![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Kayıtsız Üye Üyelik Tarihi: 02/2004
|
bir web sayfasını yazdırmak istiyorum diyelim. çıkan sayfanın altında çıktı alınan sayfanın urlsi oluyor. bu print edilirken özelliklerden mi bi yerde engelleniyordu. ancak ben bunu kullanıcıya değil JS'ye devretmek istiyorum. yani sayfam yazıcıdan çıkarılırken hiçbir şekilde sayfa altında url olmasın istiyorum. js ile nasıl yapılır ? diğer bir soru çıkarılacak belge 5 adet kağıda karşılık geliyor diyelim. ve çıkarılan sayfanın altında mesela Merhaba Dünya yazacak. normal şartlarda Merhaba Dünya 5. kağıdın altında gelecek. ancak ben çıkan her kağıdın altında merhaba dünya yazsın istiyorum. yani sabit bir işlem. bunu yine ben yapmayayım js otomatik yapsın. ? |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
bunu direkt print ettirmen senin isteklerini karşılamaz bence bir tane template print ekranı yapıp öle yapacaksın... ve templatenin altına bir yere merhaba dünya yazdıracaksın... o sayfa url ini yazan yeri ise kaldırmayı çok denedim ama bir türlü olmadı sonra bu işi mecburen java ile yaptım javascriptle olacağını pek sanmıyorum |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Yunus ÖZAY Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: İstanbul
|
öle yapmayacaksın.... bir table yapacaksın genişliğine 210 mm yüksekliğine 297 mm vereceksin sonra table iki satırdan oluşacak heighti 25 pixel olan bir tr nin içine merhaba dünya yazacaksın diğer kalan kısma da template oturtacaksın ben öle yapıyorum ve çok iyi çalışıyor |
| | |
| | #5 (permalink) |
|
<table style=width:210mm;height:297mm> <tr><td height=25 bgcolor=f9f9f9>Merhaba Dünya <tr><td>içerik </table> şöyle birşey diyorsun. ve mesela beni 3 sayfalık bir çıktım var ise <table style=width:210mm;height:297mm> <tr><td height=25 bgcolor=f9f9f9>Merhaba Dünya <tr><td>içerik 1 </table> <table style=width:210mm;height:297mm> <tr><td height=25 bgcolor=f9f9f9>Merhaba Dünya <tr><td>içerik 2 </table> <table style=width:210mm;height:297mm> <tr><td height=25 bgcolor=f9f9f9>Merhaba Dünya <tr><td>içerik 3 </table> yap diyorsun. yanlış anlamadıysam. |
| | |
| | #7 (permalink) |
|
işte problem bu. salt html değil ![]() uzun bir haber olduğunu düşün. uzun olacak bu haberlerin sayısının 30-40 olduğunu düşün. haberleri girerken gerekli yerlere bölücü (ayırıcı :P) özel işaretler koymam gerekir.buda oldukça zahmetli olacaktır. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 02/2004
|
selam arkadaşlar beni sorunum şu çıktı sayfalarının altında url si ve üstünde titlesi yazıyor titleyi halletim ama yanın dasayfa numarası da var ben bunların hiç birinin yazıcıdan çıkmasını istemiyorum ne yapabilirim herkese kolay gesin |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |