Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > Donanım

LinkBack Seçenekler
Eski 30/03/2004, 16:08   #1 (permalink)
Eski Cevizci

alper Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: .
Varsayılan LCD monitorler

Arkadaşlar lcd monitorlerle ilgili 2 sorum var:

1)Bazı lcd monitorlerin yüksek fps isteyen oyunları oynarken (unreal tournament yada counter strike..vs)renginde flulaşma oluyor diye duydum.Bu ne kadar doğru Doğruysa sadece belli markalarda mı oluyor?Bu markalar hangileri
2)Bir de ölü pixel diye birşey duydum.Onda da ekranın 3 yada 4 pixelinin görüntünün rengiyle alakasız bir renk olduğunu (siyah,kırmızı,yeşil gibi)söylediler.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
alper hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30/03/2004, 16:38   #2 (permalink)
Üye

Cekici Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.

1. bilmiyorum ama 2. pixelin hic çalışmaması orası beyaz yada siyah olarak sırıtıyor genelde beyaz olarak.
Cekici hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/03/2004, 14:46   #3 (permalink)
kilo-->mega-->meka

1. LCD monitörülerde piksellerin yenilenme süresi var. Terim olarak adının ne olduğunu bilmiyorum. Milisaniye cinsinden ölçülüyor. Flulaşma ondan kaynaklanıyor. Şu anda piyasada 16 ve 20 ms`lik değerlerde olan modeller var. Daha yenisi çıktı mı bilmiyorum. 16ms sadece Hyundai`de var. 20ms Çoğu markada var. Çoğu derken Samsung, Philips, LG gibi markalardan bahsediyorum. Bu değerin kaç olduğunu fiyatlardan da bir nebze anlayabilirsin Hatırladığım kadarıyla 20ms`lik modeller 16`lıkladan daha iyi sonuç veriyorlar. Tabi o zaman 16 ms`likler yeni çıkmıştı. Şimdi durum nedir bilemiyorum

2.Cekici + LCD panellerin üretiminde meydana gelen hatalardan kaynaklanıyor.
dumtisdumtis hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31/03/2004, 16:56   #4 (permalink)
Eski Cevizci

her markada var mı yoksa belli markalarda mı oluyor flulaşma ve ölü pixel olayı?
sonuçta bu oyunları oynarken görüntü resmen grileşmeye başlıyor.16ms lik modeller 480 dolardan aşağı değil bir lcdye verecek o kadar param yok zaten
Eski 31/03/2004, 17:10   #5 (permalink)
25 Karakteri Kullanan Üye

IcenGuard Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38

ölü pixel her plazma, lcd benzeri teknolojide olur... alırken kontrol etmen lazım... Beyaz bir goruntu acıp kontrol edebilriisin...
Eski 31/03/2004, 19:07   #6 (permalink)
Üye

Cekici Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Geniş ve Loş Bir Yer.

dumtisdumtis bende farklı bir şey demedim ama genelde fabrikasyon hatası ve bir fiziksel darbeden kaynaklanan olay sonucuda meydana geliyor. ve geldi

Reklam Oku Para Kazan
Cekici hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01/04/2004, 18:13   #7 (permalink)
kilo-->mega-->meka

@Cekici : walla ben de "Cekici +" diye yazmıştım. sürçü lisan ettiysek affola

@Alpery: 20ms`lik modeller de öneriliyordu. Deneyerek alma imkanın varsa öyle al.
dumtisdumtis hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/04/2004, 10:21   #8 (permalink)
Eski Cevizci

deneyerek alma gibi bir imkanım yok. üretici firmalar ölü pixel için en az 3 yada 4 tane olursa garanti verebiliyorlar. monitöre bakarken çok rahatsız edici. bu flulaşma olayı bütün lcdlerde mi oluyor acaba?

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şu anda saat 11:07.

Reklamlar & Desteklenenler
Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv |

Forum Yazılımı: vBulletin Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Copyright ©2001 - 2008, Ceviz.net