![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Deniz Üyelik Tarihi: 02/2004
|
Sadece MySql için değil, diğerleri içinde binaries, source, rpm şeklinde kurulumlar var. Bunlardan hangisi daha iyi... yani bu kurulumlar arasında performans açısından bir fark varmı. Hangisi tercih edilmeli. Teşekkürler. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2004 Yer: Work Sweet Work
|
hepsi ayni binary=ikil kod, derlenmis kod, muhtemelen windows icin kurulum dosyalaridir... soruce=kaynak kodlari rpm= red hat package management in kisaltilmisi.. linux icin kurulum dosyalari yane.. herhangi bi versiyon icin hepsi aynidir.. calistigin isletim sistemine gore secmen gerekli... |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Deniz Üyelik Tarihi: 02/2004
|
ben aynı oluduğunu düşünmüyorum. performans açısından bazıları daha iyi.. çünkü mysql maunalda For maximum stability and performance, we recommend that you use the binaries we provide. ifadesi kullanılıyor.... biraz araştırmak tartışmak lazım. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| misafir
|
Eger gercek anlamda performansa ihtiyaciniz varsa tabiki en guzeli butun kodu kendi makinanizda derlemeniz... Ama gelistirme amacli kullanacaksaniz, ve performans gelistirme asamaindaki kriterlerinizden birisi degilse binary leri kullana bilirsiniz... Binary surumler, ortalama bir konfigurasyon (yazilim-donaim) senaryosu olusturulup bu varsayim uzerinde derlenmis dagitimlar diyebiliriz... Haliyle x586 islemciniz varken x386 mimarisi icin derlenmis binary ler ile gercek performansi alamazsiniz... (Not: Bir windows makinada kullanacaksaniz, direk olarak binary surumu indirip kullanin )
|
|
| | #6 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 02/2004 Yer: Work Sweet Work
|
himmss.. ayni sey o zaman linux kerneli icinde gecerlidir (mi??) bi yerde okumustum.. linux ram'e yuklenen bi isletim sistemi olduu icin yuksek ram li makinalarda daha iyi calisiyomus.. benim makina 512 ram ama xp den cok daha yavas calisiyo mandrake 9.0.. derleyince performans artisi olur mu?? |
| | |
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
| Alıntı:
Alıntı:
Bunlar Linux'un yavas calismasindan degil, onceligi farkli seylere vermesinden kaynaklaniyor. Yeni cekirdekte (2.6) bununla ilgili bazi yenilikler var. Kullanici masaustunde birsey yaparken artik cekirdek yaptigi isi kesip once kullanicinin isini hallediyor. Sonuc olarak Mandrake'yi yeniden derlemek yerine 2.6 cekirdekle birlikte gelen Mandrake 10 surumunu kullanmani tavsiye ederim. | ||
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |