![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Merhaba, HDD siz terminalleri novell ana makinasına bağlamak için kullandığım eproom lar azaldı. Sanıyorum kısa zaman içinde 5-10 tane falan yazdırmam gerekecek. Bu hizmeti alabileceğim bir yer var mı ? Bir sorum daha var ; Bendeki ethernet kartları hep ISA slottan çalışıyor, yeni aldığım anakartlar için temin ettiğim PCI slotlu ethernetlerin üzerinde özellikle eproom yuvası olanları tercih ediyorum bu tip aptal terminallerde kullanmak üzere ama nedense daha açılışta eproom'u okuyarak ana makinaya gitmesini sağlayamadım. Acaba neyi eksik/yanlış yapıyorum diye düşünüyorum. Hay Allah, bi şey daha soracağım sahi ; Bu şekilde yani direkt eproom ile ana makinaya bağlanıp oradaki programı çalıştırırken eğer RAM 32 mb. tan yüksekse o programı çalıştırmıyor hatta reset atıyoru bilgisayar kendi kendine. Eeeee şimdi piyasada nereden bulacağım 32 lik Ram leri mutlaka bunuda Bios ayarlarından falan halletmem gerekecek ama nasıl ?
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . Enson 09/03/2004 12:49 tarihinde realperest tarafından düzenlenmiştir.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
|
Yoksa yanlış bölüme mi yazdım, Hiç bir bilgisi olan yokmu ?
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
| | #3 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
|
hic denemedim, pek de bilgim yok bu konuda ama; 32 Mb rom fazla degil mi? bir kac Mb ın yetmesi lazim sadece boot da kullanılmıyor mu? Birseyleri yanlıs yapıyorsun gibi geldi...
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Sorumu yazarken farklı kapsamdaki bir kaç soruyu bi araya sıkıştırayım dediğim için karışıklık oldu. 32 mb. Ram den bahsediyordum ben yani bigisayarın ram inden eğer bilgisayar 32 mb. tan daha büyük bir ram e sahipse açılıyor, server bağlantısı oluyor falan ama Dos uygulaması bir programı çalıştırma komutunu verdiğim zaman bilgisayar kendisini resetliyor. Bunun için 32 mb. tan daha büyük ram takılmış olan bilgisayarlarda bir şey yapmam gerekiyor. ( bu 3 ncü sorum, önceki iki soru bununla ilgili değil , onlar ayrı şeyler)
__________________ www.koddeposu.com TÜRKİYENİN KOD PAYLAŞIM PLATFORMU www.kullaniciyorumlari.com E ADI ÜSTÜNDE, SENİN ALMAK İSTEDİĞİN ŞEYİ ADAMLAR KULLANMIŞ, BİDE ÜSTÜNE YORUM YAZMIŞ. . |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
selam, sorularının cevapları şu şekilde, 1. İstanbulda Karaköyde selanik pasajında epromu yazdırmak için yer bulabilirsin. 2. Bazı boardların bios'unda Boot sırasında 1. sıra olarak Lan yapman yada ayrı bir yerde Boot Lan yada Ethernet seçeneğinin enable olması gerekli. 3. Boot ile Novell makinaya bağlanmayalı ve servis vermeyeli en azından 4-5 sene olmuştur. O zaman 32 mb ram olmadığından aklıma bir şey gelmiyor. Umarım yazdıklarım işine yarar... Kolay Gelsin |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Saol, Yalnız ethernet üzerinden boot etme işleminde bütün işlemleri yaptığıma eminim Biostan sadece aklıma şu geliyor acaba ethernet kartının disketi ile dos ortamında da bir şeyler kurmam gerekiyormu ?
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |