![]() | |
| | #1 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
selam gunzip araciligiyla winzip sIkIstirilmis datalari acabiliyorum ama gzip araciligiyla kendimi XXXXX.zip gibi bir daa olusturamadim birinci problemim dosyani ziple dedigim zaman dosyayi deyilde icindekieleri teker eker zipliyor mesela su gzip -r dosyaninadi dosyaninadi adli dosyaya girince bir ton giplenmis tek tek dosya gözüküyor. oysa ben hepsini bir araya ziplemek istiyorum. soru 2 uzantisi gz olan bir dosyayi rename edip zip yapsan win zip bunu aca bilirmi yada siz ziple olan problemlerinizi nasil cözmekdesiniz |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 07/2002 Yer: Ankara
|
gzip ile zip farlli programlar. gzip ile zip'le şıkışmış olan kütükleri açabilirsin ama bu her zaman için geçerli değil; ayrıntılı bilgi gzip'in kılavuz sayfasında var. UNIX'te genelde her program tek bir amaca hizmet ettiği için gzip'ten birden fazla kütüğü şıkıştırıp tek kütük haline getirmesini beklememelisin (ya da birden fazla kütüğü birleştirip sıkıştırmak mı demeli!..). Bunun için tar programı ile birlikte kullanmak gerekir. man tar man zip man gzip
__________________ UTF-8 kullanalım, kullanmayanları uyaralım. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Eski Cevizci Üyelik Tarihi: 10/2002 Yer: Ankara
|
tar -czvf abcd.tar.gz dosya1 dosla2 dizin1 tar -zxvf abcd.tar.gz winzip ve winrar *.gz ve *tar.gz dosyaları açabiliyor. man gzip man bzip2 man compress man tar man cpio
__________________ Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer |
| | |
| | #5 (permalink) |
| iptal dumuru Üyelik Tarihi: 07/2003 Yer: burasi
|
yani *tar.gz datasini rename edip *zip yapsam winzip acarmi onu
__________________ ispartakule toki |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Monster is Live Üyelik Tarihi: 03/2003 Yer: Yemez.
|
Hiçbir program uzantıya bakmaz; dosya içindeki verinin uygun olup olmadığına bakar... Örneğin Windows ortamında DivX ile sıkıştırılmış video dosyalarını açabilmek için ilgili codec yazılımının da yüklü olması gerekir... Sıkıştırılmış videonun uzantısı mpg, avi falan olabileceği gibi divx de olabilir... Şimdi, bu da video dosyası deyip de uzantısını avi yapıp MediaPlayer ile açmaya kalkarsanız hatalı bir davranış olmaz mı?..
__________________ Uyan Berlin, ben eve döndüm... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |