![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2004
|
Sitemde kullandigim css dosyasi nedense bir sekilde hataya yol aciyor. "Manset 1"in altindaki haber aciklamasi 12pt olmasi gerekirken "Manset 3"un altindaki 12 pt oluyor. Birde "Haberi hazırlayan yada kaynak | zaman"lar 8pt olmasi gerekirken 10pt. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim sayet yarim saatimi aldi bu olmamasi gereken sorun.. site adresi: http://www.efet.net/TEKFUTBOL |
| | |
| | #4 (permalink) |
| talebe Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: istanbul
|
Bana göre karışık bir css tanımlamaların var. Benim önerim <font> etiketine değilde <span> a class atamanız. Eğer bu şekilde yapacaksanız. Gelelim soruna sorun yok aslında. Siz ne tanımladı iseniz tarayıcınızda onu gösteriyor. Punto ile pixel arasına fark vardır. Genelde ben pixel kullanırım. 1. sorun için Siz ana body yani tüm sitede için BODY { FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Arial } Bu nedenle manset2 10pt=12px gösteriyor. ancak siz Manset 1 in altındaki haber için 12pt=14px atadığınız için yazı istediğiniz boyuttan büyük görünüyor. Siz bunu düzeltmek istiyorsaanız stil atamasını 10pt veya 12px yapın. 2. sorun haberi hazırlayanlar la ilgili olan stil class="kaynak&tarih" görnüyor buda stil dosyanızda görünmüyor. birde stil dosyaları & karakteri kabul etmez. Eğer bir atama yapacaksanız bunu düzeltin. Ama stil dosyasında böyle bir stil olmadığı için o yine body deki tanımlamaya göre 10pt=12px görecektir. Siz onun için mesela . kaynaktarih {FONT-SIZE: 8pt; FONT-FAMILY: Arial} yeni bir stil tanımlayın ve atamalarınızıda buna göre yapın. Sonuç olarak css dosyanızı düzenlmeniz gerekiyor sorunlar devam ederse tekrar görüşelim. Kolay gelsin. |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
fatihhayri cok tesekkurler. Css dosyam dediginiz gibi cok karisikti. Oturup bastan sonra tekrar duzenledim ve butun sorunlar halloldu. Birde birsey daha sorayim firsat bulmusken. pixel ile punto'nun farki ne? Neden genelde pixel kullaniliyor web sitelerinde? |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Ustteki yaziyi yazdiktan sonra css'de verdigim font buyuklugu degerlerini punto'dan pixel'e cevireyim dedim. Maalesef gene iki sorun cikardi. 1."Haberi hazırlayan yada kaynak | zaman" yazisinin #808080 degeri olmali ama olmuyor nedense. 2. haberi hazirlayan kaynak ile haberlerin yazisi ayni buyuklukte. Halbuki birine 12 px verdim digerine 10 px Bir css ustunde 4 gun takildim kaldim resmen. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| talebe Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: istanbul
|
1- pixel genelde web de kullanılan punto ise matbaa da kullanımı yaygın olarak kullanılmakta, buda web sistemlerinin hesabını genelde pixel üzerinde yapması bir standartlaşma diye biliriz. 2- 808080 niye görünmüyor a gelince stil dosyanızda tamanın yanlı olduğu için gönümüyor zannedersem bu özel karakter kullanımımızdan kaynaklanıyor class="kaynak&tarih" tanımlamasını değiştirirseni mesela class="kaynak" yapın ve o na göre stil dosyasında .kaynak {FONT-SIZE: 10px; COLOR: #808080; TEXT-DECORATION: none} tanımlamasını yapın. yeterli olacaktır. son sorunuzu anlayamadım. Kolay Gelsin. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |