Ceviz Forum

Geri Dön   Ceviz Forum > Genel Konular > Beyin Fırtınası

LinkBack Seçenekler
Eski 25/08/2008, 22:09   #1 (permalink)
iptal dumuru

fgenc Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: burasi
Varsayılan sizce ben zalim miyim

250ytl sayip satin aldigim buro koltugunda ilk gunden beri alt kismi salaniyordu bir vidalik isi vardir diye önemsemedim. 1 ay kadar sonra inceledigimde parcalarin benim tamir edemiyecegim sekilde yanlis monta edilgini fark ettim. ayar koluda salaniyordu. satin aldigim dukkani aradim ve yardimlarin rica eddim. sorunlu kismin resmini cekmemi ve maile atmami istediler gerek resim gerek hareketli olarak video ile sornu anlattim. üretici firmanin kullanim hatasi seklinde cevap döndugunu söylediler. bende uretici firmanda kimle muhabat salar onlarla olan yazismalarini ve kisinin iletisim bilgilerin iistedim ve bu durumu onlara tam 3 defa hatirlattim bana cevap donmediler. bende hatirlatma maili yazmaktan biktigimi kendilerine iletim bundan sonra hatirlatma mailerini serverimin atacagini kendilerinil ilettim ve söyel hos bir script yazdim

Alıntı:
#!/bin/bash

test=100

while [ $test != 0 ]
do
sender=`cat /dev/urandom|tr -dc "a-zA-Z"|fold -w 9 | head -n 1`

senderx=${sender}'@yahoo.com'

echo " Resul bey Merhaba " | mail -s "${sender}" export@caginburo.com mobilyaofis@hotmail.com cagin@caginburo.com caginmurat@hotmail.com caglayan@caginburo.com -a Return-Path:${senderx} -a "From:${senderx}" -a "Received: from bay0-omc2-s29.bay0.hotmail.com (bay0-omc2-s29.bay0.hotmail.com [65.54.246.165])"

sleep 300

test=$(($test -1 ))
done

2. script

Alıntı:
#!/bin/bash

test=100

while [ $test != 0 ]
do

senderx=${sender}'@hotmail.com'

echo " Resul bey Merhaba " | mail -s "${sender}" export@caginburo.com mobilyaofis@hotmail.com cagin@caginburo.com caginmurat@hotmail.com caglayan@caginburo.com -a Return-Path:${senderx} -a "From:${senderx}" -a "Received: from bay0-omc2-s29.bay0.hotmail.com (bay0-omc2-s29.bay0.hotmail.com [65.54.246.165])"

sleep 300

test=$(($test -1 ))
done

Alıntı:
#!/bin/bash

test=100

while [ $test != 0 ]
do

senderx=${sender}'@gmail.com'

sleep 300

test=$(($test -1 ))
done

random gmail yahoo useri ureterek onlarin satis calisanlarina mail atan script yazip /etc/cron.hourly atttim...

neden saticilarimiz satiklari urunlerinin garantisine saygi göstermezler.
neden benim onlara cocuk gibi eziyet etmeme mely etirirler beni..

simdilik sadece 2 farkli serverden fiseklerniyor bu mailer
farkli serverler arayisi icindeyim
Eski 25/08/2008, 22:14   #2 (permalink)
self.life.start()

Raiden Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /home/Raiden

aslında zalim değilsin. zaten bu tür şeyler adamı çıldırtır parayı çekerken şak diye çekerler iş sorunlara geldi mi cevap vermek istemezler

"aramaya inanmayanlar suphesiz ki kaybedenlerden olacaktirlar"
Raiden hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/08/2008, 00:48   #3 (permalink)
Gezgin

hmustak Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: /root/

sanayi odalarında müşteri haklarını korumak için masalar var. Firmanın ciğerini söküyorlar. Ben umursamadan, ciddiye almadan ısrarlara dayanamayarak gittim. Perşembe günüydü; ptesi 2 avukatla beraber mefruşat mağazasına üşenmeyip gitmiş oda başkanı, önce benim haklarımı, sonrada yapabileceklerini anlatmışlar. Salı gününe perdeli, pazar gününe de evli girdim
herşeyi script olarak düşünmemek gerek

(evli olmamın şikayetle ilgisi yoktur )

HassasValf | Hakan Müştak | Motor

hmustak hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/08/2008, 01:42   #4 (permalink)
iptal dumuru

ya bana cok uzaklar karsida bu firma
gidip gelebilecegim bri yer degil zaten koltuguda onlar getirdi
ugrasmaya gayretim olsa gider dukkanlarina duzerdim .... lafkalrimi
simdilik bunalim piskolojisine sokma niyetim var
merakli arkadaslar scriptleri serverlerinde calistirabilir telif hakki talep etmem
buraya mesaj atsinlar sorun cözülünce durdurun derim scripleri
buda sanal alemin cözüm yönemi olsun :P
Eski 26/08/2008, 01:49   #5 (permalink)
Üye

Bence çok iyi yapmışsın... Malı sattıktan sonra adam yerine koymamak en uyuz olduğum durumdur.
Bilişimcinin tokadı olmuş bir nevi...
Ne demişler; "nush ile uslanmayanın hakkı tekrir, tekrir ile uslanmayanın hakkı kötektir"
mustaine hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/08/2008, 01:51   #6 (permalink)
The Shawshank Redemption

Coldplay Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: Sufi's deepest dreams...

Zaaalim! ...

Senin Allah'in yok mu?
Development Tool : Eclipse
Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP
Coldplay şu an hatta   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/08/2008, 03:11   #7 (permalink)
che
Üye

che Adlı Üyenin Profil Grafiği

Fikir gayet güzel. Sen zalim değilsin çünkü zalim olsan ancak kendini yakabilirsin.

Daha fazla şey yazabilirdim ancak bu kez de bazı vatandaşlar siyasi propaganda yapıyorsun diyebilirler. O yüzden kısa ve öz olarak zalimlerin eline düşmüşsün.
Eski 26/08/2008, 10:34   #8 (permalink)
iptal dumuru

iyi daha kompeks algoritmalarinizi ve band genisligi bakimindan takviyelerinizi bekliyorum
Eski 26/08/2008, 12:03   #9 (permalink)
Varlığa izin veren boşluk

anov Adlı Üyenin Profil Grafiği

Yer: İstanbul

"Mail bombardımanı" ha?

Ben burada takdir edilecek bir zerre dahi göremiyorum nedense. Ki yakın zamanda cevize de benzeri mantıkta bir saldırı gerçekleşmişti. O zaman söylediklerimi yine söyleyeyim mi?

Hak bu şekilde aranmaz.

İnsanları durmadan mail ile taciz etmenin aslında telefon ile taciz etmekten farkının olmaması gerekir ki, mail telefon gibi birincil iletişim metodudur kimileri için. Yasaların GERİLİĞİ, bizim internet üzerinde bir nevi gücü yetenin gücü yetene saldırabildiği, bir punduna getirebilenin diğerini susturabildiği ORMAN KANUNU benzeri bir yapılanmada durmamızı sağlayabiliyor.

"Sonuca ulaşmak için her yol denenebilir" diyenler ancak fanatiklerdir. Fanatikler terör örgütleri için mükemmel birer malzemedir.

Bu yapılan etik değildir. Savaşın bir onuru olmalıdır.

-----------------------------------------------------------------------------
hmustak ın belirttiği yol, çok çok daha mantıklı geldi.

Gelelim öteki tarafa yani seni haklı gördüğüm noktalara... Ne yazık ki internet üzerinden yazışma ve mail kullanımı büyüklü küçüklü çoğu firma tarafından sallanmıyor pek. Sırasıyla en etkili sonucu önce yüz-yüze görüşme, sonra telefon ve sonra (belki) mail ile alabilirsin.

Biz bir sitemizi internet üzerinden satış yapabilir hale getirmek üzere logosuna ve genel site görünümüne yeşil tonların hakim olduğu bir banka (ismini vermedim değil mi şimdi) telefon ile bize gereken bilgiyi verebilirken attığımız maile yanıt verme zahmetine girmedi. Ki internet bankacılığında iyi bir banka olduğu izlenimi veren bir banka bu. Maile yanıt vermiyor var sen düşün gerisini maille ne kadar sonuç alınabiliyor. Türkiye de kaç kişi sence gelen maillere yanıt yazmaya kendini zorunlu hissediyor?

Ve özellikle her gün standart bir şekilde yüzlerce gelen bir mailin hangi birine cevap verilsin ve verilen cevabın dikkate alınacağından (cevap verme niyetinde olunsa bile) nasıl emin olunsun?
anov hatta değil   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26/08/2008, 12:13   #10 (permalink)
iptal dumuru

anov@kesinlikle haklisin
ilgili sirket bana enson cevap olarak üretici firma ile olan yasimalarinda benim yoladigim resimlerden yolacikarak ürünün yanliş kullanim sonucnu buzuldugnu yazdilar

bende onlara üretici firmanin muhatab sahsinin bilgilerini ve şirketle olan yazismalarini bana forward etmelerini istedim bana cevap yolamadilar. 3 defa hatirlatma maili attim ya kardesim bu sirket sirridir seninle paylasamayiz dahi demediler

ben kimseyi taciz etmiyorum sadece hatirlatma mailerimi otomatige bagladim o kadar
ve bu durumu onlara yazılı olarak bildirdim. bundan sonra size hatırlatma mailerimi serverlerim aticak dedim. ben masumum hakim bey. Adamlar soruma cevap dönsün raziyim

adresim ve telefonum onlarda var hatta kapı adresim dahi
kimseden bir korkum ve yaptigim bir yanlis yok

var mi?

Bookmarks

Etiketler
spam mail , tüketici hakları

Seçenekler

Mesaj Yazma Hakları
Yeni mesajgöndermezsiniz
Cevap yazamazsınız
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz