![]() | |
| | #1 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
yaw arkadaslar bir programm dilini ögrenmeye kalktigimda. O programmlama dilini kullanarak bir Programm yazarim. Böylece aktif olarak o programmlama dilini ögrenmis olurum. ben linux kullanicisiyim. Ama bir installatsion isi ciktimi. uff yinemiyaw yok tar olarak indir simdi bir hata verirse ugras. zayif yanlarimin oldugunun farkindayim. ne yapmali yani bir isletim sisemi en iyi nasil ögrenilir? hele konu linux olunca. Siz bu konuda kendini rahat hisedenler vaktinde ne yapmistiniz? umud edilirki bu topic ben ve benim gibi düsünenler icin hayirlara vesile olur.
__________________ ispartakule toki |
| | |
| | #2 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
| http://www.linux-team.com/index2.htm ve http://www.belgeler.org/ dan yararlanabilirsin. Ben Pusula Yayıncılık'tan Can ve Ömer Ayfer'in "Kim Korkar Linux'dan" kitabını aldım okuyorum. Daha çok terminali öğretiyor kitapta. Valla en güzeli kurcalamak. Bol deneme yapmak lazım falan tabi ki...
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #3 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
terminali kulaniyorum ben ömer orda sorunyak mausuz derisini süzerim linuxun ![]() ama kendimi daha fazla ögrenmek istiyorum ne biliyim bir ugrasi linuxli bir meslake bulmaya calisiyorum kendime biliyorsun egitim sart
__________________ ispartakule toki |
| | |
| | #4 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
|
ee sen ne istiyorsun ? anlamadım..
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
| | #5 (permalink) |
| misafir
|
eger mouse olmadan derisini yuzebiliyorsaniz sizden ogrenecegimiz cok sey var demektir... Kendi capinda bir kullanici olarak, tek yaptigim seyin okumak ve denemek oldugunu soyleyebilirim... birde man diye bir komut var linuxta, o cok ise yariyor, man yaziyorsunuz bir bosluk birakip hakkinda detayli birseyler ogrenmek istediginiz komutu, programi vs yi yaziyorsunuz (ornek ls) entere bastiginizda oldukca ogretici seyler buluyorsunuz... Birde how-to diye bir seyler var. Turkceye nasil belgeleri diye cevrilmis... Bunlar sayesinde de neyi nasil yapacagimi, hangi amac icin hangi araclari kullanacagimi ogrenebiliyorum, ornek vermek gerekirse, vpn diye br sey oldugunu duydum bir donem ama nedir nasil yapilir bilmiyordum... Once googledan 'vpn nedir' anahtar kelimelerini aratarak vpn nedir onu ogrendim... Meger bu vpn internet altyapisi kullanarak olusturulan sanal bir network imis... Hosuma gitti cunku, ornegin evden isyerimdeki bilgisayarima erisebilmek icin evden isyerine kablo cekme derdinden beni kurtariyordu... Iyide nasil yapiliyordu bu is... hemen tarayicimi actim ve http://www.google.com/linux yazdim.. Bu sefer anahtar kelimeler olarak 'vpn how-to' sectim ve ara butonuna bastim... ilk sirada gelen sonuc http://www.linuxsecurity.com/docs/LDP/VPN-HOWTO/ oldu... Artik yapmak istedigim seyi biliyordum, bu is icin ihtiyacim olan araclarida, ama orada daha once hic duymadiim seyler vardi, ornegin ssh, hemen bir konsol acip man ssh dedim, ogrendimki ssh faydali bisey |
|
| | #7 (permalink) |
| Master of past and future Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: krynn
|
* slashdot, fazlamesai, osnews.com, kerneltrap.org, kerneltraffic.org bunlari takip et. ilgini ceken makaleleri uygulamaya calis. örneğin; kerneltrap.org'da çıkan bir haberde "SMP olayında şöle değişiklik oldu" yazıyorsa çek o patchi kernele yamala ve dene bakalım SMP kodu , tek işlemci veya senin 2 işlemcin üzerinde nasıl bir etkiye sahip. Uçnoktalarda gezinmeye çalış boş zamanlarında. wine ve winex kullanarak, emulasyon olayına gir vs vs. Sonuçta denemeden öğrenmek mümkün değildir. Ama uyarması; benim gibi ayda bir bütün bilgisayarına yeniden kurulum yapman gerekebilir. İyi hatırlarım birçok kez dağıtımı dağıttım :P |
| | |
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Üyelik Tarihi: 07/2002
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | |
| | #9 (permalink) |
| Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2004
|
eğer deneme yapmana imkan sağlıcak bi lab varsa yukarıdaki örnekler ve daha fazlasını dene misal ben hala pqsql çalıştıramadım açıklayacak olan varsa çok sevinirim
__________________ Ölüm Tüyden Hafif Sorumluluk Dağdan Ağırdır Rand Al'Thor |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |