![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Registered User Üyelik Tarihi: 01/2003
| Seminer takvimi IBM Turk, Levent/Istanbul'daki binasinda ucretsiz Linux seminerleri duzenlemeye basladi. Linux baslangic seminerinin ilki yarin (3 Mart 2004 Carsamba gunu) verilecek (hem de harika bir egitmen tarafindan...). Zamani olanlarin kacirmamasini tavsiye ederim. Bugunlerin kiymetini bilmek lazim. Linux oldukca hizli yayiliyor ve ne kadar cabuk ogrenilsek, o kadar avantajli olacagiz. Bir muddet sonra Linux genis bir kesim tarafindan kullaniliyor olacak ve Linux'a ilgi duyan oldukca cok kisi/kurum olacak. O zaman boyle ucretsiz seminerler/kurslar bulmak pek mumkun olmaz sanirim. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
Bence bunun GNU ile fazla bağlantısı yok yani demek istediğim mesela ABC kursu derki; biz zamanımızı, bilgimizi size adıyoruz vs. Ama bir yandan da açık kaynaklı program-programcıklar yazarlar. Ücretsiz seminer ve kurslar daha çok tanıtım ve yayma amaçlıdır. Maddi geliri olan ve gelire ihtiyacı olan bir firma bu ücretsiz seminer ve kursları verebilir. Ve acemi hocamın demek istediği yerel kurslar sanırım. Çünkü ben Bursa'da görüyorum adım başı bilgisayar ve linux sistem yöneticisi kursları var ve bir gün gidip bakacağım ne öğretecekler, kim öğretiyor diye... Bir linux eğitim kursunun kirasından, havasına, civasına kadar çoğu şeyi masraf. Ha mesela üniversitelerde herkese açık ve ücretsiz yapılacak bir kursun en fazla maliyeti hocaya verilecek ek ücrettir.(Ki nasıl oluyor bilmiyorum...)
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
| | #7 (permalink) | ||||
| Bilgisayarcı Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
|
Ama cevabın güzel olması cevap vermeyeceğim anlamına gelmez ; Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Enson 03/03/2004 00:14 tarihinde muharrem_tac tarafından düzenlenmiştir.. | ||||
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Bilgisayarcı Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: İstanbul
| Alıntı:
| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| i got the blues Üyelik Tarihi: 01/2003
|
"Konu başlığında semineri veren firmanın ismine daha dikkatli bakar mısın ?" Muharrem abi tamam biliyorum IBM Türk'ün düzenlediğini. Ama zaten acemi'nin dediği de bir çok kurs vs. çıkınca bu tip seminerlerin çok daha ender olabileceği. Yani bütün seminer ve kursları IBM veya başka büyük firmaların açmayacağı mağlum.Acemi'nin dediği gibi bir çok kurs olacağı ve bunların sonucu olarak seminer ve kursların daha azalacağı. Benim maddi geliri olmayan demek istediğim oydu... Ayrıca GNU ile bağlantısı fazla yok derken demek istediğim; GNU felsefesine uyacak diye adamın bütün vaktini ve geleceğini/o gününü dağıtması, paylaşması değildir bence. Dediğim gibi bugün adam parayla kurs verir ama akşam evinde modül yazar birşey yazar bunu GPL altından sunar. Yani demek istediğim bir kişi öncelikle bilgiyi paylaşabilmesi için yaşamını sürdürmesi gerekir. Bunun içinde ya bir firmada çalışır ya da kurs açabilir vs.
__________________ çılgın bir elmas vardı artık bakışlarında |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |