Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Web & Grafik > Web Tasarım

LinkBack Seçenekler
Eski 20/11/2003, 02:01   #1 (permalink)
KraL
misafir

Varsayılan PortaL Web Sitesi

Merhaba Arkadaşlar.. Ben Bayramdan Sonra Domi+Host Alıp PortaL Bir Web Sitesi Hazırlamayı Düşünüyorum.. Yanlız Ana Sayfa Tasarımını Konusunda Tecrübesizim.. Bugüne Kadar Çok Web Sitesi Yaptım.. Ama Genelde Templates Kullanarak Yaptım.. Gerçi Templatesi Editlemeye Başladıktan Sonra Templates Çok Değişiyor. Bittikten Sonra o Templatesle, Sitenin Bitmiş Hali Hiç Birbirine Benzemiyor Gelelim Benim Derdime.. Bu Yapacağım Sitede Templates Kullanmak Istemiyorum. Yane Sıfırdan Kendim Bir Web Sitesi Tasarlamak Istiyorum. Hangi Programlarla Nereden Başlamam Lazım.? Elimde Abode Photoshop 6.0 , PaintShop Pro 7.1 ve Dreamweaver MX Var.. Ah Birde Kullanabilsem Gerçi MX Hariç Diğerlerini Iyi Kötü Biliyorum.. Ama MX Hiç Bilmiyorum Diyebiliriz Evet Arkadaşlar Nereden Nasıl BaşlamaLıyım? Hangi programla NasıL.?

SAYGILAR..
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21/11/2003, 15:11   #2 (permalink)
Üye

Yer: Turkey

Bir Portal yapacağım diyerek işe başlayamazsın. Portallarda sayfa tasarımından çok içerik önemlidir.

İçerik konusunda kendini hazır hissediyorsan aynı içeriğe sahip başka portallardan bir farkın olmalı yani tarzını yansıtmalısın bu tarz, sayfanın grafik yapısından daha çok nevigasyonda olmalı yani kullanıcının içeriğe erişiminde olmalı.

Buna karar verdiysen o zaman en önemli aşamaya geldi sıra. Hangi sunucu taraflı teknolojiyi kullanacaksın? Bir portal düşünüyorsan bu teknolojilerden birine iyi derecede hakim olman gerekiyor. Alacağın hosting hizmetinin türüde senin bu konudaki bilgin ile doğru orantılı. Bu teknolojileri bilmeden profesyonel anlamda portal hazırlayamazsın.

Bu konudada problem yoksa ozaman En iyi bildiğin program ne ise onu kullan.
tachyon hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21/11/2003, 16:01   #3 (permalink)
25 Karakteri Kullanan Üye

IcenGuard Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Ankara[3139.71,2532.11] Yediği Havuç: 38

Hosuna giden siteleri download et, sonra icerigi (yazıları bazı resimleri) sil, ve kendi icerigini yerlestir icine.

4-5 denemeden sonra genel bir fikre sahip olmus olmanlazım, eger hala suphe ediyorsan biraz daha dedigimi yap...

Bu arada html ogrenmeye baslaman lazım, simdilik php,asp yi bos ver..
Eski 27/11/2003, 21:41   #4 (permalink)
KraL
misafir

Ben html yi gayet iyi bildiğime inanıyorum aslında. ama asp ve php hiç yok Icen dediğin gibi hoşuma giden siteleri down edip kendime göre ayarlıyorum ama ben bunu istemiyorum. kendim bişeyler yapmak istiyorum mesela "high tech" türünden bişiler yapmak? buda abode ile filan yapılıyor sanırım. bunun hakkında bilgi varmı.?
  Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28/11/2003, 05:25   #5 (permalink)
Bilgisayarcı

muharrem_tac Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

Photoshop (7.0 olmalı ) ile kafanıza göre ,birebir ölçülerde (mesela 750 x 600 px ) ama hiç birşeyden etkilenmeden ve kimseden esinlenmeden HTML izin verir mi vermez mi diye düşünmeden bir sayfa tasarımı yapın . Butonları , yazıları içinde bulunabilir . Daha sonra bu tasarımı guidelar (kılavuzlar) ile bölün (tabi view / rulers-görünüm/cetvel açık olacak). Tabloları kendinize göre belirleyin ama sadece guidelar ile . Araç çubuğundan Slice tool 'u (dilimleme aracını ) seçin ve yukarıdaki Slices From Guides (kılavuza göre dilimle) butonuna basın . Bütün guidların birer tabloya dönüştüğünü göreceksiniz . Bunu save for web ile kaydetmek isterseniz size tüm tasarımı parçalanmış ve hepsini tablolara bölmüş halde htm olarak kaydeder .

www.ceviz.net

Enson 28/11/2003 05:32 tarihinde muharrem_tac tarafından düzenlenmiştir..
muharrem_tac hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23/05/2005, 14:31   #6 (permalink)
İptal Durumu

Alıntı:
Ben html yi gayet iyi bildiğime inanıyorum aslında. ama asp ve php hiç yok Icen dediğin gibi hoşuma giden siteleri down edip kendime göre ayarlıyorum ama ben bunu istemiyorum. kendim bişeyler yapmak istiyorum mesela "high tech" türünden bişiler yapmak? buda abode ile filan yapılıyor sanırım. bunun hakkında bilgi varmı.?

html yi çok iyi, bilmek mi bunuda ilk kez senden duyuyorum.
ayrıca php ve asp bilmeden nasıl portal yapabileceğini zannediyorsun.
önce php öğren daha sonra aklına müthiş fikirler gelir zaten
benozgur hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla

Bookmarks

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı