![]() | |
| | #2 (permalink) |
| ... Üyelik Tarihi: 08/2002 Yer: İstanbul
|
1. Sıtede kullanılan sunucu taraflı bı scrıpt dılı varmı? Varsa hangısı (ASP,PHP vs..) 2. Icınde arama yapılacak verı nerde tutuluyor? Web sayfalarında? Verıtabanında? Her ıkısı ve daha fazlası? 3. Krıterler neler? Tek sozcuk arama? Bırden fazla sozcuk arama? 4. Yada sadece google uzerınden arama ısıne yaramazmı?.. Ornegın http://www.google.com.tr/search?q=ph...:www.ceviz.net gıbı Yanı once bunlara bı acıklık getırsen en azından ne yapabılecegın konusunda tavsıye verebılırız.. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Gezgin Üyelik Tarihi: 05/2002 Yer: Kuzey Kutbu
| www.atomz.com gibi özelleştirilebilir free site içi arama motorları işinizi görür mü?
__________________ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler! |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 11/2003
|
site icinde arama motoru yapmam lazim.www.atomz.com isime yaramaz.tesekkurler
|
| | |
| | #7 (permalink) | |
| READ ONLY Üyelik Tarihi: 05/2003 Yer: MERSİN
|
Geçen yıllarda bende aynı böyle bir saçma arama motoru oluşturmaya çalışıyordum olmayınca aramaya başladım. ve aşağıdaki scripti buldum gerçi doğrusunu söylemek gerekirse scriptin bayağı bir hali değişti ama artık idare edersin. İngilizce çevirileri yaparsın artık. Bu arada bu kodlar asp uzantılı sayfalarının içerisine gömülmeli. Kolay gelsin Alıntı:
| |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 08/2004
|
insaf diyorum arkadaş. bişey yapmak istiyorsunda neler var neler yok bilmiyorsun. iyi bende uçak kullanmak istiyorum. (otomobil kullanabiliyorum ya) direksiyonu olan herşeyi sürerim. sanirim sen dahil bir çok kişi dream veya frontpage da duragan html sayfalar yapmak kadar basit sanıyor istediklerini. önce PROGRAMCI olman gerekiyor. yani istesdiğin şey bir programlama. sadece kullamış olduğun mediaplayer oynadığın oyunlar program değil. bu web sayfalarıda bir PROGRAMdır. herşeyden önce yapmaya çalıştığın şeyi basite alma (kusura bakma . gerginim. öyle absürt şeylerle karşılaşmaya başladım ki.) bak sana tavsiyem. bir ASP kitabı al. php diyenlere bakma. eminim yabancı kalırsın. senin için en kolayı asp. daha sonra bu işi öğreneceksen illede free sitelerle uğraşma. adamlar milyon dolarlar katrilyonlar istemiyor ya. altı üstü 20 bilemedin 30 milyonuna mal olacak . biraz temel bilgi edinddikten sonra hazır scriptleri al internetten. (mirc script değil asp scriptleri. (arama motorları, ziyaretçi defterleri, uyelik sistemleri hatta kocaa portlaleri)hoopp. öle kopyala yapıştır yok! adam ne yapmış . ne etmiş iyi bir incele. sonra kendi tasarımın üzerinde kodları uygula. alıp olduğu gibi kullanıp siteni yamalı bohcayada çevirme. bu arada birak neete uğraşmayı önce bi veritabanını tanı. en azından acces i. zor da değil ya. word excel kullnıyosunda acces niye kullanamayasın ki? veri tabansız interactive bir site düşünülemez. bir ISS nin yapısı öğren. öle her begendiğin ve istediğin şeyide sayfanda çalıştıramazsın. benim sunucum Jmail desteğini kapatmış. 18 siteye oturdum PERSIST kodları ile değiştirdim. ondan sonra istediğin dili öğren istediğin veritabanı ve sorgulamayı kullan. istersen mysql kullan ister oracle. hele basit bi başlangıç yap. kedi olmadan fare tutma. dilim biraz sivri kusura bakma. ukala değilimdir asla. bilmemek değil öğrenmemek ayıp elbette. benim kızgınlığım bu işin doğru öğretilmemesi. sana değil sözüm, bu işten ekmek yiyenlere balta vuranlara. ve SIRF REKLAM UĞRUNA ONUN BUNUN SITESINE ZIYARETCI DEFTERI, COUNTER, MAIL LIST, ARAMA MOTORU. Hataa HAZIR SİTE verip mesleği ayak altına alanlara. reklamı ucuza getireceğinize kaliteli ve etkin reklam yapında eline klavye geçiren kraldan çok kralcı olmasın. ŞU SİTEYİ ÖRNEK ALIN BEYLERRR. 5 sene önce bir site fiyatı şimdi 20 site fiyatı oldu. Kendi kendinizi traşlamayın! |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |