![]() | |
| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler |
| | #1 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
| http://sourceforge.net/projects/wix/ SourceForge, cogunuzun bildigi gibi acik kaynak kodlu ozgur yazilim projeleri gelistirmek isteyenlere gerekli altyapiyi saglayan bir proje sitesi... Bir cok meshur ozgur yazilim projesi, bu sitenin sagladigi altyapiyi kullaniyor. Ve bir Microsoft projesi, bu sitede yerini aldi. WiX (Windows Installer XML) adli arac, XML kaynak kodlarindan Windows icin yukleme paketleri (installer) olusturabilmek icin acik kaynak kodlu olarak SourceForge'da gelistirilecek. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| acknowledge Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: Kocaeli
|
Devaminin gelmesi dileklerimle, oldukca iyi bir gelisme... Ve kiyamet alameti olarak ele alinabilecek bir gelisme oldugu fikrine de katiliyorum. ![]() Kolay Gelsin...
__________________ Bir mum baska bir mumu tutusturursa, isigindan hicbir sey kaybetmez. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Bilgisayarcı Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
|
Hayırlı olsun hepimize . Barış ve denge ... Başka yol yok. http://blogs.msdn.com/robmen/category/4625.aspx |
| | |
| | #4 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bunun altından SourceForge'a saldırı şeysi çıkarmış
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #7 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
"Kendi silahından ona" felsefesiyle
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #8 (permalink) |
| acknowledge Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: Kocaeli
|
@Axion; Bu durumun kotu tarafini ben kavrayamadim. Biraz daha acarsan sevinirim. Benim dusuncem, acik kodlu ve standarda saygili olmasi yeter. Bir proje acik kodla dagitilacaksa herhangi bir firmaya duydugum uyuzluk bu noktada etki etmez. Bir proje/yazilim acik kaynak ile dagitildigi surece istenildigi kadar kazanilsin, hatta bu sekilde en yuksek seviyede kazanilsin bu bana sevinc verir. Bu durumda da mikisoftun bir adim attigini gormemin sakincali tarafini kavrayamadim, cunku ilk mesajda da belirttigim uzere devaminin gelmesini umdum. Eger bu tip projelerin mikisoft tarafindan devam ettirilecegini umarsak, ve devam ettigini gorursek ne gibi bir zarar olabilir.? Yoktur demiyorum, sadece ben ilk bakista bunu goremedim. Tesekkurler Kolay Gelsin...
__________________ Bir mum baska bir mumu tutusturursa, isigindan hicbir sey kaybetmez. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| mingitaw Üyelik Tarihi: 06/2002
|
GNU GPL size kaynak kod kullandığınız zaman hazırladığınız yeni kodu açmanız şartını getirir. Ancak diğer hiç bir lisans bunu şart oalrak sunmaz. CPL de bunlardan biri. Olay kaynak kod açık ya da değil olayından öte bir noktada. Microsoft' un BSD lisansına olan sevgisi de burdan gelmekte. zira bu MS in hazırladığı ilk FOSS program değil daha önce de zilyon kez projelere kurumsal olarak katıldılar, ama özgürlük söz konusu olduğunda programın açık kalmasını sağlayan tek lisans şu sıralar sadece ve sadece GNU/GPL. Diğerleri bir nevi Fransız İhtilali özgürlüğü... Napoleon gene gelebilir başınıza ![]() Peki sonuç GPL esıkı sarılınmalı |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Bilgisayarcı Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
|
Bir şeyi atlamıyor musun ? MSDN gibi zilyonlarca örnek kodu , zilyonlarca makaleyi zilyonlarca developera açmış bulunan Microsoft , goddotnet ya da asp.net 'de değil , sourceforge 'da bu çalışmayı başlatmış . Bu az-buz birşey değil . Burnundan kıl aldırmayan ukala şirketlerin yapmadığı bir biçimde kurumsal olarak sourceforge 'u tanıdığını ve desteklediğini beyan etmiştir . Peki bir soru : Bu proje GPL olarak devam ederse ve böyle sonuçlanırsa , hatta daha başka GPL projeler Microsoft tarafından desteklenirse , yine aynı bakış açısı sürecek mi ? Yoksa Microsoft imajı biraz olsun gözünüzde değişecek mi ? Yoksa olay kaynak kod açık ya da değil olayından öte Microsoft 'u sevmek - sevmemek olayı mı ? Bunu biraz da insanların gözünde değişmeyecekmiş gibi görünen bir başka imajı değiştirme olasılığımı anlamak için soruyorum . |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |