. Ve ekran kartımı değiştirdikten sonra hayatımda daha önce karşılaşmadığım bir sorun ile karşı karşıya geldim. Bilgisayarımı kapatıp yeniden açtığımda, ekran ayarları tamamen kayıyor. Ekran oldukça karanlık (ekran kartı ayarı ile düzelmiyor) ve genişlik, yükseklik vs ayarları kaymış olarak geliyor. Monitörün menüsündeki RECALL seçeneğine girince ekranın ışığı düzeliyor. Her seferinde bu şekilde yeniden ayarlamam gerekiyor mönitörü... Sorun ne olabilir sizce?
__________________ Bir yerde suç varsa, orada adalet yoktur... [Platon \ Eflatun] |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Silinme Tarihi:23.07.2004 Üyelik Tarihi: 05/2004
|
monitörü ekran kartına bağlayan kablonun soketini bir bak belki sorun oradadır.
__________________ Uzakta olman neyi değiştirir ki Güneşte benden uzakta ay da Ama hiç bir günüm güneşsiz Hiç bir gecem aysız geçmiyor Tıpkı yüreğimin sensiz olmadığı gibi... |
| | |
| | #3 (permalink) |
|
Sanırım sorunun nedenini buldum. Şimdi nasıl düzeltebileceğimi düşünüyorum. Olay şöyle: Bilgisayar açılırken görüntü yinelemesi 60Hz. Ancak Windows açıldıktan sonraki görüntü yinelemesi 75Hz oluyor. Seçeneklerde 60Hz var. Onu seçiyorum ve hatta görüntü profilimi sakla diyorum ancak pc kapatılıp açılınca yine 75Hz oluyor...
__________________ Bir yerde suç varsa, orada adalet yoktur... [Platon \ Eflatun] |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004 Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.
|
ekran kartını başka bir makinada deneyebilirmisin eğer orada da böyle bir sorun çıkartırsa kartın bızuk olabilir yok düzgün çalışıyor ise monitörün desteklemiyor dur.. monitörün arkasında kaç ....hz yazıyor....
__________________ Öfkeli iken konuşun, göreceksiniz ki pişman olacağınız en güzel konuşmayı yapmışsınızdır.. Reklam Oku Para Kazan |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
ekran tazeleme hızını değiştirdiğin zaman ekranın kayması normal. ancak sen ayarlarını 75hz'ye göre ayarladıktan sonra bu ayarları saklı tutmaması ilginç. peki 75hz yada üstü tazeleme için ayar yapıp yeniden başlatmayı denedin mi? bu arada ekran kartının ve monitörünün maraksını ve kullandığın çözünürlüğü/renk derinliğini yazarmısın. Bu arada profili saklama işlemi geçmiş. uygulaması gereken işlemler: masa üstünde sağ tık->özellikler->ayarlar sekmesi(bu sekmeden renk derinliğini ve ekran çözünürlüğünü ayarlayabilirsin)->gelişmiş butonu->monitör sekmesi-> ve tazeleme hızını ayarlayıp tamam diyorsun. sonra bir daha tamam tuşuna basınca ayarlarını saklaması gerek. |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Monitörüm Packard Bell 17" (bildiğimiz TV büyüklüğündekilerden) ![]() Ayrıca monitörün arkadasında 50-60Hz yazıyor. Dediğin gibi monitör ayarlarına girdim ve 60Hz'i seçtim. Ancak bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra kendi kendine 75Hz oluyor yine. Ekran Kartım: Asus V9520 Video Suite Nvidia FX 5200 işlemcili 128MB Mevcut Ayarlar: 1024×768 32bit 60Hz
| | |
| | #7 (permalink) |
| Agresif Üye Üyelik Tarihi: 07/2002
|
monitör sekmesinde monitörün packard bell olarak mı gözüküyor yoksa Tak ve Kullan monitör olarak mı? eğer tak ve kullan ise monitörünün sürücülerini kullanmanı tavsiye ederim. böylece "Bu monitörün görüntüleyemeyeceği modları sakla" seçeneğini seçebilirsin. bunu seçince monitör o çözünürlükte max. kaç hz oluyorsa onu otomatik seçecektir ki senin monitörün için max 60hz olacaktır sanırım. Ancak ilginç bir durum daha var aklıma takılan. max 60hz tazeleme yapabilen bir monitör 75hz çıktığında hiç görüntü vermemesi gerekir... |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
Bende anlamadım aslında. Nasıl oluyorda 75 Hz gösterebiliyor? ![]() Driver güncellemesi yapamıyorum. Packard Bell'den indirdiğim dosya, en son WinME destekliyor. (Packard Bell A720 PnP)
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2003
|
Bilgisayar açıldıktan sonra masa üzerinde sağ tıkla özelliklere gir ordan ayarlara geç ve gelişmişi tıklat. Sonra monitörü seç hz ayarlarından 60 - 75 denemeleri yap problemi çözmene yardım edecektir tahminimce monitör desteklemiyor ekran kartın baya bir yüksek çünkü fakat hz ayarları ile oyna bakalım nasıl olacak. |
| | |
| | #10 (permalink) |
|
Oynamadığım ayarı kalmadı. Dediğin ayarlarla o kadar oynadım ki, tıkladığım butonlar yalama olacak neredeyse. ![]() Ben en iyisi 2. el bir TFT aramaya başlayayım.
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |