Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Programlama > Genel Programlama

LinkBack Seçenekler
Eski 01/03/2004, 19:42   #1 (permalink)
Üye

Yer: ist-İzt
Varsayılan Akış Diagramı nasıl Çizilir?

Aldığım birkaç proje için akış diagramı konusunda eksik olduğum kritik olarak bildirildi.
Bil.Müh 2.SINIF ÖĞ. OLARAK (anlayacağım dilde)bu konuda bana ipuçları verebilir misiniz?
night hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/03/2004, 01:06   #2 (permalink)
READ ONLY

Yer: MERSİN

kaynak olarak kitap kabul ederseniz yarın size bir kaç kitap tavsiye edebilirim.
MEHMET hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/03/2004, 01:28   #3 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Akış diyagramı çizmek için programlar var yani sadece tasarımı vs. o programdan hallediyorsun... Bir sürü şeyi vardı da adını unuttum.

Bilmem birşey edit miydi neydi.

Flow Chart diye ara...
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/03/2004, 01:40   #4 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Microsoft Visio

www.ceviz.net
muharrem_tac hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/03/2004, 01:59   #5 (permalink)
READ ONLY

ne çizimi arkadaşlar ya.
iş akış şeması çizerken nasıl bir metot kullanacağından bahsediyor.
yok olay sadece şekil olarak kalsa wordte iş akış çizgileri bölümünden halledebilir herhalde..
/*sessiztetik umarım sazan durumuna düşmemiştir*/
Eski 03/03/2004, 02:08   #6 (permalink)
i got the blues

Zerzevat Adam Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yok sessiztetik arkadaşın asıl işin zor tarafını sorduğunu biliyorum ama bende en azından çizim yönünden yardım etmek istedim.

Ve demeye çalıştığım programda gerçekten bayağı iyiydi..

Düzeltme: Heh buldum işte; http://www.smartdraw.com/specials/fl...t.asp?id=12539

Bu program hem ücretsiz hem bayağı geniş desteği var bence bu iş için biçilmiş kaftan...

Enson 03/03/2004 02:10 tarihinde Zerzevat Adam tarafından düzenlenmiştir..
Zerzevat Adam hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03/03/2004, 02:14   #7 (permalink)
READ ONLY

evet guzel gozukuyor.
yarın ilk işim bunu denemek olacak. sağol ömer.
))
Eski 03/03/2004, 04:08   #8 (permalink)
wanna sleep more

Volkan Uzun Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: CA

program olarak diayi tavsiye ediyim bende.
uml ogrenmek ve bilmekte cok yardimci olacaktir
Eski 03/03/2004, 10:27   #9 (permalink)
Eski Cevizci

x-Acto Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Work Sweet Work

teorik kisim kolay aslinda.. bi kac tane sekil var.. bi kac tane kural var.. bunnar internet uzerinden cok kolay bi sekilde bulunabilir..

iyi akis diyagrami cizmek icin cok iyi derecede gozlem yapmak gerekir.. gozlem yaparken kesinlikle isin yazilimsal boyutuna girme... mesela adam sana birseyler anlatirken sen isin nesne modelini cikarmaya, su modulle hallederim, soyle bir tablo yaparim diye dusunursen bitersin.. analiz bitmeden hic bi sekilde tasarima girme...

ciddi bir is cikarmak istiyorsan, ilgili kisiler ile konus.. once onlar anlatsin.. sonra sen mulakat yapar gibi sorular sor.. bunlar tamamen tecrube isteyen seyler..

gozlemledin.. sorularini sordun... soyutlama kismida kesinlikle cok onemli.. birbirini izleyen adimlar mantiksal olarak butun icerinde olmali.. sistem - alt sistem ayrimini iyi yapman lazim.. hangi ogeyi merkez aldigin onemli.. bir uretim hattini dusun.. malzeme icin farkli, hat ya da tezgahlar acisindan farkli, isciler icin farkli diyagramlar hazirlanmali.. ama sonucta tek bir surec var..

soyutlama da onemli.. laboratuvara gelen bi hastayi dusun..
Gelir - kayit yaptirir - ornek verir - testler calisilir - sonuclari alir - odemeyi yapar - gider akıs kabaca bu sekildedir.. testlerin calisilmasi bu sistemin bir alt sistemidir.. ornekler kontrol edilir - ornekler hazirlanir - test araclari hazirlanir - test yapilir - rapor yazilir gibi.. sen bu iki akısı tek bir diyagram uzerinde gostermezsin.. bence asil sorun yasadigin kisim da bu...

bunnar hic bi kitapta yazmaz.. zaten yazamaz da.. tamamen tecrube ve gozlem ile olur.. kim ne derse desin... kagit ve kalem hala en iyi tasarim aracidir.. dierleri sadece tasarimi sunmaya yarar..

kolay gelsin
x-Acto hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04/03/2004, 19:36   #10 (permalink)
Üye

Yer: ist-İzt

Peqi eyv. Bil mimarisi dersinde gerçekten gerekli olabiliyorlar.Ayrıca hazırladığım basit programların artık çıktısına değil semantik kısmını inceliyorlar.Ve bu durumda akış diagramı gerçekten çok işe yarıyor.Çünkü semantik kısmı akış diagramı ile ifade ediyorum.
Birçok mesajdan sadece yararlı bulduğum Omerbalyalı ve x-Acto ya çok teşekkür ediyorum ayrıca hazırladığınız akış diagramları var ise bi şekilde bana ulaştırabilirseniz Çok mutlu olurum.
night hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık