Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Sistem > GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus

LinkBack Seçenekler
Eski 02/03/2004, 18:05   #1 (permalink)
Registered User

Varsayılan IBM Turk'un Linux seminerleri

Seminer takvimi

IBM Turk, Levent/Istanbul'daki binasinda ucretsiz Linux seminerleri duzenlemeye basladi. Linux baslangic seminerinin ilki yarin (3 Mart 2004 Carsamba gunu) verilecek (hem de harika bir egitmen tarafindan...). Zamani olanlarin kacirmamasini tavsiye ederim.

Bugunlerin kiymetini bilmek lazim. Linux oldukca hizli yayiliyor ve ne kadar cabuk ogrenilsek, o kadar avantajli olacagiz. Bir muddet sonra Linux genis bir kesim tarafindan kullaniliyor olacak ve Linux'a ilgi duyan oldukca cok kisi/kurum olacak. O zaman boyle ucretsiz seminerler/kurslar bulmak pek mumkun olmaz sanirim.
acemi hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/03/2004, 20:26   #2 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Bilgi için teşekkürler fakat burayı anlamadım :

Alıntı:
O zaman boyle ucretsiz seminerler/kurslar bulmak pek mumkun olmaz sanirim.

www.ceviz.net
muharrem_tac hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02/03/2004, 21:46   #3 (permalink)
Registered User

Linux'a talep artinca ortalikta bir suru ucretli Linux kursu olur. Bir suru Linux kursu olunca, ucretsiz kurs vermeye pek gerek kalmaz.
Eski 02/03/2004, 22:59   #4 (permalink)
Bilgisayarcı

Allah Allah . Ortalıkta birsürü Microsoft eğitim merkezi var ama ücretsiz seminer de var ... Yani bu GNU ile bağdaşıyor mu ?

www.ceviz.net
Eski 02/03/2004, 23:22   #5 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Bence bunun GNU ile fazla bağlantısı yok yani demek istediğim mesela ABC kursu derki; biz zamanımızı, bilgimizi size adıyoruz vs. Ama bir yandan da açık kaynaklı program-programcıklar yazarlar.

Ücretsiz seminer ve kurslar daha çok tanıtım ve yayma amaçlıdır. Maddi geliri olan ve gelire ihtiyacı olan bir firma bu ücretsiz seminer ve kursları verebilir. Ve acemi hocamın demek istediği yerel kurslar sanırım. Çünkü ben Bursa'da görüyorum adım başı bilgisayar ve linux sistem yöneticisi kursları var ve bir gün gidip bakacağım ne öğretecekler, kim öğretiyor diye...

Bir linux eğitim kursunun kirasından, havasına, civasına kadar çoğu şeyi masraf. Ha mesela üniversitelerde herkese açık ve ücretsiz yapılacak bir kursun en fazla maliyeti hocaya verilecek ek ücrettir.(Ki nasıl oluyor bilmiyorum...)
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/03/2004, 00:01   #6 (permalink)
Bilgisayarcı

Güzel cevap Ömer

www.ceviz.net
Eski 03/03/2004, 00:11   #7 (permalink)
Bilgisayarcı

Ama cevabın güzel olması cevap vermeyeceğim anlamına gelmez ;

Alıntı:
Bence bunun GNU ile fazla bağlantısı yok
Nasıl yok , GNU değil mi bilgiyi paylaşmayı , döküman yazmayı , birlikte ekip halinde çalışmayı programcılığa kazandıran ? Kalkıp bu kadar güzel düşüncenin üzerine ücretsiz Linux eğitimlerini gerek yok diye sona erdirmek yakışır mı ?

Alıntı:
Ücretsiz seminer ve kurslar daha çok tanıtım ve yayma amaçlıdır. Maddi geliri olan ve gelire ihtiyacı olan bir firma bu ücretsiz seminer ve kursları verebilir.
Konu başlığında semineri veren firmanın ismine daha dikkatli bakar mısın ?

Alıntı:
Çünkü ben Bursa'da görüyorum adım başı bilgisayar ve linux sistem yöneticisi kursları var
Ne mutlu Bursa 'ya ...Fakat bu durum ücretsiz seminerlerin bitmesi anlamına gelmemeli .

Alıntı:
Bir linux eğitim kursunun kirasından, havasına, civasına kadar çoğu şeyi masraf. Ha mesela üniversitelerde herkese açık ve ücretsiz yapılacak bir kursun en fazla maliyeti hocaya verilecek ek ücrettir.(Ki nasıl oluyor bilmiyorum...)
LKD 'nin düzenlediği kurslarda tek talebi yol parası ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasıdır : Kaynak : http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=140 (bu arada bizim resimler de buradan gitmiş)

www.ceviz.net

Enson 03/03/2004 00:14 tarihinde muharrem_tac tarafından düzenlenmiştir..
Eski 03/03/2004, 00:50   #8 (permalink)
Registered User

yaaa muharrem_tac birader, ben seminer duyurusu yapiyorum, sen konuyu olur olmaz yerlere getiriyorsun. GNU'nun ne oldugu, ucretsiz seminerlere nasil baktigi gibi konularda konusmak istiyorsun, lutfen yeni topic ac.
Eski 03/03/2004, 00:54   #9 (permalink)
Bilgisayarcı

Alıntı:
acemi, mesajından alıntı:
yaaa muharrem_tac birader, ben seminer duyurusu yapiyorum, sen konuyu olur olmaz yerlere getiriyorsun. GNU'nun ne oldugu, ucretsiz seminerlere nasil baktigi gibi konularda konusmak istiyorsun, lutfen yeni topic ac.
Olmaaaaz , burada hararetli bir tartışma çıkmalı ki konu en tepede kalsın . Herkes ücretsiz bir Linux semineri olduğunu öğrensin...

www.ceviz.net
Eski 03/03/2004, 01:43   #10 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

"Konu başlığında semineri veren firmanın ismine daha dikkatli bakar mısın ?"

Muharrem abi tamam biliyorum IBM Türk'ün düzenlediğini.
Ama zaten acemi'nin dediği de bir çok kurs vs. çıkınca bu tip seminerlerin çok daha ender olabileceği.

Yani bütün seminer ve kursları IBM veya başka büyük firmaların açmayacağı mağlum.Acemi'nin dediği gibi bir çok kurs olacağı ve bunların sonucu olarak seminer ve kursların daha azalacağı. Benim maddi geliri olmayan demek istediğim oydu...

Ayrıca GNU ile bağlantısı fazla yok derken demek istediğim; GNU felsefesine uyacak diye adamın bütün vaktini ve geleceğini/o gününü dağıtması, paylaşması değildir bence. Dediğim gibi bugün adam parayla kurs verir ama akşam evinde modül yazar birşey yazar bunu GPL altından sunar.

Yani demek istediğim bir kişi öncelikle bilgiyi paylaşabilmesi için yaşamını sürdürmesi gerekir. Bunun içinde ya bir firmada çalışır ya da kurs açabilir vs.
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık