![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: www.mp3tc.com
|
sitemdeki bir ziyaretcinin (ip veya uye phpbbde) gunde veya haftada 3 dosya ile sinirlayabilir miyim? mesela bir kullanici 2 dosya yukleyecek ve 3. sunde bugunluk download siniriniz dolmustur lutfen yarin tekrar deneyin gibi bir msg cikacak. bunu sadece .htaccess ile saglayabilirmiyiz.. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| The ZeroTimeR Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: Monitor Onu
|
Sinirlanabilir ama sinirlanabildigi olcude bu da a$ilabilir. Olasi sinirlama yontemleri; 1. Download izni sadece uyelere verilir. Uye bilgilerinin tutuldugu tabloya o gunku tarih ve download sayisi eklenir. O kullanicinin o gunku download sayisi 3'e ula$tiysa "hop birader" denebilir. - Nasil a$ilir? 1'den fazla uyelik acarak. 2. Uyelik sistemi yoksa, download izinleri IP'ye gore sinirlanabilir. - Nasil a$ilir? Proxy kullanilarak. - Nasil engellenir? Scriptlerinize, istek getiren IP'nin proxy olup olmadigini test edecek bir eklenti uygulamanizla. - Dinamik IP ile baglanan kullanicilar da bu engeli otomatik olarak a$mi$ olacaktir. 3. Her download sonrasinda kullaniciya bir cerez gonderilir ve/veya kullanicidaki cerez kontrol edilir. Eger cerezde download sayisi 3'e gelmi$se download'a izin verilmez. - Nasil a$ilir? Kullanici cerezi siler, ya da istegi dogrultusunda icerigini manipule eder. Basit ve gunluk hayatta kar$ila$ilan ornekler bunlardir. En iyi cozum mp3 sitesi acmamaktir. Bu seceneklerin kombine kullanimi ile daha etkili bir sonuca varilabilse de sonucta her engel a$ilabilir.
__________________ "Bazilari, ba$arili insanlarin oyle dogduklarina inanir. I$te ben burada diyorum ki, gercek $ampiyon atindan 10 defa du$en, 10 defasinda da atina yeniden sicrayan adamdir!" Jean Driscoll Boston Maratonu tekerlekli sandalye 6 kez birincisi. Paralympic Altin Madalyali Atleti. (c) ASA The ZeroTimeR |
| | |
| | #3 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Belkı yerı degıl ama bu tıp sorunların asılabılmesı ıcın ınternet altyapısının tumden degıstırılmesı gerekıyor sanırım? Yanı boyle bı calısma var benım bıldıgım ama tam olarak ıcerıgı ne ve hangı tarıhte uygulanması dusunuluyor bılenınız varmı? |
| | |
| | #4 (permalink) |
|
Internet 2'den mi bahsediyorsun?
__________________ "Bazilari, ba$arili insanlarin oyle dogduklarina inanir. I$te ben burada diyorum ki, gercek $ampiyon atindan 10 defa du$en, 10 defasinda da atina yeniden sicrayan adamdir!" Jean Driscoll Boston Maratonu tekerlekli sandalye 6 kez birincisi. Paralympic Altin Madalyali Atleti. (c) ASA The ZeroTimeR |
| | |
| | #5 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
Sanırım evet.. Yanı su IPv6 denılen seyde bu ısın ıcınde degılmı? Mesela surda bıseyler var konuyla ılgılı.. http://www.biltek.ieee.metu.edu.tr/s....php?handle=ip Acaba adreste anlatılanlar bu tıp sorunlarada cozum olabılecekmı?
|
| | |
| | #6 (permalink) |
|
Hayir, aksine daha cok neden olabilecektir.
| | |
| | #7 (permalink) |
| 25 Karakteri Kullanan Üye Üyelik Tarihi: 10/2003 Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38
|
ipv6 su anda kullanılıyor zaten.. ama tum netin v4 v6 ya gecmesi zor gibi.. bir cok isletim sisteminde tanımlanmıs durumda.. winde bile... calısıyorsa elleme... calısıyor gibiyse de elleme mantıgı var sanırım...
__________________ Mi perro "mafia divertido rojo" comió a mi líder de la escuadrilla del asesinato "el comedor de los pescados". wiki.ceviz.net |
| | |
| | #8 (permalink) |
|
IPv6'nin IPv4 desteklemesinin tek sebebi IPv6'nin yayginla$masini saglamak. Cunku eski yaygin teknolojiyi desteklemeyen sistemler ba$arisizliga mahkumdur.
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: www.mp3tc.com
| Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
| Alıntı:
veritabani programmlama ilgili kitaplara bir göz at.
__________________ ispartakule toki | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |